Kojinaitės + bateliai = ?

Kojinaitės + basutės = ?

Nėriniuotos kojinaitės + sportiniai bateliai = ?

Taip ar ne? Nuomonių daug ir įvairių.

Tendencija derinti kojinaites su įvairiausio tipo batais ir bateliais dizainerių kolekcijose karaliauja jau ne pirmą sezoną. Sukantis mados ratui atgimsta vis iš naujo, tačiau kasdienėje madoje labai stipriai neįsitvirtina, galbūt dėl aprangos protokolo reikalavimų ir kitų įprastų aprangos etiketo taisyklių.

Kojinaitės ir bateliai

Tačiau noras laužyti taisykles ir kurti naujas taip pat niekur nedingsta, todėl pastaruoju metu net tai, kas seniau buvo vadinama viena didžiausių mados klaidų (faux pas) – basutės atvirais kojų pirštais avimos kartu su kojinaitėmis, tapo mados topu.

Šį sezoną garsiausi mados namai siūlo ypač didelį spalvingų moteriškų ir vyriškų kojinaičių pasirinkimą (tai, be abejo, taip yra ir mados verslo dalis, generuojanti daug pajamų): nuo plonyčių permatomų, nėriniuotų moteriškų kojinaičių iki garsiais prekių ženklais puoštų vyriškų ir moteriškų ryškių sportinio stiliaus kojinių. Itin madingi batai, kurie atrodo kaip bateliai su kojinaitėmis!

Keli batelių ir kojinių derinimo būdai drąsioms, bet abejojančioms:

1. Kuo įmantresnės kojinės, tuo paprastesni batai. Jei renkatės tinklines, blizgias, raštuotas ar permatomas kojinaites, geriau rinktis „saugesnį“ variantą – autis lygiapadžius arba neutralių spalvų avalynę.

Stilistė Irina Cybina
Stilistė Irina Cybina

2. Jei batai ryškūs ir išsiskiriantys, rinkitės kuo paprastesnes vienspalves kojinaites. Kitas variantas – kojinaites rinkitės tos pačios spavos kaip ir bateliai arba basutės.

3. Jei derinate nėriniuotas kojinaites su basutėmis, rinkitės basutes be jokio papildomo dekoro, kaspinėlių ar virvelių.

5. Jei derinate kojinaites prie mini sijono, dieniniam įvaizdžiui rinkitės lygiapadžius batelius.

6. Prie sportinių batelių tipo avalynės geriausiai dera neutralios kojinaitės, nors šį sezoną dizaineriai ir stilistai siūlo derinti ir tinklines bei nėriniuotas.

7. Kuo plonesnės kojinaitės, tuo geriau atrodo, ypač su bateliais.

Kojinaitės ir bateliai

8. Siekiant ne tokio įmantraus dieninio įvaizdžio, kojinaitės visada geriau derės prie žemakulnės arba vidutinio aukščio, stambesnės pakulnės.

Stilistė Irina Cybina

9. Jei derinate kojinaites prie dalykinio stiliaus aprangos, rinkitės plonytes kūno spalvos kojinaites arba derinkite kojinaites prie batelių spalvos – tai turi būti vos pastebima detalė (žr. foto

10. Naujausia tendencija – apsmukusios plonytės kojinaitės, derininamos su įvairiausia avalyne – nuo aukštakulnių batelių, basučių iki aulinukų ir sportinio stiliaus avalynės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)