Kalėdinis laikotarpis neretai savo tempu ir renginiais sudrebina mūsų įprastą rutiną, o švenčių sūkuryje įsisukę žmonės yra linkę įsigyti gerokai daugiau vienai progai skirtų rūbų nei bet kuriuo kitu metų laiku, rašoma pranešime spaudai.

„Tai padiktuoja ne tik noras puoštis, bet ir padidėjęs gyvenimo tempas, kuris pakiša koją planuojant rūbų derinius, kuriuos norėtume dėvėti per įvairius šventinius susibūrimus“, – sako drabužių kūrėja, nesenai pristačiusi „CAPSULE by Agnė Gilytė“ šventinę rūbų kapsulę.

Anot A. Gilytės, planuojant šventinių rūbų derinius pirmiausiai derėtų galvoti apie ne garderobo kūrimą nuo nulio, o apie rūbus-akcentus, kurie vėliau galėtų būti pernaudojami įprastuose mūsų rūbų deriniuose.

„Dirbant mados industrijoje, pastebėjau, jog sezonų cikliškumą padeda pažaboti sumanus požiūris į spintos pagrindą. Turint universalią ir kokybišką rūbų bazę, ją galima nesunkiai performuoti šventiškam sezonui. Tam tereikia garderobą jungiančių drabužių-akcentų“, - sako kūrėja.

Drabužių kūrėja pataria kaip garderobo akcentus rinktis neįprastų, įdomių spalvų rūbus – subtiliai blizgantį sidabrą, vyšninę ar ciklamenų spalvas. O įvaizdžio pilnam išpildymui atkreipti dėmesį ir į prabangos jausmą suteikiančias medžiagas kaip, pavyzdžiui, aksomas.

Pasak A. Gilytės, aksomas ar šilkinį švelnumą ir lengvumą primenančios medžiagos pabrėžia jausmingumą ir moteriškumą: „Tai drabužiai, kurie ne tik kuria šventinę nuotaiką, bet ir leidžia juos vilkinčiai moteriai suspindėti ir pasijusti ypatingai. Taip, kaip ir norisi jaustis per šventes.

Gero sukirpimo ir kokybiškai pasiūti puošnesni rūbai vėliau natūraliai tampa mūsų kasdienio garderobo dalimi. Pavyzdžiui, aksominis švarkas šventiniu sezonu gali puikiai derėti su šilkine suknele, o sausio mėnesį persimainyti į prabangią akcento detalę dėvint paprastus juodus džinsus ir golfą. Taip galima eksperimentuoti su visais šventinės kapsulės rūbais: sijonais, lengvomis suknelėmis, golfais ir švarkais.

Svarbiausia nepasiduoti impulsui pirkti rūbus, kurių vėliau neturėsite prie ko derinti. O lengvesnė spinta leis mėgautis tuo, kas šventiniu laikotarpiu yra brangiausia – laiku, skirtu dalintis su artimaisiais, draugais. Laiku, skirtu sau.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją