Amerikiečių socialiniame naujienų tinkle „Reddit” moterys pasidalijo mados tendencijomis, kurios jas labiausiai vargina, yra nepatogios ir sunkiai pritaikomos.

Platforminiai superaukštakulniai

Platforminiai aukštakulniai viena ryškiausių tendencijų tapo praėjusių metų rudenį, kai netikėto populiarumo sulaukė „Versace“ bateliai „Medusa Aevitas“. Panašią avalynę itin aukštomis platformomis pristatė ir mados namai „Valentino“, tačiau jų aukštakulniai „Valentino Garavani Tang-Go“ madisčių dėmesio sulaukė tik pastarųjų mados savaičių metu.

Platforminių aukštakulnių tendencija šiandien instagrame yra be galo populiari, tačiau realybėje moterys tokius batelius vadina beveik nepritaikomais. Dėl platformų aukščio juos avėti nėra saugu, nes ir nedidelis pėdos kryptelėjimas gali baigtis pavojinga trauma.

Drabužiai su įkarpomis

Palaidinės ir suknelės su odą apnuoginančiomis įkarpomis madingos buvo praėjusią vasarą, tačiau ir šį šiltąjį sezoną tokių nestigs. Gundančiomis įkarpomis paįvairintus modelius 2022 m. pavasario ir vasaros kolekcijose pristatė mados namai „Saint Laurent“, „Burberry“, „Gimabattista Valli“, „Valentino“, „Etro“, „Alberta Ferretti“ ir dar daugybė kitų.

Įkarpomis pagražintų rūbų vilkėjimą apsunkina tai, kad nelengva rasti liemenėlę, kurios nesimatytų, nes krūtinės zonoje esančios įkarpos dažnai ją atidengia. Dėl šios problemos sunkiau pritaikyti ir drabužius atvira nugara. Taip pat jeigu rūbo kirpimas netinka figūrai, pavyzdžiui, suknelė yra kiek per didelė ar per siaura, įkarpos tai labai išryškina.

Trumpintos palaidinės

Tai dar viena praėjusių metų tendencija, kuri išlieka ir šįmet. Naują populiarumo bangą trumpintos palaidinės ir marškiniai įgavo, kai akimirksniu buvo išparduota nauja „Miu Miu“ 2022 m. pavasario ir vasaros kolekcija, kurios pagrindiniai modeliai yra arba trumpinti, arba žemintu liemeniu.

Tačiau vilkėdamos trumpintas palaidines jaukiai jaučiasi ne visos moterys, pasak „Reddit” vartotojų, dabar jau tampa sunku rasti įprasto ilgio palaidinių ar džemeperių, nes didelė dalis prabangių ir greitosios mados ženklų ėmė drąsiai trumpinti savo modelius.

Prigludę ilgaauliai virš kelių

Prigludę ilgaauliai, kurių aulai dengia kelius ar net siekia pusę šlaunies, itin madingi buvo prieš porą metų. Jie gali atrodyti tikrai dailiai, tačiau dalį moterų vargina tai, kad labai sunku rasti tinkamo dydžio ilgaaulius, kurie tiktų ne tik pėdai, bet ir ties blauzda. Dažnai pasitaiko, kad jeigu pėdos dydis tinka, aulo apimtis ties blauzda yra per siaura arba atvirkščiai - per plati.

Bateliai smailiais priekiais

Bateliai, kurių priekiai smailėja, suteikia įvaizdžiui elegancijos, tačiau juos avėti ilgesnį laiką gali būti skausminga. Toks avalynės priekis nepritaikytas natūraliai pėdos formai. Smailianosiuose bateliuose pėdos pirštai yra suspaudžiami ir ilgainiui batas ima trinti, gali atsirasti ne tik pėdos, bet ir nagų nuospaudų, sutrikti kraujotaka ar prasidėti uždegimas.

Kombinezonai

Šį sezoną kombinezonai vėl atsiduria tendencijose, o ypač – prigludę. Tarsi antra oda prie kūno priglundančius kombinezonus 2022 m. pavasario ir vasaros kolekcijoje pristatė mados namai „Saint Laurent“, o garsenybės iškart jais susižavėjo. Vis dėlto kombinezonas yra vienas nepatogiausių rūbų, kai prispaudžia tualeto reikalai. Atrodytų mažmožis, tačiau tikrai vargina.

Kelnės aukštintu liemeniu

Pastaraisiais metais aukštinto liemens tendencija sulaukė daug dėmesio ir nemažai prieštaringų nuomonių. Tokios kelnės padeda sukurti išraiškingesnio liemens įspūdį, o tai ypač aktualu toms, kurių liemuo tiesus. Tačiau dažnai dėl kelnių aukštintu juosmeniu sėdmenys gali atrodyti plokštesni ir pakritę – būtent tuo ir skundžiasi dalis moterų.