„Taisyklės ir yra tam, kad jas būtų galima laužyti“, – populiarią frazę drąsiai kartoja konsultacijas stiliaus klausimais teikiantis C. Kelly.

Mada niekada nepasikeistų, jei ji nejudėtų į priekį ar nebūtų kuriamos naujos taisyklės.

Pateikiame 5 nusistovėjusias mados taisykles, kurias galite laužyti.

1. Jūsų rankinė ir batai turi derėti tarpusavyje.

Jei tai būtų sutapimas – tiek to, bet dabar yra 2017-ieji, tad kur kas šiuolaikiškiau atrodysite, jei naudosite skirtingų spalvų derinius.

2. Negalima derinti juodos spalvos su tamsiai mėlyna spalva.

Šios spalvos yra abi neutralios taip, kaip balta, chaki ir ruda spalvos. Todėl neutralios spalvos poroje idealiai dera tarpusavyje. Dar geresnė kombinacija yra tada, kai kontrastui pasiekti naudojama ne tamsiai, o vidutinio mėlynumo spalva.

3. Jokiu būdu negalima maišyti raštais margintų drabužių.

Tai pasenusi taisyklė, kuria moterys vadovavosi anksčiau. Visiškai skirtingi ornamentai ir raštai gali kuo puikiausiai derėti. Gėlytės + lapeliai, dryžiai + kubeliai = idealus pasirinkimas. Su tokiu įvaizdžiu galite atrodyti dar originaliau.

5 mados taisyklės, kurias galite ir turėtumėte sulaužyti

4. Aukso ir sidabro papuošalai nedera tarpusavyje.

Lygiai taip pat, kaip juodą galima derinti su tamsiai mėlyna – taip ir auksą su sidabru. Šiuos du skirtingus metalus galite jungi tarpusavyje. Tiesa, tolygus jų sluoksniavimas sukurs dar geresnį įspūdį.

5. Spindėti tik vakare.

Mitas, kad blizgesys yra tinkamas tik vakarui, o spindintys drabužiai reikalingi tik tada, kai einate į vakarėlį. Yra begalės drabužių, kurie tviska ir blizga, tačiau jie skirti dienai. Jeigu tokiais pasipuošite vakare, galite likti ir nesuprasta, tačiau kuo puikiausiai atrodysite pietų metu, kai prie vienspalvių kelnių pasirinksite blizgančią palaidinę. O prie tokio įvaizdžio priderinus tviskančius aksesuarus, kuo puikiausiai galėsite jaustis ir vakarinėje dalyje.

5 mados taisyklės, kurias galite ir turėtumėte sulaužyti
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)