1. Norėdami greitai įvertinti drabužio kokybę audinį apžiūrėkite ryškioje šviesoje. Įvertinimo principas paprastas: kuo tankesnis audinys, tuo geresnė jo kokybė.

2. Atlikite glamžymo testą drabužio polinkiui glamžytis įvertinti. Drabužio dalį suspauskite kumštyje ir kelias sekundes palaikykite, tada paleiskite. Įvertinkite, ar audinys lieka suglamžytas ar vis tik greitai atgauna pirminį pavidalą. Jei drabužis neatlaiko kelias sekundes trunkančio suspaudimo delne, kažin ar jis galės atlaikyti laiko išbandymą.

3. Atlikite traukimo testą. Švelniai trūktelėkite audinį. Šis patikrinimo būdas ypač tinkamas sijonams ir apatinėms suknelių dalims įvertinti. Ar paleidus audinys atgavo pirminį pavidalą? Ar audinys atrodo pasikeitęs?

4. Venkite iškilių užtrauktukų. Jei iškilus užtrauktukas nėra drabužio dizaino elementas, geriau tokių variantų venkite, nes kokybiško drabužio užtrauktukas turėtų būti plokščias ir jį turėtų dengti papildoma medžiaga.

5. Ant sijonų ir kelnių turėtų būti pakankamai plati audinio atraiža, t.y., atkarpa tarp apatinio drabužio krašto ir siūlės krašto. Jei esate gana didelio ūgio, kuo puikiausiai žinote, kad šis audinio gabalėlis gali tapti tikrų tikriausiu išgelbėtoju, kai prireikia bent šiek tiek pailginti drabužį.

6. Būtinai susipažinkite su ant gaminio etiketės pateikiama natūralių audinių priežiūros instrukcija. Natūralūs audiniai (šilkas, medvilnė ar vilna) atsparesni dėvėjimuisi nei sintetiniai audiniai.

7. Įsitikinkite, ar siūlės tvarkingos. Įdėmiai apžiūrėkite šonines ir aplink kišenes esančias siūles – tai padės akimirksniu įvertinti drabužio kokybę. Jei ant audinio esantys langeliai ar horizontalios juostos sutampa, galima daryti išvadą, kad siuvant šį drabužį buvo panaudota daugiau audinio, o tai neišvengiamai turės įtakos jo kainai.

8. Įsitikinkite, ar siūlių dygsniai tvarkingi. Kokybiško gaminio dygsniai turėtų būti tiesūs, siūlės turėtų derėti su gaminiu (nebent jos pasirinktos kaip kontrastuojantis elementas). Be to, kuo kokybiškesnis drabužis, tuo daugiau dygsnių sutalpinta į vieną audinio centimetrą.

9. Beveik visada galima įvertinti drabužio kokybę apžiūrėjus sagas ir sagų kilpas. Sagų kilpų siūlės turėtų būti tvirtos, o skylutė sagai – ne per didelė. Pačiupinėkite sagą ir įsitikinkite, ar ji tvirtai prisiūta prie drabužio.

10. Švelniai trūktelėkite siūlę tam, kad įsitikintumėte, ar tarp dygsnių yra tarpelių. Šis paprastas triukas gali apsaugoti jus nuo pinigų švaistymo ir pigiai pasiūtų drabužių įsigijimo. Ant geresnės kokybės prekės dygsnių viename centimetre bus daugiau, siūlės bus tvirtesnės, o tai rodo mažesnę tikimybę, kad siūlė iširs.

11. Atkreipkite dėmesį į pamušalą. Ant kokybiškai pasiūto švarko visada būna priklijuotas specialus kraštelis, pritvirtinantis pamušalą prie švarko audinio.

12. Jei norite įsitikinti, ar drabužis siūtas rankomis, įvertinkite siūlių tiesumą. Jei siūlės darytos siuvimo mašina, jos bus tiesios ir plokščios. Jei žvalgotės būtent rankų darbo gaminio, turėtumėte rinktis drabužį, kurio siūlės būtų išdėstytos šiokiu tokiu kampu ar būtų banguotos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)