Taigi, problema egzistuoja ir jei ji egzistuoja būtent jums, tai būtent jus turėtų dominti konkretūs patarimai iš portalo thezoereport.com, padėsiantys tuoj pat suprasti, kaip apsirengti (ir kaip nesirengti), kad netgi tvyrant alinančiam karščiui ne tik atrodytumėte, bet net ir jaustumėtės puikiai. Siūlome įsidėmėti toliau surašytas taisykles: jei jomis vadovausitės, rūpesčių dėl vasarinės aprangos turėtų sumažėti.

Jokių apnuogintų pečių: kur kas geriau – platesnė iškirptė

Atminkite: drabužis, kurį dėvint reikia segėti liemenėlę be petnešėlių, netinka darbo vietoje. Vadinasi, pečius atidengiančios palaidinės, kad ir kaip puikiai su jomis atrodote ir jaučiatės, darbe yra tabu ir čia negali būti jokių išlygų. Jas atidėkite savaitgaliui, o eidamos į darbą rinkitės rūbą su laivelio formos iškirpte.

Tinka ir koks nors kitas platesnės iškirptės variantas – jų juk tikrai ne vienas. Tam tikro tipo plati iškirptė leidžia nusmaukti rūbą nuo vieno peties, jei (žinoma, po darbo valandų) norisi atidengti kiek daugiau kūno.

Jokių supermini: kur kas geriau – lengvas audinys

Nors ir akivaizdu, kad pernelyg trumpiems sijonams darbe ne vieta, visada pasitaiko šios taisyklės pažeidėjų. Kad ir kaip norisi užėjus karščiams minimizuoti tai, kas dengia (todėl, atrodo, šildo) kūną, šitaip daryti nereikėtų. Atminkite: yra audinių, kurie dengia, bet nešildo. Siūlome rinktis šilką: jis net vėsina odą, todėl net pats ilgiausias iš jo pasiūtas rūbas neleis suprakaituoti.

Jokių atvirų nugarų: kur kas geriau – palaida tunika

Priminti norisi net apie tai, kas iš tiesų akivaizdu. Jei trokštate pajausti oda padvelkiantį vėją, visai nebūtina jos atidengti – tereikia pasirinkti platų rūbą, pavyzdžiui, dukslią tuniką. Jei esate smulkaus kūno sudėjimo, tuniką galite rengtis kaip suknelę, o jeigu jūs aukšta, ją derinkite su plevėsuojančiomis kelnėmis iš medvilnės ar lino.

Jokių permatomų audinių: kur kas geriau – paprasčiausias linas

Linas – idealus pluoštas per karščius ir patarimas Nr. 1 toms, kurios norėtų rinktis permatomą audinį. (Aišku, bent kartą pasirodžiusi darbe su peršviečiama suknele, po kuria bus tiktai kelnaitės, paliksite ilgam įsirėžiantį, tik, deja, anaiptol ne gerą įspūdį.)

Kalbant apie liną, galima drąsiai pasakyti, kad rinktis tikrai yra iš ko: lininės suknios, kelnės, palaidinės ir švarkai – tikrų tikriausias išsigelbėjimas vasarą. Liną tiesiog privalote pamėgti, nes jis be galo universalus, pralaidus orui, be to, priklausomai nuo drobės storio ir spalvos, gali atrodyti pakankamai dalykiškai.

Jokių džinsinių šortukų: kur kas geriau – bermudai

Džinsiniai šortai niekada nebuvo ir – net neabejokite – nebus tas rūbas, su kuriuo sužibėsite biure. Jei žūtbūt norisi pademonstruoti kojas, bet taip, kad įvaizdis liktų oficialus, galite apsvarstyti bermudų variantą. Griežto silueto ir tamsios spalvos kelius siekiančius šortus bus nesunku suderinti su trumparankoviais marškiniais ir vasariniais švarkeliais. Idealus bermudų ilgis – šiek tiek virš kelių: su kitokiais net aukštos moterys atrodo kresnos.

Jokių iškarpymų: kur kas geriau – ažūras

Pabaigai pakartosime, ką sakėme prie pirmo punkto: jeigu drabužis reikalauja ypatingos liemenėlės, vadinasi, į darbą su juo geriau neiti. Na, o kokie drabužiai kelia tokius reikalavimus? Žinoma tie, kurie kaip nors įmantriai iškarpyti, todėl atidengia nemenkus plikos odos plotus, pavyzdžiui, vieną petį arba nugarą.

Jei platūs rūbai jums ne išeitis, nes, tarkim, nėra jūsų skonio, žinokite, ši išeitis nėra vienintelė. Galbūt jums imponuoja modeliai su ažūrinio, peltakiuoto audinio arba nertų detalių intarpais? Ažūras, lygiai kaip pirmiau minėta drobė, netrukdo orui cirkuliuoti. Žinoma, rinkitės santūrius variantus, jokiu būdu ne tokius, kurie skirti tik paplūdimiui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją