1. Džinsų nereikia skalbti po kiekvieno nešiojimo

Idealu, jeigu džinsus skalbsite kas antrą mėnesį (žinoma, jeigu ant jų nėra dėmių). Šiandien dauguma audinių turi pakankamai laikros, kad išlaikytų formą, o tai reiškia, kad nereikia nerimauti dėl išsitampymo. Viskas, dėl ko turite rūpintis, tai skalbimo priemonės, kurios taip greitai išblukina jūsų džinsus.

2. Nepamirškite džinsus pravėdinti

Kadangi džinsų šiais laikais nereikia taip dažnai skelbti, labai svarbu tarp dėvėjimų jiems suteikti pakankamai erdvės prasivėdinimui. Gudrybė: pakabinkite džinsus dušo kabinoje ir leiskite jiems sugerti garus – tai padės atsikratyti nemalonių kvapų.

3. Visada naudokite šaltą vandenį

Kiekvieną kartą, kai dedate džinsus į skalbimo mašiną, prisiminkite, kad jie turi savybę blukti. Jeigu pasirinksite žemą vandens temperatūrą, medžiaga ilgiau išsaugos spalvą.

4. Visada džinsus išverskite

Vėl gi, tai dar viena gudrybė, kuri padeda apsaugoti audinį (ir spalvą). Tai labai svarbu. Taip pat tamsių džinsų išvertimas padeda išvengti artimo kontakto su kitais drabužiais.

5. Visada džinsus skalbkite su panašiomis spalvomis

Džinsai blunka – tai faktas. Tad pasirūpinkite, kad visada tamsūs ir šviesūs drabužiai būtų skalbiami atskirai.

6. Rinkitės spalvas tausojančią skalbimo priemonę

Mėgstamiausios džinsų poros kasdien neperkate, taigi, elkitės su šiuo drabužiu pagarbiai.

7. Neplaukite kelių džinsų iškart

Visi siekiame efektyvumo, tačiau jeigu į skalbimo mašinos būgną prigrūsite per daug, gali sutrūkinėti siūlės ir susigadinti užtrauktukai.

8. Niekada džinsų nedėkite į džiovyklę

Džinsus reikia džiovinti paguldytus ir ištiesintus ant plokščio paviršiaus. Blogiausiu atveju, džiovinkite pakabintus, tačiau jokiu būdu nedėkite į džiovyklę.

9. Džinsams netinka cheminis valymas

Cheminio valymo metu pažeidžiamas audinys ir džinsai labai greitai nusidėvi. Pasakyta užtektinai.

10. Turite gerbti priežiūros instrukcijas

Turime pripažinti, kad kartais šiai taisyklei nusižengiame. Tad perskaitykite etiketę ir atkreipkite dėmesį į visus nurodymus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (42)