Jei visgi kyla klausimų, kada atėjo metas perdirbti, padovanoti arba parduoti turimus drabužius, batus, aksesuarus ar rankines, kurie vien užima vietą spintoje, galite vadovautis toliau pateiktais kriterijais iš portalo „The Spruce“.

1. Neįveikiamos dėmės, neužtaisomos skylės arba nepanaikinamas kvapas

Ši priežastis atsikratyti turimo drabužio tiktai atrodo akivaizdi. Deja, kartais nuo ryžtingo žingsnio sulaiko emocinis prisirišimas prie daiktų. Kaip tik todėl nejučiom imame ignoruoti net įsismelkusį kvapą, pradilusias skyles ir nebeišimamas dėmes. Na, jeigu manote, kad drabužį dar galima išgelbėti, imkitės veiksmų. Galbūt jį verta pristatyti į valyklą arba siuvyklą? Bet jeigu tokios pastangos – vien tuščias laiko švaistymas, turite pamiršti skrupulus, nes daiktas savo jau atitarnavo ir jo daugiau nebeprireiks.

2. Drabužis nebepatinka arba nebetinka

Vietos spintoje paprastai nebūna per daugiausia, todėl svarbu racionaliai ją išnaudoti. Jei kuris nors į ją patekęs rūbas jums nebepatinka, kodėl gi leidžiate jam okupuoti spintos erdvę? Elkitės ryžtingai – atsikratykite apdarų, kurie jums visiškai netinka. Aišku, jeigu drabužis puikios būklės, jį galima padovanoti arba atiduoti labdarai – tegul juo mėgaujasi kas nors kitas. Privalote suprasti, kad vietos spintoje turėtų rastis tiktai tiems daiktams, su kuriais jaučiatės komfortiškai ir kurie įkvepia pasitikėjimo.

3. Drabužis beviltiškai išėjo iš mados

Nebeaktualias tendencijas atitinkančius drabužius kartais pavyksta suderinti su tuo, kas madinga šią akimirką, bet jei dėvėdama akivaizdžiai iš mados išėjusią senieną jaučiatės apgailėtinai, jokiu būdu nesikankinkite. Esate įsitikinusi, kad daugiau nebekils noro apsirengti kokio nors kitados ultramadingo drabužio? Tuomet privalote su juo atsisveikinti – išmesti arba paaukoti. Kai kurios stiliaus tendencijos, žinoma, sugrįžta, bet jei gerai suvokiate, kad keletą metų drabužiui teks tiesiog pragulėti, nėra jokios prasmės jo saugoti.

4. Drabužis nebetinka pagal dydį

Pirmiausia, kinta mūsų kūnai, o kartais gali pakisti ir drabužio dydis: drabužis gali išsitampyti arba susitraukti. Taigi, neturime manyti, kad idealiai kokiu nors etapu mums tinkantys drabužiai tokie liks amžinai. Jeigu ilgiau nei metus drabužio nedėvėjote kaip netinkamo pagal dydį, galite drąsiai jo atsikratyti. Na, jeigu jis išties dailus, galite kreiptis į siuvėją, kad drabužį pataisytų. Dar kartą tenka akcentuoti, kad spintoje turėtų būti tik tie drabužiai, kurie jums ne per dideli ir ne per maži.

5. Drabužio nedėvėjote ištisus metus

Koks nors drabužis iš pažiūros gali atrodyti neprastas, bet kažkodėl jo nenešiojate. Galbūt vertėtų nustatyti į spintą sudėtų daiktų galiojimo terminą? Jei gyvenate šalyje, kurios klimatui būdingi visi keturi metų laikai, bet ištisus metus nepasitaikė progos apsirengti kokio nors drabužio, galbūt jums jo tiesiog nereikia. Lai daiktas randa naują šeimininką, o jūsų spinta – pralaisvėja.

6. Drabužis nebeatitinka jūsų stiliaus

Tarkim, anksčiau dirbote biure, kuriame galiojo aprangos kodas, tačiau nusprendėte pakeisti karjeros kryptį ir tapote jogos mokytoja. Kam gi jums dabar visi tie kostiumėliai ir balti marškiniai? Mūsų stilius pakinta ne tik tada, kai pakeičiame profesiją, bet ir su amžiumi, dėl įsitikinimų, nuostatų ir kitų aplinkybių. Atminkite: nėra jokios prasmės apsikrauti daiktais, seniai nutolusiais nuo dabartinių mūsų pažiūrų.

7. Drabužis nepatogus

Kankintis dėl mados – nedovanotina kvailystė. Jeigu koks nors drabužis klaikiai nepatogus, neverskite savęs jo rengtis. Tai pasakytina apie rūbus iš šiurkštaus, odą dirginančio audinio, orui nepralaidžios medžiagos, taip pat apie koją tvirtai apspaudžiančius batus.

Pabaigai beliko reziumuoti: spintoje turi būti tik tokie daiktai, kurie jums tinka, yra nešiojami, dera prie jūsų stiliaus ir atitinka gyvenimo būdą, o su kitais galite drąsiai atsisveikinti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)