Portale „Instyle“ teigiama, kad geriausiai pūkiniai paltai atrodo su tamprėmis (arba kitaip „timpomis“), džinsais ir sportinio stiliaus aprangos detalėmis. Tačiau taip pat pūkines striukes galima nešioti ir su suknelėmis, tik tokiu atveju reikia suderinti proporcijas. Pavyzdžiui, ilgą suknelę ar sijoną galima dėvėti su trumpute, vos liemenį siekiančia pūsta striuke.

Deja, tai nėra šilčiausias variantas. O tas variantas, kuris atrodo šiltas ir patogus – ilgas sijonas ir vidutinio ilgumo pūsta striukė/paltas – tikrai nėra stilingas. Kai sijonas ar suknelė per kelis centimetrus (ar net kelis delnus) išlenda iš po pūkinio palto, vaizdas labai suprastėja.

Dažniausias pūkinio palto ilgis – iki kelių, o tai beveik garantuoja, kad iš po apačios matysis midi sijonas, megzta suknelė ar kitas panašus rūbas. Jei norite sukurti klasikinį, elegantišką įvaizdį, sijono iš po palto turėtų nesimatyti – tai yra, jis turėtų būti tiek ilgas, kad uždengtų visą sijoną ar suknelę. Nebent kontrastas kuriamas specialiai – dėvint vieną ilgą ir vieną trumpą drabužį.

Kaip sukurti kontrastą

Tarkime, „Lofficielusa“ taip pat rašoma, kad vienintelis geras būdas dėvėti ilgą sijoną su pūsta striuke, yra pasirinkti trumputę striukę. Su šiais elementais galima suderinti ir grubesnius aulinius ar jojiko ilgaaulius. Visi kiti patariami derinimo elementai – su kelnėmis. Bet jų taip pat gali būti elegantiškų! Pavyzdžiui, šviesios kelnės ir šviesus pūkinis paltas. Šviesios spalvos žiemą iškart paverčia įvaizdį neįkyriai ryškesniu ir įsimintinu.

Stipriai pūstą striukę galima per liemenį suveržti ir diržu, tačiau atsiminkite, kad tai turi būti jūsų pačios diržas, o ne medžiaginis/sutrauktos gumos, kurie kartais būna primontuoti prie striukės jau perkant. Labai gražiai atrodo ir žaidimas siluetų kontrastais: prigludusios kelnės su golfu ar liemenuotu švarkeliu ir didelė, laisva, pūsta striukė ar paltas.

Portale „Lookastic“ atkreipiamas dėmesys į tai, kad pūsta trumpa striukė gali būti nešiojama ne tik su ilgu sijonu ar prigludusia ilga suknele. Tokia striukė tinka ir dėvint mini sijoną. Šį sezoną patartina rinktis dirbtinės ar tikros odos sijonėlius. Svarbu, kad jis būtų prigludęs, o ne klostuotas ar saulutės formos – prigludęs sijonas ir pūsta striukė turi sudaryti vizualinį kontrastą.

Taigi, garantuotas ne – šiems deriniams:

Ilga suknelė ir paltas žemiau klubų;
Midi sijonas, išlendantis iš po palto, ir paltas iki kelių;
Trumpas pūstas ar klostuotas sijonas ir pūsta striukė ar paltas.

Tvirtas taip – šiems deriniams:

Ilga prigludusi suknelė ar sijonas ir trumputė pūsta striukė;
Prigludęs mini sijonas ir pūsta striukė;
Midi sijonas ir ilgas, batus siekiantis ar net dengiantis pūkinis paltas.

Visais kitais atvejais, vilkint sukneles ir sijonus saugiausia bus rinktis vilnonį ar švarkinės medžiagos moterišką paltą. Klasika lieka klasika!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją