Pranešime žiniasklaidai domimasi, kokios vertuvinių suknelių tendencijos vyrauja pasaulyje. Mados namų „Vamp“ įkūrėjas Arvydas Videika tikina – šįmet visos nuotaikos nori žėrėti.

17 naujų siluetų 2023 m. nuotakai sukūręs dizaineris teigia, naujųjų suknelių gimimui įtaką padarė pačios jaunosios. Kadangi šventės tampa vis įspūdingesnės, suknelės taip pat turi atitikti naują standartą – būti dar prabangesnės, unikalios ir vienetinės.

Pasidomėjus, kokios tendencijos vyrauja pasaulyje A. Videika tikina – šįmet visos nuotaikos nori žėrėti. Ir tai yra, kaip atsvara keletą sezonų vyravusiai paprastumo, minimalizmo tendencijai. Tas pats galioja ir audiniams – naudojamas mikado šilkas, organza, krepas. Jų, kaip ir kiekvienais metais, kūrėjas parsiveža tiesiai iš Paryžiaus, kur vyksta didžiausia pasaulyje audinių paroda. „Kasmet aplankydami didžiausią audinių parodą užsakome tik naujausius ir natūralius audinius. Iš jų šįmet siuvamos siauros, krentančios arba atvirkščiai itin pūstos suknelės su dideliu sijonu. Pastebima ir nėrinių, gėlių motyvų, iš kurių siuvamos sudėtingos, net architektūrinės konstrukcijos“, pasakojo kūrėjas.

Pasak jo, siekiant nepasimesti gausybėje pasiūlos patariama išbandyti ir pasimatuoti visus siluetus. O viena lengvinanti aplinkybė, kuri padės išsirinkti – tinkama kompanija. Geriausiai – mama arba sesuo. Jos nuoširdžiai patars ir parekomenduos.

Tiesa, neverta pamiršti, kad jei domina unikalus dizainas, suknelės siuvimo procesas gali trukti ir 4-6 mėnesius. „Jau daug metų pastebiu labai gražią tradiciją – vestuvių suknelę jaunajai padeda rinktis mama. O jaunoji – suknelę padeda išrinkti mamai. Todėl, jei turite tokią galimybę, siūlyčiau ja pasinaudoti. Mamai puikiai tiks neutralios, prigesintos spalvos. Labai gražiai ir didingai atrodys apsiaustai, stilizuoti bolero, plačių kelnių kostiumai. Tėveliui – klasikinis juodas kostiumas ar smokingas suteiks svarbumo ir reikšmingumo tam jautriam momentui, lydint nuotaką iki altoriaus. O štai jaunikis labiausiai turėtų derintis prie nuotakos pasirinktos suknelės ir ne tik spalvine prasme. Tarkime, jei suknelė gelsvų, rudų atspalvių, netiks mėlynos spalvos kostiumas, bet ir stilistiškai – nuotakai pasirinkus karališką apdarą, jaunikis privalo dėvėti smokingą“, patarimais dalijosi dizaineris.

Vestuvinė suknelė

Dar vienas svarbus patarimas, kurį priminė pašnekovas – iškart numatyti galimą biudžetą. Dalį jo skirti ne tik suknelei, bet ir bateliams, šukuosenai, kokybiškam makiažui, apatiniams ir papuošalams. O idėjų pasisemti galite ir įvairiuose socialiniuose tinkluose. Tačiau atminkite, identiškai atkartoti nuotraukoje esančio vaizdo jums nepavyks ir to daryti nereikia, o norimą suknelę sukurs tik panašų braižą turintis dizaineris. „Siuvantis suknelę nesistenkite sudėti visko, ką esate mačiusios filmuose, nuotraukose ar socialiniuose tinkluose. Tobulumas slypi paprastume. Pažiūrėkite į ikoniškas vestuvines sukneles – jos visada išgrynintos iki maksimumo, paliekant vieną, bet stiprų akcentą. Be to, atsargiai vertinkite madas. Vestuvinė suknelė nebūtinai turi būti iš naujausios kolekcijos. Rinkitės tai, kas labiausiai tinka jums: atitinka jūsų charakterį, skonį. Tuo vestuvinės suknelės pasirinkimas ir skiriasi nuo vakarėlio ar jubiliejaus suknelės, kuri turi atitikti laikmetį, vyraujančias madas ir nepabijokime – naujumą. Tuo tarpu vestuvinės suknelės nuotrauka turės jus džiuginti visa likusį gyvenimą. Tad rinkitės atsakingai ir savo gražiausią dieną patikėkite į profesionalų rankas“, patarė A. Videika.

Tiesa, niekam nepaslaptis, kad dizainerių siūtos suknelės gerokai patuština kišenę. Finansų specialistai siūlo, kad suknelės kaina neviršytų 5 proc. visų vestuvių biudžeto. Žinant, kad šiais laikais žmonės linkę itin atsargiai vertinti savo išlaidas, iš puslapio insider.com parinkome patarimų, kaip visų savo santaupų neišleisti suknelei:

1. Išsinuomokite suknelę.

2. Rinkitės trumpą suknelę.

3. Rinkitės lengvą suknelę karštiems orams.

4. Prieš eidami apsipirkti žinokite, ko norite.

5. Peržiūrėkite pavyzdžių išpardavimus ir didmeninės prekybos parduotuvių pasiūlą.

6. Nusipirkite paprastą suknelę ir išleiskite pinigų nestandartiniams pakeitimams.

7. Atidžiai rinkitės audinius.

8. Pirkite žiemos arba vasaros sezonais.

9. Pirkite masinėse mažmeninės prekybos vietose.

10. Pasisiūkite suknelę pagal užsakymą pas siuvėją.

11. Net nesimatuokite suknelių, kurios viršija jūsų biudžetą.

12. Vietoj nuotakos suknelės, pasidomėkite pamergių suknelėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją