Bateliai

Žinomiausia balerinų aprangos dalis – jų baleto bateliai. Šią stiliaus detalę kasdieninėje aprangoje mados mylėtojai pritaikė jau praėjusio amžiaus viduryje.

1947 metais dizainerė Rose Repetto sukūrė patogius rankų darbo batelius savo sūnui, kuris buvo baleto šokėjas. Praėjus beveik dešimčiai metų žymi aktorė ir pasaulinė mados ikona Brigitte Bardot paprašė dizainerės sukurti panašius, tik labiau gatvei tinkamus batelius. Taip atsirado garsiosios „balerinos“. „Repetto“ iki šiol yra žinomiausias baleto batelius gaminantis ženklas.

Pūsti balerinų sijonėliai fantaziją nukelia į romantinius laikus, akcentuoja nepaprastą lengvumą ir primena debesis.

Baleto sijonėlį ikoniniu padarė ir kasdienybėje pritaikė serialo „Seksas ir miestas“ kostiumų dizainerė Patricia Field. Ji aprengė pagrindinę serialo heroję Kerę lengvučiu rožiniu sijonu ir šis įvaizdis išliko žiūrovų atmintyse visą kultinio serialo istoriją.

Glaustinukės

Kasdienė repeticijų apranga ir puošnesnė – spektaklių, glaustinukės arba „bodžiukai“ yra pagrindinis baleto šokėjų rūbas. Pastarąjį dešimtmetį jis rado vietą ir daugelio moterų spintose. Jų galima rasti praktiškai kiekvienos rūbų parduotuvės pasiūloje, greta kasdienių marškinėlių ir aptemptų berankovių palaidinukų.

Tokias glaustinukes siūloma dėvėti vietoje palaidinės – tarkime, su šortais ar sijonu, kai norisi, kad neišlįstu apačia. Arba po suknele, siekiant sukurti aptakesnių kūno formų įspūdį.

Tamprės

Prie glaustinukės repeticijose šokėjai dažnai dėvi tampres. Jau gerus dvidešimt metų tai – vienas populiariausių kasdieninių rūbų visų moterų gyvenimuose.

Su tamprėmis ne tik einame sportuoti ar tvarkomės namuose. Tinkamai jas pritaikius galima taip pat sukurti elegantišką įspūdį. Kodėl namuose turėtume atrodyti prasčiau, nei lauke? Jeigu grįžus reikia persirengti, nuostabiai elegantiškas naminis komplektas gali būti tamprės ir ilgesni marškiniai arba tamprės, geros medžiagos marškinėliai ir ilgas minkštas kardiganas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją