Tam, kad kelionės taptų tik malonumu, reikia žinoti keletą svarbių dalykų. Manau girdėjai, kad keliaudama niekada nesivežu daug daiktų, tik tuos, kurie yra būtini. Nes man patinka laisvos rankos ir mintimis apie drabužius neapkrauta galva. Kaip man tai pavyksta? Dalinuosi savo kelionių ABC.

1. Mažiau yra daugiau. Visada, be išimčių, net jeigu keliauju ir su visa šeimyna – dviem mažais vaikais ir vyru, – vis tiek telpame į vieną lagaminą. Ir tai visai ne mistika. Visada mąstau deriniais, ką rengsiuosi kiekvieną dieną, apgalvoju, ką veiksime ir kur būsime. Žodžių gal prireiks vengiu kaip minties apie blogą orą. Daugiausia dvi poros batų, ilgos kelnės ir švarkelis ar megztinis vakarams, lengva suknelė, sijonas, šortai ir keletą basic tipo palaidinių. Na, jei planuoji viena vakarą prabangesniame restorane reiktų ir šiek tiek puošnesnės suknelės. Arba ryškesnių papuošalų vietoje jos. Ir viskas. Patikėk, nepasigailėsi.

2. Dekoratyvinei kosmetikai palik kuo mažiau vietos. Jei poilsiauji ten, kur temperatūra dienomis siekia 30 laipsnių, siūlau pamiršti makiažą. Leisk savo veidui pailsėti! Aš dažniausiai įsimetu lūpų dažus ir blakstienų tušą. Negaliu atsidžiaugti, kad mano oda ilsisi, be to, pailsiu ir nuo paties dažyti-valyti proceso, kuris ilgainiui įsipyksta. Na, o jei be kosmetikos tiesiog negali, dar įsimesk ir lengvą BB kremą su SPF apsauga (tiesa, mano vasarą kasdien naudojamas veido kremas taip pat turi SPF). Visi šešėliai, skaistalai ir kitos priemonės tik užims vietą, o panaudotos greičiausiai nebus.

3. Apsauga. Skrybėlė, akiniai ir kremai nuo saulės – būtinas dalykas. Tai neatsiejamaos tavo stiliaus detalės per visas atostogas ir tuo pačiu apsauga nuo karštos saulės (ir palukų spalva neblunka, ir raukšlelės veide neryškėja, ir šokoladiniu įdegiu negresia. O apie SPF kremus tikriausiai nereikia nei sakyti – jie yra must have.

4. Gaivus veidas. Labai mėgstu veido dulksną. Tai dezodoranto tipo priemonė, skirta veidu ir daugiafunkcinė apsauga. Tonikas, apsauga nuo aplinkos taršos, drėkinamoji priemonė viename buteliuke. Karštomis dienomis tavo oda tau tikrai padėkos.

5. Patogi avalynė. Kai norisi daug vaikščioti ir pažinti miestą, svarbu neprašauti su avalyne (ne tik jos kiekiu, bet ir konkrečiu pasirinkimu) Niekada nepirk naujų batų prieš kelionę – patikėk, jokie pleistrai tada nepadės. Kartais net ir sportiniai bateliai gali pritrinti, todėl rinkis gerai patikrintą variantą (turiu vienus mėgstamiausius sportinius batelius, kurie man tarnauja jau ilgą laiką, galbūt jie ir neatrodo naujausiai). O tiems, kurie turi problemų su pėdomis, siūlyčiau rinktis ortopedinius batus ar šlepetes. Dabar yra ir itin stilingų variantų.

6. Vanduo. Kelionių metu išgeriu daug vandens. Žinoma, ir ne tik kelionių. Tam, kad kas kartą nereiktų pirkti naujo buteliuko, aš turiu savo ištikimąją gertuvę, kurioje vanduo net ir karštą dieną išlieka vėsus.

7. Manikiūras ir plaukai. Prieš atostogas atsisakau sau įprasto ilgalaikio lakavimo, mieliau palieku nagus natūralius. Nuolat mirkstant vandenyne ar jūroje su geliu gali greitai atsisveikinti, o ieškoti kur pasikoreguoti nagus aš tikrai neturiu laiko ir noro atostogų metu. Todėl kaip ir veido odai, taip ir nagams, atostogų metu leidžiu pailsėti. Ne išimtis ir plaukai, dažniausiai juos tepu apsauga nuo saulės – taip, plaukams to taip pat reikia, ypač jei kaip ir aš, juos dažai.

8. Geras maistas. Mano atostogų racionas visada susideda iš daug vaisių, daržovių ir uogų. Be to, labai mėgstu ragauti vietinę virtuvę ir apsipirkti turguose, kur rasi šviežiausių sūrių, žuvies ir kitų gėrybių. Taip po atostogų nereikia sukti galvos dėl priaugtų kilogramų. Juk žinai apie ką aš.

9. Sportas. Sportas atostogų metu? Na jau ne... Tačiau šią žiemą, kai su visa šeima atostogavome du mėnesius, nusprendžiau, jog reikia nepamiršti ir sporto – tai buvo viena iš geriausių man kilusių idėjų. Pirmas dienas buvo sunkoka, bet po to kūnas taip pripranta ir energijos yra kur kas daugiau. Žinoma, į sporto salę svarmenų kilnoti nekviesiu, nebent tau tai patinka, tačiau mankšta rytais ar trumpos jogos treniruotės paplūdimyje neleis kūnui aptingti!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)