Aptempti siaurėjantys džinsai, kelnės

Visi aptempti ir pernelyg prie kūno prigludę modeliai išėjo iš mados ne tik vyrų, bet moterų įvaizdyje. Jie vertinami labai dviprasmiškai – pernelyg seksualiai ir nevyriškai. Be to, toks variantas tinka ne kiekvienam. Dažniausiai prigludusios kelnės tik pabrėžia trūkumus ir paslepia visus turimus privalumus. Taip pat svarbu paminėti, kad beveik visada tokie džinsai derinami su trumpais prigludusiais viršutiniais drabužiais, kurie dar labiau „užmuša“ vyrišką charakterį ir suteikia jam trapumo bei pažeidžiamumo.

Marškinėliai su V formos iškirpte

Gili iškirptė šiandien netoleruojama nei vyrų, nei moterų įvaizdyje. Labai abejotina, kad kažkam tai pasirodys seksualu ar stilinga, ypač jei vyro krūtinė linkusi į plaukuotumą. Grįžtant prie moterų įvaizdžio – V formos iškirptė puikiai koreguoja tam tikrus figūros trūkumus – vizualiai prailgina kaklą, sumažina putlią krūtinę, lieknina ir t.t. Tačiau, kalbant apie bazinius marškinėlius, tiek moterims, tiek vyrams, rekomenduojama rinktis ovalią iškirptę. Geriausia sudėtis? Pagaminti iš natūralių audinių, pavyzdžiui, 97% medvilnės ir 3% elastano. Tamprus elastanas neleis medžiagai susiglamžyti, o medvilnė leis kūnui kvėpuoti net karščiausią dieną.

Baltos kojinės

Viena rimčiausių daromų klaidų – baltos kojinės kasdieniniame įvaizdyje, o ypač oficialioje aplinkoje. Sunku rasti leidinį apie stilių, kuriame bent kartą nebuvo paminėta: „baltos kojinės tinka tik sporto salėje ar treniruotėje su sportine avalyne. Taškas!“ Kitų variantų nėra, nebent jūs esate Michaelio Jacksono gerbėjas bei jo stiliaus skleidėjas. Iškyla klausimas, kokios tuomet kojinės tinka prie baltos avalynės? Baltos avalynės vyrų stiliuje neturėtų būti, nebent tai balti odiniai klasikiniai kedai. Prie šių batų būtina įsigyti nematomas pėdutes.


Marškiniai trumpomis rankovėmis

Tikriausiai, kiekvienas vyras savo spintoje turi bent vienus marškinius trumpomis rankovėmis, o vasarai atėjus, gal ir ne vienus. Tačiau stilistai aktyviai skatina vengti tokių modelių būtent dėl rankovių ilgio. Kodėl? Patys marškiniai formuoja oficialų įvaizdį bei atsako už vyro statusą, o trumpos rankovės už sportą ir kasdienį stilių. Du nesuderinami dalykai. Jeigu jau turite tokį modelį, vilkėkite juos tik su švarku, bet jokiu būdu ne vienus ir dar su kaklaraiščiu. Ateityje rinkitės marškinius ilgomis rankovėmis, nes šiltesnę vasaros dieną galėsite jas tiesiog paraitoti iki alkūnės, o atvėsus išleisti taip, kad rankogaliai išlįstų iš po švarko 1 -1,5 cm.

Diržas su masyvia sagtimi

Kitas antitrendas, užsilikęs pas mus iš 2000-ųjų – diržas su masyvia sagtimi. Anksčiau tokia sagtis būtinai turėjo matytis, blizgėti ir būti kumščio dydžio. Ši tendencija yra praeityje ir, būkite ramūs, greitu metu negrįš. Šiandien aktualus diržas – su klasikine sagtimi, be papildomų detalių ir dekoro. Geriausia, kad derėtų prie avalynės, o formalioje aplinkoje – tai reikalavimas, kuriam būtina paklusti.

Havajietiški marškiniai

Nors visai neseniai tokius marškinius daugelis vilkėjo siekiant suteikti savo įvaizdžiui žiupsnelį žaismingumo ir sarkazmo, šiandien pastarasis modelis neaktualus net vykstant atostogauti. Atminkite – kas yra labai ryšku ir spalvota – greitai atsibosta. Tad tokie margi ir gėlėti marškiniai vyrų įvaizdyje dabar atrodo pernelyg juokingai ir teatralizuotai.

Kas dabar aktualu? Jūreiviškas stilius – visada asocijuojasi su prabanga ir statusu, tad drąsiai rinkitės jį. Dryžuoti markinėliai, polo marškinėliai ar neutralaus rašto marškiniai – puiki alternatyva karštą vasaros dieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (203)