„Sėkmės paslaptis, kaip lengvai suformuoti rūbų derinius, slypi kruopščiame namų darbų atlikime. Kitaip tariant, turėtume galvoti ir planuoti prieš įsigyjant konkrečius rūbus, o ne galvoti tik tuomet, kai iš krūvos naujų drabužių bandome suformuoti tarpusavyje gerai atrodantį derinį“, – sako „CAPSULE by Agnė Gilytė“ įkūrėja ir dalinasi trimis pagrindiniais principais, leidžiančiais suformuoti „protingą“ spintą, rašoma pranešime spaudai.

Universali ir kokybiška rūbų bazė

Kuriant savo drabužinę pravartu į ją žvelgti spintos kapsulės principu. Spintos kapsulė yra rinkinys atidžiai atrinktų drabužių, kurie lengvai derinami tarpusavyje, taip sudarant įvairius rūbų derinius. Kitais žodžiais tariant, taip iš mažiau, sukuriame daugiau. Be to, nebevargina didelis daiktų kiekis, kurį sunku aprėpti tiek mintyse, tiek ir „įdarbinti“ realybėje, o ypač – ryto rutinoje.

Anot A. Gilytės, visų svarbiausia pirminį dėmesį skirti tarpusavyje tinkantiems, universaliems baziniams rūbams, kurie papildys ir bet kurį ekstravagantiškesnį drabužį ar aksesuarą. Pagrindiniai spintos elementai yra puikaus kirpimo geros medvilnės marškiniai, gerai gulantis pasirinkto modelio švarkas, kokybiškos kelnės, trikotažiniai marškinėliai, megztiniai, sijonai bei suknelės. Formuojant spintos kapsulės pagrindą prioritetą derėtų teikti kokybiškiems audiniams bei geram sukirpimui.

Suformavus kokybišką garderobo pagrindą galime drąsiai kurti ir itin funkcionalius derinius: „Šiais laikais, kuomet nebėra griežtos atskirties tarp sezonų, laisvalaikio ir ofiso drabužių, galime žongliruoti su skirtingais rūbų elementais, taip juos kaskart pritaikant vis skirtinguose deriniuose.“

Pavyzdžiui, vasarą plazdanti suknelė gali puikiai tikti žiemą su ilgaauliais batais ir megztiniu. Formalesniam įvaizdžiui sudaryti megztinį galima pakeisti švarku ir keliauti į biurą ar teatrą.

Drabužiai-akcentai

Susikūrus universalią ir kokybišką spintos bazę, ją galima nesunkiai adaptuoti šventėms ar iškilesnėms progoms. Tam tereikia garderobą jungiančių drabužių-akcentų.

Drabužių kūrėja pataria, kaip garderobo akcentus rinktis neįprastų, įdomių spalvų rūbus, kurie įneštų į aprangą daugiau nuotaikos. Pavyzdžiui, margas sukneles, dryžuotus marškinius, raštuotus sijonus ir ryškiaspalvius linus: „Tokie rūbai kiekvienai spintai duoda gyvybės, suteikia individualumo bei mažina tikimybę jaustis, jog apsirengėte pernelyg nuobodžiai ar monotiniškai.“

Taip pat verta atkreipti dėmesį ir į skirtingų tekstūrų ir medžiagų derinimą, pavyzdžiui, medvilnės, lino, eko odos ir viskozės deriniai bei raštai gali suteikti dar daugiau kapsulinės spintos įvairovės, o klasikinis laikrodis, skrybėlė ar žaisminga bižuterija bet kokiam deriniui suteiks autentiškumo.

Dėmesys sau ir savo poreikių pažinimas

Drabužių kūrėja prasitaria, jog ilgus metus dirbdama su klientėmis regėjo ne vieną transformacijos istoriją, prasidėjusią nuo kokybiško ir tvaraus ryšio su savimi: „Galima tobulai atlikti „techninius“ namų darbus apie tai, kokių drabužių mūsų spintai trūksta, tačiau jei negirdėsite savęs pačios, net gražiausias rūbas, tikėtina, neteiks daug šiltų emocijų.“

Anot A. Gilytės, pažinus savo kūną, jo proporacijas, atkreipus dėmesį į savo dienos rutiną, tarsi pradedame kelionę į pažintį su savimi: „Taip pat svarbu ir naudinga atrasti tai, kas daro mane laimingą, kokie yra mano poreikiai, kokią dieną noriu kurti ir kur yra mano fokusas. Norisi moteris sąmoningai keistis, puoštis, o spintą formuoti ne iš inerciško noro pirkti ir turėti.“

Atsigręžimas į save svarbus siekiant įsiklausyti į tai, ko iš tiesų mums reikia šiame gyvenimo etape: patogumo, pasitempimo, universalumo, romantikos, o galbūt visko po truputį.

„Juokauju, jog pasaulyje išpopuliarėjo lėtojo maisto restoranai, o dabar atėjo laikas lėtam bei sąmoningam drabužių vartojimui, kuris organiškai derėtų ir papildytų mūsų gyvenimus“, – šypsosi kūrėja.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją