Be jokios abejonės, galima rinktis iš daugybės stiliaus klasika pelnytai tituluojamų garderobo elementų: dryžuotų jūreiviškų palaidinių, aptemptų džinsų, balerinos tipo batelių ir pan. Vis tik toli gražu ne visi drabužiai ir avalynė įveikia laiko patikrinimo egzaminą vienodai sėkmingai, tačiau labai tikėtina, kad kiekvienas iš mūsų yra turėjęs batų porą, kuri buvo avima toli gražu ne vienerius metus, kol buvo visiškai nudėvėta.

Egzistuoja keli esminiai aprangos dalykai, būdingi konkretaus žmogaus asmeniniam stiliui. Svarbu pastebėti, kad didžioji dauguma tokių garderobo elementų susiję su tam tikrais archetipais. Pavyzdžiui, prabangios juodos odinės rankinės pasaulis neturėtų, jei ne klasikinė „Chanel 2.55“.

Taigi laikas sužinoti, kurie klasikiniai stiliaus elementai vis dar itin aktualūs ir mūsų dienomis, rašo whowhatwear.co.uk.

1. Juoda odinė rankinė

Kaip bebūtų gaila, juodus odinius batus, labai tikėtina, teks nešti į taisyklą bent kartą per metus. Jei įsigysite juodą odinę dizainerių kurtą rankinę, beveik galite būti visiškai tikri, kad ją nešiosite dešimtmečius.

„Fendi” pristatymo užkulisiai, ruduo 2017

2. Balta vintažinio stiliaus palaidinė

Baltos spalvos Viktorijos laikų dvelksmo kupina palaidinė visada madinga, todėl tikrai verta išsirinkti vieną tokį drabužį, kuris pelnytai užims svarbią vietą jūsų spintoje tikrai ilgai. Nors šiomis dienomis parduotuvėse apstu šviesių palaidinių, vis tik rekomenduojama pasirinkti XX a. aštuntajame dešimtmetyje sukurtą variantą, kai Viktorijos eros dvelksmas buvo iš tiesų stipriai juntamas. Dėl savaime suprantamų priežasčių klasikinių XIX a. pavyzdžių būklė, deja, kažin ar tenkins.

3. Kupranugario vilnos paltas

Kupranugario vilnos paltas išpopuliarėjo prieš beveik 100 metų ir vis dar vadinamas privalomu tiek moters, tiek ir vyro garderobo elementu. Nors pastaruosius keletą dešimtmečių itin garbinami „Max Mara“ mados namų kurti variantai, vis tik daugybė dizainerių ir mados prekių ženklų iš viso pasaulio rado galybę būtų patobulinti šią idėją papildydami ją vien tik jiems būdinga estetika.

Taigi akivaizdu, kad pasirinkimų iš tikrųjų yra daug, tačiau vis tik rinktis rekomenduojama išmintingai. Kai kurios moterys dėvi tą patį kupranugario vilnos paltą daugiau nei 20 metų, o pagrindinė rekomendacija būtų jį periodiškai nunešti į valyklą, tinkamai saugoti ir prireikus atnaujinti.

Gatvės mada
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)