Tinklaraštininką labiausiai džiugina, kad vyrai savo aprangoje tampa mažiau šabloniški, nekopijuoja vienas kito, drįsta rengtis taip, kaip nesirengia niekas kitas. Atsiųstame pranešime jis kartu su stiliaus konsultante Glorija Gžimailaite susitiko tam, kad „Ozo“ blogui sukurtų tris skirtingus šaltojo sezono aprangos derinius vyrams, ir pasiūlė būtent tokius, kurie atspindi drąsaus, laisve kvėpuojančio vyro stilių.

Arnoldas Remeika ir Glorija Gžimailaitė

Puošni kasdienė apranga

Pirmasis – puošnus kasdienis stilius (angl. smart casual) gali būti labai įvairus: nuo konservatyvaus kostiumo varianto iki džinsų, polo marškinėlių, odinės striukės ir spalvotų kojinių. Arnoldas ir Glorija siūlo maišyti kelis stilius, kaip antai, prie klasikinio švarko derinti ne kostiumo tipo kelnes, o džinsus ir, atvirkščiai, jeigu apsivelkamas itin laisvalaikį reprezentuojantis rūbas, pavyzdžiui, polo marškinėliai ir avimi sportiniai bateliai, juos reiktų „atsverti“ klasikinio stiliaus rūbais. Vyrai, kuriems puošnus kasdienis aprangos kodas nėra artimas, mieliau renkasi sportinio laisvalaikio (angl. athletic leisure) stilių.

Puošni kasdienė apranga

Sportinio laisvalaikio apranga

Sportinis laisvalaikis yra visų šiuolaikinių, didelio miesto žmonių stilius, nes jis yra universalus, funkcionalus, jis nėra nuobodus, nors iš pirmo žvilgsnio taip gali atrodyti. Jis yra lengvai pritaikomas su kitais skirtingais stiliais.

Sportinis laisvalaikis – tai rūbai, sukurti sportui, bet vėliau adaptuoti kasdienai. Žinoma, tai nereiškia, kad su tamprėmis, kurios dėvimos rytinės jogos metu, vaikštoma iki pat vakaro. Visų pirma, tai būtų nehigieniška. A. Remeika siūlo tiesiog su sportui skirtais ar labai į juos panašiais drabužiais keliauti į susitikimus, pasimatymus, kiną ar net naktinį klubą.

Sportinio laisvalaikio apranga

Susitikimo metu mados apžvalgininkas, tinklaraštininkas, o nuo šiol – dizaineris pristatė vieną savo naujos sportinio laisvalaikio stiliaus kolekcijos modelį. Kaip žurnalistas tapo dizaineriu? Vyras visada norėjo pabandyti sukurti jam pačiam patinkančius drabužius, o kai nerado šiltos striukės žiemai, nusprendė nedelsti ir įgyvendinti sumanymą.

Kitokia šventinė apranga

Formuojant šventinę aprangą, norisi atrodytų ne kasdieniškai, bet ir ne per griežtai ar konservatyviai. Prabangos jausmą ir šventinę nuotaiką sukuria tokios spalvos, kaip vyšninė, tamsiai žalia, juoda, todėl siūloma rinktis būtent tokį koloritą. Tuo tarpu žaismingumo šventinei aprangai suteikia netikėti sprendimai.

Šventinė apranga

Stilistė Glorija su tinklaraštininku Arnoldu pasiūlė prie klasikinių kelnių ir liemenės derinti ne švarką, o sportinio tipo liemenę. Jei toks sprendimas per drąsus, galima nusivilkti pūstą liemenę ir likti tik su vyšninėmis kelnėmis bei liemene ir žaliu megztiniu, o batus rinktis puošnesnius – juodus su sidabrine sagtimi. Pagrindiniu akcentu gali tapti skarelė, kuri leis sukurti aristokratiško vaikino įvaizdį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (39)