1. Akcentas – pėdkelnės ir ilgos kojinės

Viena sezono tendencijų – dėmesį traukiančios pėdkelnės: nuo dekoruotų kristalais, užrašais, nėrinių gėlėmis iki klasikinių taškuotų. Drąsus pasirinkimas, tapęs tikra instagramo sensacija, – su pėdkelnėmis vilkėti tik ilgesnį klasikinį švarką arba sijoną / kelnes iškeisti į mikro ilgio šortus, kad visas dėmesys tektų pėdkelnėms.


2. Gipiūras ir nėriniai

Nepamirškite nėrinių ir gipiūro – tai tendencija, mados pasaulyje įsitvirtinusi dar praėjusiais metais, tačiau dėmesio sulaukianti ir šįmet. Vakarui tiks gundančios šilko ar aksomo palaidinės, ties iškirpte dekoruotos nėriniais, taip pat nėrinių intarpais puoštos suknelės ar gipiūro pėdkelnės. Pastaruoju metu garsenybės ėmė demonstruoti perregimas nėrinių sukneles, tačiau pasirinkusi tokią įvertinkite, ar ji neatrodys vulgariai.


3. Perregimi audiniai

Perregimi audiniai – dominuojanti 2023 m. pavasario-vasaros tendencija, matyta „Saint Laurent“, „Miu Miu“, „Prada“, „Alaia“, „Blumarine“ ir kitų mados namų kolekcijose. Jei nusprendėte pasipuošti perregimo audinio suknele, palaidine ar kelnėmis, pasirūpinkite ir tinkamu apatiniu trikotažu, kuris derėtų prie bendro įvaizdžio.


4. Korsetai

Apie korsetus kalbame jau ne pirmus metus, tačiau jie vis dar išlieka vakaro aprangos pažiba. Nuo minimalistinių juodų iki itin puošnių, dekoruotų kristalų gijomis, aksomo kaspinais ar perregimo audinio detalėmis, – korsetai yra vienas labiausiai gundančių rūbų. Korsetą galite derinti ir su klasikiniu kostiumu, ir su džinsais, o jei norisi romantiškesnio įvaizdžio, ieškokite suknelės su figūrą formuojančiu korsažu.


5. Plunksnos

Plunksnos – delikati ir viliokiška aprangos detalė, papuošianti tiek klasikinio stilikaus švarką, tiek kokteilinę suknelę ar šilko pižamą. Viliokišku akcentu gali tapti ne tik plunksnomis dekoruoti rūbai, bet ir aukštakulniai ar rankinė.


6. Prakarpos

Praėjusiais metais suknelės su prakarpomis pasiekė savo piką, bet mūsų spintose jos taip prilipo, kad dizaineriai jas pristatė ir 2023 m. pavasario-vasaros kolekcijose. Madingos ir suknelės su prakarpomis, ir kombinezonai ar prigludusios palaidinės.