Pradėkime nuo triuko, kuris visada pasiteisina, kai tenka judėti tarp gatvės, kurioje tvoskia karštis, ir gerokai atvėsintų biuro patalpų. Toji gudrybė – tai sluoksniavimas, rašo „Cosmopolitan“. Lengva arba berankovė palaidinė – kone privalomas garderobo elementas, nesvarbu, koks kitas drabužis – klasikinio kirpimo kelnės, džinsai ar sijonas – būtų vilkimas.

Būnant biure, kur daug vėsiau negu lauke, ant palaidinės galima užsimesti švarkelį arba susagstomą megztuką. Jei porą šiltesnių drabužių laikysite darbe, jų nereikės kasdien nešiotis su savimi, taigi, drabužius galėsite pasirinkti atsižvelgdama į lauke tvyrančią temperatūrą ir tik atėjusi į darbą apsirengti kiek šilčiau.

Jei manote, kad stinga įkvėpimo, o norisi atrodyti kuo stilingiau, siūlome keletą vasarai tinkamų ansamblių, su kuriais darbe ne tiktai jausitės komfortiškai, bet ir atrodysite kaip profesionalė.

1. Kelnės ir palaidinė. Elegantiškos kulkšnis siekiančios kelnės su klostelėmis ties juosmeniu ir lakoniški trumparankoviai marškinėliai – tai derinys, kurį galite eksploatuoti net ištisą sezoną. Prie jo puikiausiai tiks patogios basutės, dailūs aukštakulniai arba laisvalaikio bateliai.

2. Berankoviai marškinėliai ir bleizeris. Su lengvu vasariniu švarkeliu pavyks atrodyti dalykiškai net ir tuo atveju, jeigu po juo bus paprasčiausi berankoviai marškinėliai, pavyzdžiui, kvadratinės formos apykakle.

3. Priekyje surišama suknelė. Su suknele atrodysite pakankamai oficialiai, o dėl trumpų rankovių neteks kaisti.

4. Balti džinsai ir marškiniai. Balti tiesūs džinsai ir dryžuoti susagstomi marškiniai (galbūt su kiek įmantresne apykakle) kuria lakonišką ir gaivų įvaizdį.

5. Ryški marškinių tipo suknelė. Per priekį susagstomą marškinių tipo suknelę, priklausomai nuo ilgio, galima vilkėti ir vieną, ir su kelnėmis. Toks drabužis leidžia jaustis komfortiškai, nevaržo judesių, tačiau dėl griežto silueto atrodo dalykiškai.

6. Lininis sijonas. Linas ne veltui vadinamas vasarą tinkamiausiu audiniu. Jisai tikrai neleis sukaisti, be to, atrodo gal ir ne įmantriai, bet jokiu būdu ne prastai.
7. Bermudų ir švarko kostiumas. Tam tikri šortai leistini netgi darbe! Jie turi būti dukslūs, siekiantys kelius, su atvartais, vienu žodžiu – bermudai. Na, o šviesus vienspalvis bermudų ir švarko kostiumas biure atrodo kone tobulai.

8. Kelnės ir trumpi marškinėliai. Patogiai jaustis vasarą padės iš elastingo audinio pasiūtos kelnės ir trumpi marškinėliai. Įvaizdžio akcentu laisvai gali tapti žaisminga bižuterija ir išskirtinis apavas.

9. Languota per taliją sujuosta suknelė. Su dailia suknele iš posėdžių salės galėsite eiti tiesiai į pramoginį renginį.
10. „Plius“ dydžio marškiniai arba kostiumas. Atlasiniai „oversize“ marškiniai ar net visas kelnių ir marškinių kostiumas patogumu prilygsta pižamai, bet išvaizda – elegantiškam, net prašmatniam apdarui.

11. Skirtingų tonų baltos derinys. Jei per karščius nekyla noro rinktis juodą (ir tai suprantama), galite derinti dviejų skirtingų tonų baltą – vieną gelsvoką, o kitą melsvoką atspalvį.
12. Ryški palaidinė. Vasarą rūbų spalvos gali būti ryškios, net įžūlios. Tarkim, geltoni marškiniai puikiausiai derės prie bet kokių lengvesnių kelnių.

