Prancūzėms batai – investicija, kuri bus nešiojama toli gražu ne vieną sezoną. Prancūzės žino – tinkamai priderinti bateliai yra įvaizdį vainikuojantis akcentas, rašoma leoncechenal.com portale.

Nepasakytum, kad prancūzės turi didžiules batų kolekcijas – veikiau tai minimalistinės universalių, kokybiškų, patogių batų kolekcijos, kurios atsilaiko prieš trumpalaikius mados vėjus. Šioje prancūzės kolekcijoje tikrai bus ilgaauliai batai, lygiapadžiai laiveliai, bateliai atviru kulnu ir įsimaunami bateliai be raištelių. Į šį sąrašą įeina ir vasarinės espadrilės bei visus metus dėvimi balti sportiniai bateliai.

Prancūzių turimų tipų avalynės sąrašas:

1. Lygiapadžiai laiveliai (dar vadinami balerinų bateliais)

Kaip minėjau, esu prancūzė ir lygiapadžiai laiveliai – vieni mano mėgstamiausių pavasarinių batelių. Tai – klasikinio stiliaus apavas, kuris niekada neišeina iš mados. Šis klasikinis paryžiečių stiliaus elementas visada madingas ir populiarus.

Laiveliai – prancūziškas būdas atrodyti prašmatniai, neišsižadant patogumo. Laiveliai universalūs, juos galima avėti praktiškai prie bet kokių drabužių. Ar mūvite džinsus, plačias kelnes, ar vilkite vasarinę suknelę, lygiapadžiai laiveliai – visada puikus sprendimas.

Daugumai prancūzių patinka minimalistiniai lygiapadžiai laiveliai/balerinos, kurie dažniausiai būna verstos odos ar odiniai. „Cendrillon“ balerinas gamina prancūzų avalynės gamintojas „Maison Repetto“, pirmas tokio stiliaus balerinas jie pagamino aktorei Brigitte Bardot.

2. Įsispiriami bateliai (loaferiai)

Įsispiriami bateliai dailiai apglunda koją, yra patogūs ir tuo pačiu puošnūs, prancūzės mielai juos avi rudenį ir pavasarį. Iš tiesų tai – vieni iš patogiausių batų, kokius tik teko avėti. Man jie patinka, nes suteikia subtilumo kiekvienam drabužių ansambliui, be to, niekada neišeina iš mados. Žaviai atrodo vyriško stiliaus įsispiriami batai.

3. Bateliai žemu kulniuku

Jeigu patogumas jums svarbiau už stilių, bateliai žemu kulniuku – vieni patogiausių batų, su kuriais galite nueiti mylių mylias. Žemi stambūs kulniukai užtektinai kilsteli kojas, kad jaustumėtės moteriška, ir su jais labai patogu vaikščioti. Prancūzių mėgstamiausi batelių žemu kulnu gamintojai – „Carel Kina“ ir „Roger Vivier“.

4. Bateliai plonais kulniukais ir atviru kulnu

Prancūzėms bateliai plonais, žemais kulniukais ir atviru kulnu – tobula laivelių alternatyva. Tokio tipo bateliai ir patogūs, ir stilingi – juos galima avėti absoliučiai prie visokių drabužių. Kulną prilaiko dirželis – nereikia nerimauti, kad vaikštant bateliai nusmuks. Apsiaukite tokius batelius prie džinsų vietoje sportinių batelių arba avėkite juos prie vasarinės suknelės.

5. Balti sportiniai bateliai

Nepatogūs bateliai labai aukštais kulniukais nėra mėgstami prancūzių. Vargu ar atsiras bent viena prancūzė, kuri ryžtųsi avėti aukštakulnius visą dieną. Paryžiuje kur kas dažniau pamatysite moteris, avinčias kedus, sportinius batelius.

Sportiniai bateliai jau nebelaikomi kasdienišku tingių žmonių apavu, kaip buvo seniau. Kad ir kokius drabužius vilkėtumėte, prie jų apsiavusi paprastus baltus sportinius batelius atrodysite stilingai.

