Posakį, kad mados sugrįžta, šįsyk patvirtina darkart išmušusi siaurikių triumfo valanda.

Portale fashionista.com primenama, kad šio stiliaus pradininkėmis, matyt, derėtų laikyti Christiną Aguilerą ir Paris Hilton, o iki aukšto lygmens rafinuotumo jį pakylėjo, pavyzdžiui, 2001-aisiais „Vanity Fair“ vakarėlyje, surengtame po „Oskarų“ teikimo ceremonijos, apsilankiusi Gillian Anderson. Būtent ši aktorė tada pasipuošė suknia su iškirpte nugaroje, atidengiančia G tipo siaurikes (tokias, kurių užpakalinę dalį sudarančios virvelės įrėmina medžiaga užpildytą trikampį). Dabar šis intriguojantis akcentas – vėl ant bangos.

Gillian Anderson

Atidžiai įžymybių apdarus stebintys piliečiai greičiausiai pasakys, kad akcentas, apie kurį čia kalbame, kartkartėmis sušmėžuodavo ir anksčiau. Pavyzdžiui, Hailey Bieber T formos siaurikių juosteles atidengiančią suknelę (iš Alexanderio Wango kolekcijos) vilkėjo per 2019-aisiais vykusį „Met Gala“ vakarėlį, o Bella Hadid su kyšančiomis juostelėmis pražingsniavo podiumu per 2020-ųjų „Versace“ vyriškų drabužių pavasario kolekcijos pristatymą. Pernai gruodį siaurikių nepabūgo pademonstruoti ir Lizzo: komandos „Lakers“ žaidimą jis stebėjo apsirengusi gal net per daug užpakalinėje dalyje atvirą suknelę. Aišku, negalima nepaminėti garsiųjų instagramerių – Courtney Trop ir Emily Ratajkowski, ne vienai nuotraukai pozavusių su siaurikes atidengiančiais rūbais. Vis dėlto ypač didelio dėmesio siaurikių demonstravimo tendencija sulaukė ne anksčiau kaip 2020-ųjų rudenį.

Hailey Bieber

Prie ja susižavėjusių įžymybių prisijungė Kim Kardashian West. Su „Givenchy“ bendradarbiauti pradėjusio Matthew Williamso kolekcijos pristatymo proga ji nusifotografavo su nugarą apnuoginančia juoda suknele, iš kurios kyšo raudonos spalvos siaurikės. Šis kadras buvo paviešintas „Instagram“ kaip etalonas 2021-ųjų pavasariui.


Prie stiliaus populiarinimo prisidėjo ir Didžiajai Britanijai skirtas „Vogue“, konkrečiai 2020-ųjų gruodžio numeris, kurio žvaigžde tapusi Beyonce nuotraukoms pozavo su Christopherio John Rogerso šedevru – nugarą atidengiančia raudona suknia – ir kristalais papuoštomis „Agent Provocateur“ firmos siaurikėmis.


Minėtina, kad kurti tokį įvaizdį nėra paprasta: svarbu neperžengti tam tikros subtilumo ribos, kitaip kyšančios siaurikės atrodys ne pikantiškai, o vulgariai. Įkvėpimo verta pasisemti dairantis po tokių prekių ženklų kaip „Alexander Wang“ arba „Givenchy“ siūlomus gaminius. Dėmesio verti ir mažiau žinomi rinkos dalyviai, pavyzdžiui, „Aya Muse“ arba „Subsurface“. Šiomis etiketėmis paženklinti apdarai nėra labai brangūs, be to, tikrai pavyks aptikti puikiausiai su siaurikėmis derančių egzempliorių.

Pagrindinė taisyklė, į kurią privalu atsižvelgti, jei kilo noras apatinius drabužius paversti viršutiniais, byloja, kad elgtis reikia drąsiai. Siaurikių juosteles turėtumėte traktuoti kaip nugaros puošmeną – kone juvelyrinį dirbinį. Jei visgi neatrodo, kad šioje vietoje dera kristalai, rinkitės variantą su žiedeliu arba pasiūtą iš ypatingo audinio.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (79)