13. Balti lakoniški marškiniai ir mėlyni džinsai. Tai klasikinis laiko patikrintas ir niekada nenuviliantis variantas.

14. Gėlėta suknelė – puikus pasirinkimas, kai norisi spinduliuoti vasariška nuotaika.

15. Platūs džinsai ir loaferiai. Jei darbe tenka dėvėti laisvo dalykinio stiliaus aprangą, galite rinktis plačius džinsus ir juos mūvėti prie trikotažinių marškinėlių (jie gali būti su užrašu arba piešiniu) ir loaferių, dar vadinamų norvegiškais mokasinais. Darbe būtinai turėkite megztuką, kuris tikrai pagelbės, jeigu pasidarytų pernelyg vėsu.

16. Midi suknelė su polo stiliaus apykakle. Dirželiu sujuosta suknelė iki pusės blauzdų – puikus sprendimas, kai norisi atrodyti lakoniškai ir kukliai.
17. Trumparankovė palaidinė su petukais. Pabrėžta pečių linija padvelkia retro, o einant į darbą prie tokio tipo palaidinės galima segėti žaismingą mini sijonėlį.

18. „Oversize“ marškinių tipo suknelė. Kai tiesiog nėra nuotaikos ar laiko ilgiausiai sukti galvą kuriant dalykinį įvaizdį, galima apsivilkti plačią marškinių tipo tuniką ir įsispirti į patogius vasarinius batus.

19. Baltas kelnių ir švarko kostiumas. Jei manote, kad pagal užimamas pareigas dera vilkėti kostiumą, išmėginkite grynai baltos spalvos variantą. Su juo nekaisite, atrodysite vasariškai, tačiau ypač dalykiškai.

20. Raštuota midi suknelė su apykaklaite. Jeigu biure vėsoka, rinkitės suknelę iki pusės blauzdų. Jei audinys lengvas, suknelė gali būti net ilgomis rankovėmis. Prie jos puikiausiai dera laisvalaikio bateliai.

21. Švarko tipo suknelė. Jeigu drabužių sluoksniavimas nežavi, rinkitės tokią suknią, kuri gali atstoti švarką.

22. Kostiuminės kelnės ir marškinėliai. Klasikinės kelnės ir elementariausi marškinėliai – tai toks nepretenzingas derinys, kad nieko neįmanoma prikišti.

23. Susiaučiama suknelė. Su tokio tipo suknele pavyks išvaikščioti nuo pat pavasario iki rudens.
24. Susiaučiama marškinių tipo suknelė. Nepaisant originalių detalių, užtikrinančių išskirtinį įvaizdį, šis rūbas anaiptol nėra ekstravagantiškas, todėl darbe – pats tas.

25. Klasikinė juoda suknelė. Maža juoda suknelė, nesvarbu, koks sezonas, niekaip nepalieka topų.
26. „Oversize“ švarkas. Platokas švarkas puikiai atrodo tiek prie džinsų ir berankovių marškinėlių, tiek prie besiplaikstančios ilgos suknelės.

27. Žaismingas kombinezonas. Kombinezoną gali sudaryti palaidinė – kad ir su petnešėlėmis, ir netgi šortai. Prie kombinezono puikiai atrodo aukštakulniai arba mokasinai, o būnant biure galima užsimesti švarką.

28. Palaidinė surišama apykakle. Tos, kurioms prie širdies klasikinis stilius, veikiausiai mielai rinksis prie kaklo surišamą palaidinę, atrodančią ir puošniai, ir dalykiškai, ir tinkančią prie kelnių ir prie sijono.

29. Dryžuotas sijono ir palaidinės kostiumas – stilingas darbui tinkamas drabužis.
30. Plati palaidinė su apykakle. Jei klasikiniai marškiniai pabodo, keiskite juos kuo nors įmantresniu. Tai gali būti palaidinė su konceptualia apykakle, atrodančia originaliai, bet ne iššaukiančiai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją