Kokios dažniausiai pastebimos klaidos ir kaip jų išvengti?

Asmeninė higiena

Pirmiausia, kas krenta į akis, tai neplauti plaukai, atsilupę nagai ar jaučiamas nemalonus prakaito kvapas. Ar nemeilė sau, o gal perdėtas rūpestis kitais ir pasiaukojimas, dėl kurio pritrūksta laiko pačiai sau? Tai klausimas, į kurį kiekviena turime skirtingus atsakymus. Tačiau reikia suprasti, kad gražiausios užuolaidos nepuoš apleisto namo, taip kaip ir brangiausiais drabužiais nepaslėpsite meilės sau trūkumo ir nepasitikėjimo savimi.

Aukščiau nosį

Antroje vietoje karaliauja pasitikėjimas savimi, kuris tiesiogiai susijęs su žmogaus elgsena bei laikysena. Grakšti stovėsena, geros manieros suteiks papildomų taškų jūsų kuriamam įvaizdžiui.

Avalynė ir kiti aksesuarai

Šiuolaikinėje madoje populiaru miksuoti senus daiktus su naujais, todėl kurti savitą stilių tampa daug paprasčiau ir pigiau. Nebereikia sukti galvos, ar ši spalva bei siluetas madingi šį sezoną, tačiau nevertėtų pamiršti, kad esama ir spintos išdavikų.

Batai bei senamadiški aksesuarai gali kaip reikiant pakišti koją. Jūsų nenaudai jie gali supaprastinti kuriamą įvaizdį ar pridėti keletą nereikalingų metelių. Gatvėje matau, kad jaunos moterys bei merginos avėdamos „babos kuntaplius“ (gremėzdiški, nudėvėti batai) darko visą vaizdą ir atrodo, pakaktų tik vienos detalės pakeitimo, kuri sustatytų viską į savo vietas. Todėl pirmiausia reiktų atsisveikinti su netinkama avalyne ir senamadiškais aksesuarais, kurie ne tik nepuošia, bet dar ir sendina.

Kai mados keičiasi žaibišku greičiu, pilnai atnaujinti garderobą kiekvieną sezoną būtų neįveikiamas iššūkis net ir didžiausiai fashionistai. Bet jei nors šiek tiek sekate naujienas, turbūt atkreipėte dėmesį, kad atvertus naują mados sezono puslapį, akcentuojama tendencinga avalynė bei aksesuarai, tokie kaip akiniai, rankinės, diržai ir pan. Todėl norint būti madingai, galima įsigyti vieną iš jų.

Asta Nevedomskytė

Copy/Paste sindromas

Daugelis mūsų stebime ar sekame stiliaus ikonas socialinėje erdvėje. Ne paslaptis, kad visos norime būti bent kažkiek panašios į jas ir be abejo kopijavimas vienas iš būdų tai pasiekti.

Tačiau noriu pabrėžti, kad įkvėpimas ir kopijavimas, tai du skirtingi dalykai. Jai semiatės idėjų, kurias pritaikote savo deriniuose, tai yra sveikintina, tačiau jei stengiatės aklai nukopijuoti, – jūs netenkate savo asmenybės bei charakterio. „Pasisavintas“ derinys gali netikti jūsų kūno proporcijoms.

Žinau klienčių, kurioms pirkinių gidu tampa vitrinose stovintys manekenai. Jos tiesiog perka vitrinoje sudėliotus derinius, tačiau kyla klausimas, ar tai gera idėja. Sutinku, kad galima pasinaudoti spalvinės gamos ar audinių derinimo tarpusavyje idėja, tačiau harmoningam įvaizdžiui sukurti yra svarbu proporcijos: ilgis, siluetas ir net iškirptės forma.

Draugystė su kūno proporcijomis

Asmeninio stiliaus kūrimas nėra mados tendencijų vaikymasis. Parduotuvėje paėmus patikusį rūbą, kaskart paklauskite savęs, ar jis tiks jūsų figūrai, asmenybei, ar pabrėš gražiausias kūno linijas.

Visos esame skirtingos, todėl ne visos mados yra pritaikytos kiekvienam figūros tipui.

Norėdamos sutaupyti laiko bėgiojant po parduotuves ir pinigų iššvaistytų nenešiojamiems drabužiams, užsisakykite stiliaus knygą jūsų figūros tipui su konkrečiai jums parinktais drabužių modeliais. Žinodamos, kas jums puikiai tinka, būsite drąsesnės eksperimentuojant ir kuriant savo stilių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)