Toliau paminėta keletas auksinių taisyklių, kurių autoriai – anaiptol mados guru, tačiau jomis vadovaudamosi niekada neprašausite.

Investuokite į klasiką, o ne į tendencijas

Tendencijos be perstojo mainosi, tačiau klasikinė rankinė arba lakoniškas paltas niekada neišeis iš mados. Taigi, galite į valias matuotis batus su kojines primenančiais aulais, bet pasistenkite neišleisti jiems beprotiškų sumų.

Visada saugiau rinktis puošnesnį variantą

Atminkite, kad atrodyti puošniau nei atseit reikia yra daug geriau nei apsirengti netinkamai, t. y. per paprastai. Todėl jei tiksliai nežinote, ar kitos vakarėlio dalyvės mūvės džinsus, ar vilkės ištaigingas sukneles, geriau rinkitės suknelę.

Testuoti tendencijas pradėkite nuo aksesuarų

Kad ir kokie madingi būtų ryškiaspalviai gėlių raštai, neturite iš karto nuo galvos iki kojų į juos įsisupti. Iš pradžių įsigykite nedidelį taip išmargintą daiktą – batus, rankinę arba diržą. Tik įsitikinusios, kad tendencija jums priimtina, pradėkite dairytis gėlėto palto.

Gatvės mada

Nepamirškite apie trečią komponentą

Dviejų dalių ansamblį, pavyzdžiui, džinsus ir baltus marškinėlius, būtinai papildykite dar kuo nors – ryškiu švarku, išskirtine rankine arba įspūdingais batais. Trečias komponentas akimirksniu pagyvins bendrą įvaizdį ir suteiks jam darnos.

Niekas neįtars kad jūsų deimantiniai auskarai pagaminti iš cirkonio

Jei tikrai galite sau leisti ypatingą prabangą, taip ir darykite. Tačiau pasaulis tikrai nesugrius, jei jūsų ausyse spindės netikri deimantai. Tik pagalvokite, koks palengvėjimas apims, jei vieną kurį nors pamesite: juk jis kainavo kelias dešimtis, o ne kelis šimtus.

Batelius be užkulnių avėkite su trumpesniais drabužiais, o aukštakulnius – su ilgesniais

Vis tenka sukti galvą, koks apavas geriausiai tinka prie pasirinktų drabužių? Įsidėmėkite auksinę taisyklę: bateliai be užkulnių tiks tada, jei sijonas nesiekia kelių, o jei jis ilgesnis, rinkitės aukštakulnius. Niekas nedraudžia elgtis kitaip, tačiau jei vadovausitės tokia logika, niekada neprašausite: neatrodysite nei pigiai (kaip gali būti avint aukštakulnius prie mini sijono), nei senamadiškai.

Apranga

Nukirpkite X nuo paltų ir švarkų

X – tai pora susikryžiavusių dygsnių, kartais pasitaikančių ant paltų ir švarkų palankų. Žinokite, kad juos būtina nukirpti.

Skaitykite skalbimo ir džiovinimo instrukcijas

Skalbimo ir valymo instrukcijos pateikiamos ne šiaip sau, todėl jų ignoruoti nevalia. Žinoma, nugabenti drabužį į valyklą arba išskalbti jį rankomis – tai jau šioks toks darbas, kuris galbūt suerzins, tačiau sugadinusios mėgstamus džinsus arba kašmyro megztuką pasijusite daug blogiau.

Leopardo kailio imitacija – neutralus raštas

Leopardo kailio raštą traktuokite kaip juodą, baltą, tamsiai mėlyną, rausvą arba rusvą spalvą. Jį derinti galima su bet kuo, pradedant ryškiaspalviais bei blizgiais audiniais ir baigiant kitais raštais.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)