Tokia striukė jau seniai tapo vienu mėgstamiausiu viršutiniu drabužiu ir yra laikoma klasika. Kaip išsirinkti odinę baikerio stiliaus striukę ir į ką atsižvelgti ją perkant? Stilistė Julija Bakštonienė patarė, kaip rinktis ir su kuo derinti šį rūbą. Daugiau jos patarimų galite rasti instagrame.

Bazinis garderobo elementas

Baikerio stiliaus striukė – vyriško garderobo elementas, kuris buvo išrastas dar 1928 metais.

Ilgai odinė striukė asocijavosi su baikeriais ir subkultūromis, vėliau tapo kasdiene mados detale. Dabar tai – bazinis garderobo elementas, kuris rekomenduojamas kiekvienoje spintoje.

Visi klasikinio striukės dizaino elementai nepakitę iki šiol: įstrižai įsiūtas užtrauktukas, diržas ties juosmeniu ir užtrauktukais užtraukiamos kišenės.

Koks modelis aktualus šiais laikais?

„Aktualios tiesaus kirpimo laisvesnio silueto odinės striukės, taip pat padidinto dydžio modeliai. Nebemadingos trumpos, įliemenuotos striukės, po kuriomis netelpa apsivilkti net megztinis. Dabar nešiojamos ne tik juodos, bet ir šviesių, neutralių atspalvių striukės. Rinkitės laisvesnę odinę striukę, kurios ilgis būtų truputį žemiau liemens – būtent tokie modeliai yra klasika ir bus visada madingi.

Perkant odinę striukę atkreipkite dėmesį į detales, jos yra labai svarbios. Nepirkite striukės, dekoruotos kristalais, papuoštos daugybe detalių, sąsagų ar siuvinėjimais – toks dekoras pigina drabužį, jį tampa sunkiau priderinti prie savo garderobo. Rinkitės tokio atspalvio striukę, kuri derės prie pagrindinių jūsų garderobo spalvų. Universaliausias yra klasikinis – juodas – variantas. Tačiau jeigu garderobe dominuoja šviesūs atspalviai, rinkitės šviesią, rudą ar karamelinę striukę“, – patarė stilistė.

Kaip nešioti ir derinti?

Tokia striukė puikiai dera praktiškai prie visų stilių drabužių.

„Ji puikiai dera prie kasdieninio stiliaus derinių, prie laisvalaikio derinių, prie jos galite avėti sportbačius, loferius ar aukštakulniu. Romantiškam įvaizdžiui baikerio striukė suteiks šiek tiek įžūlumo, tarkime, derinyje su naktinukų tipo suknele arba plisuotu sijonu ir palaidine. Odinė striukė puikiai atrodys ir prie plėšytų džinsų, marškinėlių, ir prie suknelės su basutėmis“, – sakė J. Bakštonienė. J į pateikė ir konkrečius derinius su odine striuke – juos pritaikyti galima visiems stiliams.

Ilgesni padidinto dydžio marškiniai, satininis midi ilgio sijonas arba balti džinsai – šviesi baikerio striukė tobulai atrodo kiekviename iš šių derinių.

Deriniai su baikerio striuke

Baikerio stiliaus striukė fantastiškai atrodo su mini ilgio suknelėmis arba sijonais. Taip pat puikiai tinka prie trikotažinių midi ilgio suknelių ir sijonų, su grubiais batais, sportbačiais arba basutėmis.

Deriniai su baikerio striuke

Su kelnėmis arba džinsais – pats paprasčiausias ir labai stilingas derinys, kuris bus aktualus visada.

Deriniai su baikerio striuke

Striukę galima nešioti su odinėmis, klasikinėmis arba trikotažinėmis laisvalaikio kelnėmis – su loaferiais, aukštakulniais arba sportbačiais.

Deriniai su baikerio striuke

Kontrastingi kasdieninio stiliaus deriniai su „Converse“ sportbačiais ir baltos spalvos džinsais arba kelnėmis.

Deriniai su baikerio striuke

Odinė striukė puikiai dera ir su midi ilgio satinine naktinukų tipo suknele. Avalynė prie šio derinio tinka įvairi: nuo sportbačių iki aukštakulnių, priklausomai nuo to, kokį įvaizdį norite sukurti.

Deriniai su baikerio striuke

Patogų ir tuo pačiu moterišką įvaizdį galima sukurti su baikerio striuke dėvint plisuotą sijoną. Prie šio derinio tinka sportbačiai arba grubūs batai.

Deriniai su baikerio striuke

Padidinta striukė puikiai tinka kelių sluoksnių deriniams kurti. Vėsesniu oru striukę galite nešioti su megztiniu, o atšilus – su lengva linine ar romantiška suknele.

Deriniai su baikerio striuke
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją