Tačiau pirmoji ponia labai greitai suvokė šį naują savo pareigų aspektą. Ji savo stiliumi pabrėžė, kad puikus išsilavinimas ir gerų batelių pora nėra tarpusavyje nesuderinami dalykai. Su stiliaus strategija, atitinkančia klasės ir politikos reikalavimus, M. Obama labai gretai tapo stiliaus ikona, demonstruojančia pasauliui, kaip XXI amžiuje atrodo amerikietė moteris.

Taigi, septynios nesenstančios stiliaus pamokos, kurias išmokome iš buvusios JAV pirmosios damos.

1. Privalumų akcentavimas

Per aštuonerius buvimo pirmąja ponia metus išryškėję M. Obamos bicepsai tapo neįtikima pasauline manija. „Per Baracko kreipimąsi jungtiniame Kongreso posėdyje vilkėjau berankovę baklažano spalvos suknelę, o savo oficialiai Baltųjų rūmų nuotraukai – berankovę juodą aptemptą suknelę, ir staiga mano rankos atsidūrė dėmesio centre“, – rašo M. Obama apie tai savo naujuose memuaruose „Becoming“.

Greita paieška „Google“ pateiks jums šimtus atsakymų, kaip pasiekti tokį rezultatą namuose, pradedant mokymo programų vaizdo įrašais ir baigiant treniruočių planais.

Tačiau net ir be bicepsų tobulinimo, yra viena pagrindinė pamoka, kurią verta išmokti iš šios moters – kai rengiatės, atkreipkite dėmesį į savo privalumus. Suknelės be rankovių, su petnešėlėmis ar apnuogintais pečiais – visa tai subtiliai nukreipdavo dėmesį nuo tų kūno vietų, kurių šiai moteriai nesinorėjo matyti paparacų išdidintose nuotraukose.

Michelle Obama

2. Ryškios spalvos turi tapti jūsų garderobo dalimi

Būnant pirmąja šalies ponia, M. Obama galėjo lengvai rinktis neutralių spalvų paletę: kreminė, tamsiai mėlyna, pilka ir juoda. Tai elegantiška, paprasta ir nieko neįžeis. Tačiau kai per pirmąjį moterims skirtą renginį Baltuosiuose rūmuose ji vilkėjo ryškiai geltoną sijono kostiumą, galima buvo suprasti, kad ir diplomatinė jos apranga bus drąsesnė.

Turėdama polinkį į ryškias spalvas – ji mielai renkasi violetinę, žalsvai mėlyną, tamsiai raudoną ir dangiškai mėlyną – prezidento žmona privertė moteris permąstyti, ar vien tik maža juoda suknelė gali mus gelbėti visais atvejais.

Peržengdama deramo „politinio“ stiliaus ribas, moteris mielai puošėsi gėlėmis ar grafiniais raštais margintomis suknelėmis. Kad ir neoninės geltonos spalvos „Kenzo“ suknelė, kuria ji buvo apsirengusi per pirmąjį oficialų vizitą į Japoniją, kur gimė ir užaugo šio prekės ženklo įkūrėjas. O štai pirmajam valstybiniam vizitui Londone pirmoji JAV ponia pasirinko britų dizainerių, tarp jų „Mary Katrantzou“ ir „Christopher Kane“ drabužius.

Taip, jos dalykinis stilius buvo drąsus, tačiau niekada nebuvo akiplėšiškas.

3. Gebėjimas derinti dizainerių ir nebrangius daiktus

Jeigu kalbėsime apie gebėjimą derinti dizainerių kurtus apdarus su paprastoje parduotuvėje aptinkamais drabužiais, Michelle yra tikra šios srities profesionalė. Vieną dieną ją galima išvysti su „J.Crew“ megztiniu, kitą – „Diane von Furstenberg“ suknele. Ir net tuo pat metu ji puikiai derino šiuos, iš pirmo žvilgsnio nesuderinamus, dalykus: „Michael Kors“ sijonas ir „Gap“ marškinėliai per Baltuosiuose rūmuose surengtus pietus su buvusia JAV pirmąja ponia Nancy Reagan.

Išties, M. Obamos dėka mada tapo labiau prieinama ir viską apimanti – pasirodo, gali dalyvauti šiame žaidime nepriklausomai nuo savo dydžio ir banko sąskaitos dydžio. Džinsai ir „Converse“ batai jos garderobe užėmė ne mažiau svarbią vietą nei prabangios „Ralph Lauren“ suknelės ar „Manolo Blahnik“ aukštakulniai.