Vienas mėgstamiausių prancūzių stiliaus triukų – rimtesnius drabužius, pvz., kostiumą derinti su kasdieniškesniais aksesuarais, tarkime, su baltais sportiniais bateliais. Tai atitiks dailios kasdienės aprangos (angl. smart casual) kanonus. Rinkitės minimalistinius, paprastučius baltus sportinius batelius – su jais koja atrodys maža, daili.

6. Sandalai

Sandalai – prancūzių mėgstama avalynė vasarą. Sandalai paprasi, stilingi, patogūs, jie neužims daug vietos lagamine, su jais galima eiti praktiškai visur. Šiuo metu egzistuoja didžiulis įvairaus stiliaus sandalų pasirinkimas – pradedant įsispiriamais sandalais, baigiant grubesnio tipo sportiniais sandalais.

Įsispiriami sandalai – dailesnė paplūdimio ar pan. guminių šlepečių alternatyva, o sandalai storu padu patiks toms, kurios vertina patogumą, ir atrodysite ne mažiau stilingai.

Gamintojai siūlo pačių įvairiausių sandalų variantų – nuo klasikinių, odinių, iki Swarovski kristalais puoštų sandalų.

7. Espadrilės

Šį apavą turi visos prancūzės, jei dar neturite – paskubėti įsigyti ir jūs. Nė kiek neperdedant galima sakyti, kad pavasario ir vasaros sezonu espadrilėmis pasipuošia kiekviena prancūzė.

Espadrilių platformos tipo padas pagamintas iš neslidžios gumos, iš išorės ir iš vidaus aptrauktas kanapių pluoštu, prie užkulnio esantis raištelis apvyniojamas apie kulkšnį, kad suteikia išskirtinio žavesio.

Galite rinktis iš dviejų tipų espadrilių: vienos yra su 5 cm aukščio kulnais, taigi atrodysite aukštesnė, kitos – lygiapadės espadrilės, su kuriomis patogu vaikščioti netgi nelygiu akmeniniu grindiniu Pietų Prancūzijoje.

8. Pusbačiai iki kulkšnių

Patikėkite – pusbačius iki kulkšnių turi absoliučiai visos prancūzės ir noriai juos nešioja, rudenį, žiemą. Būna įvairiausių stilių pusbačių, bet prancūzėms labiausiai patinka verstos odos, juodi odiniai ir pusbačiai neaukštu stambiu kulnu.

Verstos odos pusbačiai populiaresni rudenį, juodi odiniai pusbačiai nepamainomi lietingu oru Paryžiuje. Pusbačiai puikus dar ir todėl, kad yra universalūs – juk juos galima priderinti prie daugybės drabužių.

9. Auliniai batai

Ilgaauliai batai saugos nuo šalčio vėsiuoju metų laiku, su jais atrodysite stilinga ir pasitempusi. Ilgaauliai yra universalūs, jie tiesiog fantastiška dera prie daugybės drabužių. Batus ilgais aulais galima avėti prie suknelės, prie sijono, prie apgludusių ar platesnių džinsų.

Pastaruoju metu išpopuliarėjo ilgaaliai su platformos tipo padu (su jais atrodysite aukštesnė, ilgesnėmis kojomis), ne mažiau populiarūs ir lygiapadžiai ilgaauliai – šis variantas praktiškesnis, labiau pritaikytas ilgam vaikščiojimui.

10. Vakariniai aukštakulniai

Prancūzės pernelyg nesistengia atrodyti rafinuotai. Kita vertus, net jei neturi tikslo stipriai išsipuošti, prancūzės mėgsta net kasdien atrodyti dailiau, puošniau. Jų vilkimas drabužių ansamblis bus diskretiškas, su kokia nors dailia detale, tarkime, juodais „Manolo Blahnik“ satininiais, siuvinėtais aukštakulniais bateliais, kurie tinka prie suknelės, prie kostiumėlio ir prie džinsų.

Žavus variantas – verstos odos aukštakulniai beteliai; jie vizualiai ilgins kojas, idealiai tiks prie kulkšnių nesiekiančių kelnių ar prie bet kokios suknelės. Bateliai su neaukštais plonyčiais kulniukais – praktiškesnis sprendimas vakarėliui ir tinkamas variantas vakarui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją