Visuomet sakau mažiau yra daugiau, tad paltų rudens/žiemos sezonui reikėtų bent dviejų: vieno lengvesnio, kito šiltesnio. Tačiau vienas gali būti ir ryškus, traukiantis akį, nuotaikingas, o kitas šiek tiek nuosaikesnis, paprastesnis, klasikinis – tinkantis visur ir visada. Ryškūs ar margi drabužiai gan greitai nusibosta, nuo jų pavargsti, todėl būtinai reikia turėti pamainą jam.

Apgalvojau, iš kokių stilių, audinių, tekstūrų ir spalvų paltą rinksimės šiemet:

Gyvūnų kailį atkartojantis raštas. Jei domiesi tendencijomis, tikriausiai pastebėjai, jog leopardo raštas šį sezoną itin madingas. Greta jo dar didėja zebro, tigro ir gyvatės margumo atkartojimai. Natūralu, jog leopardo ar kitų gyvūnų raštų paltai taip pat yra mados viršūnėse. Jie puikiai pabrėžia moteriškumą ir išsiskiria iš minios, tačiau kartu tai – nemirštanti klasika. Prie jo nuostabiai dera vienspalviai ryškių spalvų akcentai – violetiniai, žali ar raudoni. Ir, žinoma, visi pilki atspalviai.

Oda. Odiniai paltai tinka toms, kurios mėgsta savo stiliuje šiek tiek daugiau prieskonių. Patarčiau rinktis pastelinius ar žemiškų spalvų odinius paltus, mat su juodu gali atrodyti lyg nužengusi iš filmo Matrica arba serialo Jos vardas Nikita. Jei tau tai privalumas – pirmyn! Jei ne – dar kartą apsvarstyk mano siūlomus variantus.

Jauku. Dideli, netgi per dideli, storo audinio ir ilgi paltai dar vadinami teddy bear (meškučiais). Jie tokie jaukūs ir tokie šilti, jog net šalčiausią žiemą su jais nepražūsi. Be to, jausiesi labai patogiai, o atrodysi – itin skoningai. Jie dera prie visko: nuo džinso iki odos ar vilnos. Improvizuok!

Langeliai. Langeliai dominuoja ne tik paltuose, tačiau apskritai visame garderobe – jais marginamos kelnės, švarkai, liemenės, sijonai. Kuo jų daugiau – tuo geriau. Be to, languoti paltai suteikia britiško žavesio, jie puikiai tiks dirbančioms ir nuolat skubančioms miesto moterims. Jie puikūs ir tuo, jog vienu metu gali būti ir labai sportiški, ir itin elegantiški – priklauso nuo avalynės ir aksesuarų. Langelių raštas neįpareigoja, yra gana klasikinis, tačiau tuo pačiu tai ir būtina stilingos miestietės garderobo dalis.

Ryšku. Iš tolo šviečiančios spalvos ir geometrinės figūros, primenančios modernistinius paveikslus. Netikras, itin ryškia spalva nudažytas kailis, – labai ant bangos. Ne tik jaunimo tarpe, tačiau ir tarp užkietėjusių madisčių. Jeigu nori pritrenkit, palikti įspūdį ir išsiskirti iš minios, gali pakakti ir vieno efektingo daikto, tarkim, palto, o visa kita tavo apranga gali būti ir labai paprasta.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)