Kaip ji rašo savo memuaruose: „Man teko išsiskirti, neužgožiant kitų, įsilieti, bet nepranykti. Būdama juodaode moterimi, supratau, kad būsiu kritikuojama, jeigu būsiu suprantama kaip krentanti į akis ir linkusi į aukštąją madą, kaip ir būsiu kritikuojama, jeigu rengsiuosi per daug kasdieniškai. Todėl tai maišiau“.

4. Nevenkite aksesuarų…

Nuo dviejų eilių perlų karolių iki rožinių odinių pirštinių, nuo prabangių ilgų auskarų iki paauksuotų apyrankių, eidama pirmosios JAV ponios pareigas, M. Obama niekada nevengė aksesuarų. Taip pat buvo nemažai segių, liemenį išryškinančių diržų, kurie šiaip jau paprastiems deriniams suteikdavo naujų spalvų.

5. Megztinis taip pat gali atrodyti gerai…

Kai JAV pirmoji ponia 2009 metais, pasitikdama Anglijos karalienę, vilkėjo „Alaia“ megztiniu, dizaineris Oscaras de la Renta pakomentavo: „į Bakingamo rūmus neinama su megztiniais“. Tačiau priderinusi juodą megztinį prie juodo tiulinio sijono ir perlų vėrinio, M. Obama įrodė garsiajam dizaineriui ir kitiems jos kritikams, kad formali apranga neprivalo būti senamadiška.

Interviu „US Vogue“ ji vilkėjo ryškiai rožinį kašmyro megztinį, o per pirmąjį oficialų vizitą Londone pasirinko kreminės spalvos „J.Crew“ megztuką. Ir jis vos per kelias valandas buvo išparduotas. Nes staiga visi pamatė, kad šis megztinis ne tik jaukus, bet ir stilingas.

6. Nereikia laikytis įsikibus vardų, kuriuos žinai…

Būdama pirmąja ponia, M. Obama turėjo galimybę rinktis iš dizainerių, stojusių į eilę ją rengti. Ir nors ji mielai puošdavosi „Michael Kors“ ir „Gucci“, ne mažiau mėgo palaikyti ir visiškai nežinomus prekės ženklus. Kaip ir Kembridžo kunigaikštienės atveju, beveik viskas, ką prezidento žmona apsirengdavo, netrukus buvo iššluojama iš lentynų.

Manoma, kad šio M. Obamos efekto vertė siekė 38 milijonus dolerių. Moteris pasinaudojo savo galia, siekdama paspartinti daugelio dizainerių karjeras. Tarp jų buvo Brandonas Maxwellas, Jasonas Wu ir Roksanda, jau nekalbant apie Nigerijos dizainerį Duro Olowu, kuris buvo taip pat pakviestas puošti Baltųjų rūmų kambarius.

Ir svarbiausia čia, kad pasirinkdama dirbti su mažiau žinomais vardais, ji įrodė, kad kalbant apie madą, pirmenybę reikia teikti ne etiketei, o tam, kas atkreipia akį.

7. Kad būtum seksuali, visai nereikia atidengti daug kūno

M. Obama per savo buvimo Baltuosiuose rūmuose metus vilkėjo ne vieną įspūdingą apdarą. Pradedant balta vieną petį dengiančia „Jason Wu“ suknele, kurią ji pasirinko 2008 metų inauguracijai, ir baigiant grindis šluojančia tamsiai mėlyna „Alexander McQueen“ suknia, kuria ji pasipuošė 2011 metais. Vis dėlto, kalbant apie vakarinę aprangą, šios moters mantra skamba taip: „atrodyk stulbinamai arba eik namo“.

Ir dar ji sugeba tai, kas geriausia, palikti pabaigai. Per paskutinę valstybinę vakarienę Vašingtone 2016 metais M. Obama vilkėjo tviskančią rausvo aukso spalvos „Atelier Versace“ suknelę, kuri buvo visiškai uždengusi krūtinę, neturėjo jokių gilių skeltukų ar odą atidengiančių prakirpimų, tačiau buvo, oho, kokia seksuali. Esame pratę matyti vilkint tokio kalibro sukneles tokio rango žvaigždes, kaip Beyonce, tačiau šįkart ja pirmą kartą buvo pasipuošusi JAV pirmoji ponia. Išryškinusi savo figūrą ir išdidžiai stovėdama šalia savo vyro, Michelle buvo tikras įvaizdžio, kuri patinka tau pačiai, įsikūnijimas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)