Savo „Youtube“ kanale Audrey Coyne pasakoja apie tai, kaip teisingai pasirinkti drabužius ir ką reiškia „rengtis atsižvelgiant į savo amžių“.

Pirmiausia, pasak jos, svarbu suvokti, kad jokių griežtų amžiaus ribų nėra. Jeigu jaučiate, kad jums kažkas tikrai gerai tinka, tada nesvarbu, kokie bebūtų patarimai – vadovaukitės savo stiliaus jausmu. Tačiau tam tikras gaires žinoti būtų ne pro šalį.

Skirtingi amžiaus tarpsniai sąlygoja ir skirtingas gyvenimo patirtis. Kai esate paauglys, poreikiai ir laisvalaikis labai skiriasi nuo tų, kurie bus svarbūs esant keturiasdešimties. Bėgant metams labai svarbu pažinti save ir suprasti, kas tinka geriausiai.

Būdama keturiasdešimties tikriausiai jau turite nemenką drabužinės lobyną. Jūsų stilių atspindi tai, kaip gyvenate, kuo užsiimate, aksesuarai gali priminti tam tikras keliones ar su jais susijusius įvykius. Šiame amžiuje stilius iš tiesų pradeda skleistis – dėvite tai, kas jus geriausiai atspindi.

Pirmas patarimas. Pasinaudokite savo asmenybės atspindžiais. Tai yra, jeigu renkatės bazinius drabužius, pavyzdžiui, tiesius džinsus ir šviesų megztinį, pridėkite kažką, kas būtų išskirtinai jūsų. Pavyzdžiui, kelionėje įsigytą įstabų vėrinį ar vintažinį, geroje išparduotuvėje rastą jūsų asmeninio stiliaus švarką.

Antras patarimas. Pabrėžkite tai, ką labiausiai savyje mėgstate. Suvokimas, kurias savo sriis mėgstame ar norime pabrėžti labiausiai, dažniausiai ateina su metais, tad kuo vyresnė esate, tuo geriau žinote, ką akcentuoti.

Trečias patarimas. Jeigu turite kelis derinius, su kuriais jaučiatės labiausiai pasitikinti savimi, juos ir dėvėkite. Raskite naujų – svarbiausia, kad kaskart rengdamasi jaustumėte „tai esu aš, ir aš esu nuostabi“ jausmą.

Ketvirtas patarimas. Nėra tokio dalyko, kaip „nebetinkamas amžius šortams“ – ar sijonams, ar ilgiems plaukams, ar dar kam nors. Yra tik netinkamai pasirinktas rūbas. Pavyzdžiui, trumpučiai džinsiniai šortai yra atgyvenę. Jie neatrodo stilingai, apie kokį amžių bekalbėtume. Tačiau jei tokį daiktą pasirinksite būdama keturiasdešimties ar vyresnė, atrodysite ne tik nestilingai, bet ir juokingai – tarsi stengdamasi neatsilikti nuo mados, kurios jau seniai nebėra.

Penktas patarimas. Pirmiausia rūbai turi tikti. Dauguma rūbų tinka standariniams dydžiams, tačiau tai nereiškia, kad tinka individualiam kūnui. Galbūt įsigijus kelnes reikės patrumpinti ar įsigijus švarką – susiaurinti pečius. Susiraskite savo siuvėją ir pasitikėkite juo – kiekvieną rūbą pritaikius individualiai, jis tiks kaip nulietas.

Jokiu būdu nesistenkite „pritempti“ savęs prie standartinio dydžio – nebus nieko stilingo, jei džinsai įsirėš per liemenį ar įliemenuotas švarkas kabės it ant stulpo.

Šeštas patarimas. Žinokite, kas jums tinka. Tai – ne tik dydžiai, bet ir spalvos, kirpimai... Jeigu sunku šiuos dalykus suprasti pačiai, drąsiai kreipkitės į stilistą. Susidarykite savo spalvų paletę ir ja vadovaukitės. Jei visada pirksite rūbus pagal jums tinkančią spalvų paletę, jie dar ir puikiai derės tarpusavyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją