Galbūt sakysite, kad darbe, versle neturime tikslo patikti. Juk darbe mūsų tikslas – įtikinti, parduoti, gauti darbą ir pan., tačiau norėdami pasiekti šių tikslų, pirmiausia turime patikti. Anot tyrimų, pirminė simpatija padeda sukurti pasitikėjimo jausmą. Jei mumis pasitiki, dažniausiai, priima mums palankius sprendimus.

Jau dvejus metus susitikimai Zoom ir kitose video platformose tapo mūsų darbo kasdienybe, rašoma pranešime spaudai. „Juk aprangai biure yra tam tikros taisyklės ir standartai, tad natūralu, kad rūbų deriniams nuotolinių susitikimų metu taip pat galioja tam tikros taisyklės, tik jos kiek kitokios“ – teigia „Nodefect” stilistė Oksana Pavlova ir biuro stiliaus rūbus moterims kurianti „Tauri Look“ kūrėja Aida Rafanavičė.

Dažniausiai moterų daromos klaidos renkantis rūbus video susitikimams:

  • Oversized stiliaus rūbai. Ekrane pašnekovas mato tik pusę mūsų kūno, o toks vaizdas natūraliai kuria platesnio kūno įspūdį. Platūs, beformiai rūbai šį įspūdį tik dar labiau sustiprina. Tokio efekto nei viena moteris tikrai nesiekia, tad jei spintoje karaliauja vien oversized stiliaus rūbai, video susitikimams, sujuoskite juos derančios spalvos ir pločio diržu.
  • Rūbai aukšta apykakle, kaip ir oversized stiliaus rūbai, vizualiai trumpina ir platina kūną, todėl verčiau rinkitės V formos iškirptes. Tokį pat efektą padeda sukurti ir prasegti marškiniai. V formos iškirptės vizualiai ilgina kūną, suteikia jam grakštumo ir lengvumo.
  • Klasikiniai marškinėliai (angl. t-shirt) tinka tik tuo atveju, jei juos vilki po kokybišku, klasikinio kirpimo švarku. Antraip į vaizdo susitikimą prisijungusi iš namų, vilkėdama marškinėlius kitam susitikimo dalyviui sudarysite įspūdį, jog labiau poilsiaujate, nei dirbate.
  • Dryžuoti, ryškių raštų, margi rūbai blaško susitikimo dalyvių dėmesį, gali net juos erzinti ir kliudyti išgirsti sakomas mintis ir pristatomas idėjas.
  • Balta ir juoda. Primygtinai rekomenduojame nesirinkti šių dviejų spalvų nuotoliniams susitikimams. Apsivilkusi vien juodos spalvos rūbais ekrano šviesoje atrodysite pavargusi ir vyresnė. Vilkėdama vien baltai, pranyksite šviesių biuro sienų fone. Tačiau jei esate ištikima juodos ir baltos spalvų gerbėja, tuomet stenkitės jas derinti kartu su kitomis spalvomis. Kitas spalvas rinkitės taip, kad juoda ir balta spalvos nebūtų dominuojančios. Žinoma, saugiausia video susitikimams rinktis vienspalvius, pastelinių atspalvių rūbus.
  • Tinkamas apšvietimas. Net ir patys gražiausi rūbai ir tobulas makiažas neatrodys gerai, jei nebus tinkamo apšvietimo. Stenkitės atsisėsti priešais langą, kad ant veido kristų dienos šviesa. O jei natūralios šviesos nepakanka, pasirūpinkite specialiu apšvietimu video susitikimams. Juk būtent nuo ekrane matomos vaizdo kokybės priklauso pirmasis įspūdis, kurį paliksime susitikimo dalyviui kitoje ekrano pusėje!
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją