1. Investuokite į pagrindinius drabužius

Investuokite į geros kokybės, dažniausiai dėvimus drabužius: džinsus, batus ar marškinėlius. Prie jų galėsite lengviau priderinti jau turimus rūbus ar aksesuarus.

Formuodama klientų spintų turinį, visada pradedu nuo jos kapsulės. Jeigu jos nėra, pradedame viską nuo pradžių: klasikinio švarko, klasikinių džinsų, baltų marškinių, mažos juodos suknelės, klasikinių aukštakulnių, baltų sportbačių, kostiumo, klasikinio odinio švarkelio.

Jeigu spintos kapsulė jau suformuota, patikriname jos kokybę, nes šitie drabužiai dėvimi dažniausiai, vadinasi, ir susidėvi greičiau, tad ir keisti reikia dažniau.

2. Nepirkite drabužių vien todėl, kad jie madingi

Būtina domėtis naujausiomis tendencijomis ir žinoti, kas madinga, bet svarbu atsirinkti ir pritaikyti sau tinkančias sezono tendencijas. Pirkite tik jums tinkančius drabužius. Prieš apsiperkant visada patariu susitvarkyti spintą ir sudaryti pirkinių sąrašą – taip išvengsite nereikalingų pirkinių, nes tiksliai žinosite, kokių drabužių reikia, o ir parduotuvėse sugaišite mažiau laiko.

3. Apsilankykite pas stilistą

Ne kiekvienas galime sau leisti kaskart perkant naujam sezonui drabužius konsultuotis su stilistu, tačiau tikrai kiekvienas galime sau leisti bent kartą tai padaryti. Tad būtinai pasinaudokite proga sužinoti profesionalo nuomonę ir gauti vertingos informacijos, kuri pravers ir ateityje.

4. Rinkitės tamsiai mėlynus džinsus

Kaip ir visi tamsūs drabužiai, tokie džinsai vizualiai lieknina. Be to, jie arčiau juodos, tad prie jų lengviau derinti kitus drabužius.

Kokybiški, tvirti, klasikinio kirpimo džinsai – jūsų must have. Suprantu, kad tokius nėra paprasta rasti, tad mano patarimas – pradėkite paieškas nuo firminių, specializuotų džinsų parduotuvių, kur greičiausiai įsigytos kelnės bus geros kokybės ir neišsitampys po pirmojo skalbimo.

5. Vietoj margų raštų – vienspalviai drabužiai

Elegantiškai atrodyti kur kas paprasčiau, jeigu renkatės vientisas spalvas. Smėlinė, balta, ruda, mėlyna ar juoda kur kas geriau dera su aksesuarais ir jas puikiai galima derinti tarpusavyje.

Kai jūsų spintoje atsiras pakankamai spalviškai vientisų drabužių – tiek, kad galėtumėte be vargo susidėlioti įvaizdžius visai savaitei, rekomenduoju įtraukti po vieną ir spalvotą, raštuotą drabužį. Pradėkime nuo paprasčiausių – tai gali būti marškinėliai ar gėlėta skarelė.

6. Batai – taupyti negalima

Kokybiška avalynė yra vienas tų pirkinių, kam pinigų ir laiko taupyti nereikėtų. Pirmiausia, jie turi būti kokybiški ir patogūs, po to reikia įvertinti ir stilių. Tai – viena nedaugelio garderobo dalių, kuri nereikalauja jokių figūros normų ar amžiaus. Šią vasarą būtinai atkreipkite dėmesį į baltos spalvos avalynę. Žinau, prižiūrėti ją sunkiau, bet ant kojų atrodo įspūdingiau.

7. Investuokite į aksesuarus

Niekada nesigailėsite įsigijusi laikui nepavaldaus stiliaus aksesuarą, ypač tokį, kuris laikui bėgant atrodo vis geriau. Rinkitės neutralias spalvas, pavyzdžiui, juodą, smėlio, tamsiai mėlyną ar pilką – taip išvengsite per daug saldaus įvaizdžio.

Vienas svarbiausių mano pačios stiliaus taisyklių – investuoti į gerus aksesuarus, kurie gali pagyvinti tiek paprastą džinsų ir marškinėlių įvaizdį, tiek ir puošnesnę suknelę.

8. Svarbiausia – pasitikėjimas savimi

Net stilingiausia apranga nepadės, jei nepasitikėsite savimi, o tinkami drabužiai gali pakylėti ir suteikti naujų jėgų. Rinkitės tokius drabužius, kurie verčia jaustis gerai.

Mane įkvėpė vienos klientės asmeninė istorija. Suformavus puikų „darbinį“ stilių ji įgavo pasitikėjimo savimi, o tai padėjo kilti karjeros laiptais – po metų ji tapo vienos didelės įmonės vadove.