Prieš prasidedant rugsėjo mėnesiui netilo diskusijos, kiek gi reikia skirti vaikui pinigų mokyklai ar darželiui. Žinoma, nuomonės labai subjektyvios, tačiau esu įsitikinusi, jog mažuosius galima aprengti per daug neišlaidaujant, skoningai ir, žinoma, patogiai.

Į ką svarbiausia atkreipti dėmesį:

1. Kaip greitai vaikas auga. Jei jam reikia naujų drabužių kas porą mėnesių ar pusę metų, tuomet tikrai neverta investuoti į brangius drabužius, juk nespėsi mirktelėti, o jis juos jau bus išaugęs. Vyresni vaikai auga lėčiau, todėl verta įvertinti, kad, tarkime, striukę palik jaunėliui ir pan. Mano mažylis didžiuojasi, jei gauna brolio džinsus ar liemenę.

2. Kiek aktyvus yra vaikas ir jo laisvalaikis. Jei lanko būrelius, mėgsta laiką leisti lauke, sportuoja, tuomet dauguma drabužių bus sportinio tipo, iš greitai džiūstančio audinio, tamprūs ir itin patogūs.

3. Savo pajamas. Nereikia viršyti savo limito vien todėl, jog vaikas šiuo metu nori madingo drabužio arba, dar baisiau, jei kitos mamos taip rengia savo atžalas. Esu pankė šioje vietoje ir manau, kad lygiuotis į kitus baigiame praėjus paauglystei ir to linkiu kiekvienai mamai. Mano vaikai gerai atrodo ir su džinsiniais šortais, ir su brangiais kedais, ir su numindytomis espadrilėmis. Čia tik požiūrio ir derinimo klausimas, tikrai ne produkto kainos ar pažymio madingumo skalėje.

4. Metų laiką. Ruduo visgi tas metas, kai vis dažniau būna šlapia, drėgna ir gana vėsu. Todėl vietoj zomšos geriau rinktis tikrą arba netikrą odą, neperšlampamą ir neperpučiamą medžiagą. Gobtuvai, guminiai batai, vėjui ir drėgmei atsparūs audiniai - visa tai pravers ir leis vaikams žaisti ir atrasti bet kokiu oru.

5. Drabužių universalumą. Smagu, kai daiktai spintoje yra lengvai derinami ir sluoksniuojami. Visuomet pravers daugiau „viršų“, kiek mažiau apačių. Jei audiniai bus lengvesni, juos bus paprasčiau vilkti vieną ant kito (marškiniai ir liemenė, marškinėliai ir megztinis, džemperis ir liemenė ir t.t.).

6. Komfortą. Visgi vaikui pirmoje vietoje turėtų būti komfortas. Nesvarbu, kaip tau mielai atrodo ta blizgi suknelė ar lakuoti bateliai. Jeigu suknelė grauš odą, o bateliai trins, vaikas jausis suvaržytas ir galiausiai atsisakys tai vilkėti. Todėl geriau rinktis paprastesnius, patogesnius drabužius ir įdomius akcentus – princesės sijonas fantastiškai atrodo su guminiais batais ir sportiniu džemperiu, o kamufliažiniai džinsai – su klasikiniais marškiniais ir pūkine liemene.

7. Drabužių sezoniškumą. Vaikai mėgsta patys rengtis ir netgi rinktis, ką rengtis. Todėl pasirūpink, kad po ranka būtų atitinkamam orui tinkami drabužiai: rudenį lai nebelieka šortų ar lininių suknelių – bus daug paprasčiau ryte išsiruošti.

8. Mąstyti už standarto ribų. Vaikams smagu žaisti persirengimo žaidimus ir kartais daryti kitaip, nei priimta. Jei mažylis nori brolio džemperio, o sesė – brolio džinsų po suknele – lai tai daro. Jei spintoje bus protingai atrinkti drabužiai ir aksesuarai, vaikų žaidimai bus ne mažiau smagūs ir kūrybingai stilingi.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)