Po sekmadienio vakarą įvykusių pramogų pasaulio apdovanojimų ceremonijos peno kalboms, kaip ir tikėtasi, buvo sočiai. Ant raudono kilimo nebuvo pašykštėta subtilių ir kiek atviresnių apdarų. Nesunku pastebėti – viešnios tarsi pasidalijo į dvi stovyklas. Kol vienos rinkosi subtilius ir elegantiškus apdarus, kitos siekė efektingesnio, seksualaus įvaizdžio.

Šįkart iš ceremonijoje susirinkusių damų minios išsiskyrė ir kelios garsios šou pasaulio atstovės, pasirinkusios sukneles su didelėmis iškirptėmis. Iškirptės – dviprasmiškus jausmus kelianti ir daug diskusijų iššaukianti tema.

Anot stilistės, svarbu ne tik gerai apgalvoti, ar drabužis yra tinkamas pagal aprangos kodą, bet ir kokią žinutę norima juo siųsti.

Asta Nevedomskytė

„Metų renginiai, kuriuose renkasi žinomi žmonės, susilaukia tiek žiniasklaidos, tiek žiūrovų dėmesio. Todėl nieko nuostabaus, kad kiekviena garsenybė nori atkreipti į save dėmesį ir šventiniam vakarui ruošiasi iš anksto.

Kad ir kaip žvaigždė pasipuoštų, aplinkinių nuomonės apie jos aprangą visada išsiskirs, o išsigelbėti nuo kandžių komentarų beveik neįmanoma. Būtent todėl prieš vakarėlį reikia nuspręsti, kokį efektą savo apdaru norima sukelti ir kiek dėmesio tikimasi sulaukti. Reikia save įsivertinti kritiškai“, – sako A. Nevedomskytė.

Remdamasi savo darbo patirtimi, stilistė pamini, kad viena iš svarbių įvaizdžio formavimo užduočių – pabrėžti figūros privalumus. Juk net investicijos operacijoms ar pastangos sporto klube, anot jos, turi būti įvertintos.

„Tačiau visa tai galima parodyti subtiliai ir elegantiškai, o ne vulgariai. Jei visos įmanomos šio sezono tendencijos – pūstos rankovės, asimetriško kirpimo sijonas – sudėtos viename kostiume, tai dar nereiškia, kad jis puošia mūsų figūrą“, – teigia stilistė.

Anot A. Nevedomskytės, įvaizdžio išbaigtumas slypi detalėse, todėl vos vienas sijono centimetras gali pakeisti bendrą vaizdą. Nors ant raudono kilimo buvo galima išvysti trumpos suknelės ir gilios iškirptės derinimo pavyzdį, stilistė rekomenduoja rinktis tik vieną akcentą: arba ilgį, arba iškirptę.

„Galime palyginti aprangą su makiažu. Juk daugeliui žinoma taisyklė: kai ryškinamos akys, lūpoms parenkami neutralūs lūpų dažai. Kodėl gi mums nepritaikius šios taisyklės savo drabužinėje?“ – sako A. Nevedomskytė.

Stilistė taip pat ragina nepamiršti, kad seksualiai galima atrodyti ir ilga prigludusia suknele, nerodant kūno nuogumo. Anot jos, vulgarumas dar niekada nebuvo vadinamas elegancija.

Visus raudono kilimo įvaizdžius išvysite ir DELFI Stilius fotogalerijoje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt