Laimė priklauso nuo daugelio veiksnių. Taip pat ir nuo komforto pojūčio bet kuriuo metų laiku, pasitikėjimo savimi ir malonių prisilietimų… Būtent tokiomis savybėmis turi pasižymėti hygge stiliaus apranga. Įsivaizduokite mylimo žmogaus prisilietimus, vaiko apkabinimą ir šiltą jūrą, liečiančią kojų pirštus – būtent tokiomis akimirkomis mes jaučiame gyvenimo džiaugsmą ir pilnatvę, jaučiamės laimingi. Šias sekundes, minutes ir valandas norisi kolekcionuoti, tarsi pajausti jas oda…

Pavyzdžiui, mėgstamas kašmyro megztinis taip pat gali tapti jūsų laimingų prisiminimų dalimi. Kiekvieną kartą jis sugrąžins jus į tą stebuklingą saulėlydį ant vandenyno kranto, kur jūs nuo stiproko vėjo šiek tiek sušalote, tačiau prisiminėte, kad paplūdimio krepšyje rūpestingai tūno jaukus megztinis. Hygge stiliaus apranga – tai ne tik patogumas ir jaukumas čia ir dabar, bet ir laimingi prisiminimai, kurie pripildys sielą šilumos ir privers šypsotis.

Tad kaip nepasimesti globalios perprodukcijos ir neaprėpiamo pasirinkimo pasaulyje? Tam reikia susipažinti su pagrindinėmis hygge stiliaus taisyklėmis.

Patogumas ir kokybė

Pirmiausia hygge stiliaus drabužiai užtikrina laisvę ir judėjimo džiaugsmą, todėl jiems nebūdinga griežta ir kaustanti struktūra. Tik minkštumas ir atsipalaidavimas. Idealios linijos, taisyklingas kirpimas, patogus suvedimas – tai jūsų pasitikėjimo savimi sinonimai.

Natūralumas visame kame

Drabužių sudėtyje turi būti išskirtinai natūralūs pluoštai: medvilnė, linas, bambukas, vilna. Juk būtent daiktai iš natūralių medžiagų dovanoja maloniausius hygge prisilietimus.

Nenuobodus minimalizmas

Skandinaviška mada labai minimalistinė: į akis nekrentantys raštai, blizgesio ir ryškumo nebuvimas, vos pastebimi papuošimai. Spalvų paletė natūrali ir santūri: smėlio, pilka, pieno, žydra, ruda. Sluoksniuokite vienas ant kito panašius atspalvius ir kurkite elegantiškus įvaizdžius. Taip pat galima sukurti visiškai baltą ar juodą ansamblį. Drabužiai neturi jūsų užgožti, jie tik turi jus įrėminti kaip gražų paveikslą.

Daugiasluoksniškumas

Skandinavijos šalių gyventojai didelę laiko dalį turi tenkintis atšiauriomis oro sąlygomis, kurias ištverti padeda apranga. Nebijokite drabužius sluoksniuoti, nes tai padės ne tik išsaugoti šilumą, bet ir sukurs įdomius ansamblius. Renkitės taip, kad gatvėje net ir šalčiausią dieną ar per darganą jaustumėtės patogiai, nes tik tuomet galėsite mėgautis pasivaikščiojimu, kad ir iš darbo iki namų.

Megzti daiktai

Hygge stiliaus pagrindas – trikotažiniai daiktai, kurie pasižymi plastiškumu ir patogumu. Tai daiktai, kurie asocijuojasi su jaukumu ir rūpinimusi. Rinkitės didelius stambaus mezgimo šalikus, apkraštuotus kutais, ir derinkite juos su įvairiausiomis striukėmis. Įsigykite praktišką megztinį arba „oversize“ stiliaus džemperį. Megztos kojinės ne tik padės kojas laikyti šiltai, bet ir išsikišusios iš batų suteiks jūsų įvaizdžiui jaukumo.

Vertę turintys daiktai

Apsupkite save daiktais, kurie turi istoriją ir būtent jums yra vertingi. Prieš įsigydami, pasidomėkite, kas ir kodėl tai padarė. Nešvaistykite pinigų bet kam, nes esate verti tik lobių. Rinkitės drabužius, kurie bus „ištikimi draugai“ ilgus metus, o vėliau gal net „susidraugaus“ su jūsų vaikais.

Stilius visada madingas

Būtent stilingi daiktai suteikia jums pasitikėjimo savimi ir garantuoja neįtikėtiną komfortą. Ieškokite prekės ženklų, kurie gamina drabužius iš natūralių audinių, ir rinkitės tuos, kuriuose jaučiatės organiškai ir kurie ras savo vietą jūsų garderobe. Hygge stiliaus drabužiai turi būti jūsų vidinės harmonijos dalimi.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)