Puikiai suprantu, jog kai prasideda tikri šalčiai laiko ieškoti šiltų drabužių, batų ir paltų tiesiog nebėra – imi, kas papuola po ranka. Žinoma, ir didelio noro parodyti naujausias madas tiesiog nebelieka.

Todėl dažnai girdžiu, jog šalta žiema ir stilius yra du beveik nesuderinami dalykai. Noriu šį mitą paneigti ir pakalbėti apie praktiškus, kasdienybėje pritaikomus drabužius, kurie gali būti labai stilingi ar net tapti tavo stiliaus perliuku.

Pradėkime nuo striukės. Gyvenant tokioje šalyje kaip Lietuva, reikia investuoti į tikrai kokybišką striukę. Ilgos, pūkinės ar plunksninės, neperšlampamos ir neperpučiamos – kainuoja nemažai. Tačiau jos tarnauja ne vienerius metus. Tačiau vertėtų paskaičiuoti, kiek išleidi kas sezoną pirkdama vis naują. Tad mano galva, verta rinktis kuo ilgesnę, neperšlampamos medžiagos ir kokybiškesnę, kad kelerius metus nereikėtų sukti dėl to galvos. Dabar galima rasti itin patrauklių, tačiau tuo pačiu ir šiltų striukių.

Kailiniai – nebūtinai ponių drabužis. Jau tikriausiai nuo seno šis drabužis yra vienas šilčiausių. Ne veltui juo rengdavosi visi – nuo karalių iki paprastų mirtingųjų. Tiesa, tikri kailiniai kainuoja nemažai. Todėl kartais siūlyčiau nepraeiti pro padėvėtų drabužių parduotuves. Jose galima rasti tikrų lobių už prieinamą kainą. Tereikia nunešti į valyklą ar šį bei tą pasitobulinti pas siuvėją ir turėsi kailinius, kurie tarnaus ilgai. Arba rinktis dirbtinį kailį, dabar jo pasirinkimas – labai stilingas ir patrauklus.

Ilgi batai. Kai oras nedėkingas, svarbiausia yra apsaugoti kojas – ypač kai žiema šlapia. Renkantis batus labai svarbu kuo storesnis padas, per jį šaltis sunkiai persismelkia. Dabar labai madingi batai virš kelių – jie labai praktiški ir atrodo fantastiškai.

Žinau, jog dauguma susiduriame su ta pačia problema – gerų ir tikrai šiltų batų Lietuvoje galima rasti labai nedaug. Todėl puiki išeitis yra vilnoniai padeliai, kurie įsideda į batą, jie puikiai sulaiko šilumą ir neleidžia šalčiui prasiskverbti. Su jais net rudeninius batus gali paversti į žieminius. Tik nepamiršk, kad kelias dienas iš eilės, ypač drėgnuoju metu, batų avėti nereikėtų – leisk jiems pailsėti bent parą, taip jie tarnaus ilgiau.

Pėdkelnės ir kojinės. Suradus tinkamas pėdkelnes ir kojines, tavo vargai palengvėja iškarto. Pirmiausia žiemai siūlyčiau ieškoti pašiltintų pėdkelnių (su pūkeliu viduje) arba megztų pėdkelnių. Jų būna labai įvairių, dabar raštuotos, storos ir megztos itin madingos. Net tos iš tavo mamos ar močiutės stalčiaus gali tikti puikiai! Taip pat siūlyčiau nepamiršti ilgų kojinių. Jos gali būti viso derinio akcentu. Ypač, jei jų kraštelis išlenda iš ilgaaulių.

Šalikai. Didelis, storas, vilnonis šalikas – mano gelbėtojas ir žvarbiausiu oru. Gali apsivilkti net ir ploną paltuką, tačiau turėdama didžiulį šiltą vilnonį šaliką su juo gali apsisiausti kaip skraiste arba apsimuturiuoti taip, kad kyšotų vos nosies kraštelis. Jie labai praktiški net biuruose, juk atšalus orams nekas nenori sėdėti su striukėmis, todėl didžiulis šalikas gali būti puikus išsigelbėjimas.

Termo rūbai – nepelnytai nuvertinti apatiniai drabužiai. Na, jie gal stiliaus ir nepridės, bet tai gali būti nematoma mūsų paslaptis. Tai gali būti puikus išsigelbėjimas vis šaltėjant orams. Visa jų esmė – plonas ir lengvas audinys, priglundantis tarsi antra oda. Labai svarbu, kad jie būtų tinkamo dydžio, nes viršutiniai rūbai gali atrodyti ne kaip. Geriausiai juos rinktis iš merino vilnos, ji yra labai plona, tačiau apsaugo nuo šalčio geriau nei bet kokia kita ir “nekandžioja” kūno. Svarbiausia tai, jog ant jų gali rengtis ir plonus drabužius, nes jie puikiai apsaugo nuo šalčio net esant minusinei temperatūrai!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)