Galiausiai, mūsų gyvenimas vis pilnėja ir pilnėja, daiktų vis kaupiasi, o mes galvojame, jog tai geras ženklas. Juk kuo daugiau spintoje drabužių – tuo didesnis pasirinkimas. Tuo dažniau gali juos keisti. Tačiau tai – tik mitas, kuris dažnai vyrauja tarp mūsų. O realybė – visai kitokia.

Štai keletas mitų ir žiupsnelis realybės:

Mitas nr. 1 – Planuoju numesti 5-10 kg, todėl šių drabužių neišmesiu

Visos mes turbūt turime drabužių spintoje, kurie kelia nostalgiją. Galbūt tai ta suknelė, kurią vilkėjai per pirmą pasimatymą su savo vyru. Galbūt tai džinsai, kuriuos nešiojai prieš gimdymą. O gal palaidinė, kuri primena smagius studentavimo laikus. Visi šie drabužiai tau nebetinka – tu tiesiog juos išaugai. Perkeltine ir tiesiogine prasme. Tad gal jau laikas su jais atsisveikinti, jei vis dar laikai juos savo spintoje. Metas kurti naujus prisiminimus!

Realybė

Daugumos moterų kūnai nuolatos keičiasi. Nuo 20 iki 60 metų mes patiriam daugybė pokyčių ir viskas priklauso nuo gyvenimo etapo, aplinkybių, savivertės ir dar daug kitų aspektų. Todėl tikėtis, jog atrodysi lygiai taip pat, kaip būdama dvidešimties – naivoka. Ir kodėl gi tu turėtum taip atrodyti? Tu atrodysi kitaip, bet nereiškia, jog atrodysi blogiau. Gal atvirkščiai?

Todėl pirmoji taisyklė detoksikuojant spintą – pašalinti drabužius, kurie yra ne tavo dydžio. Pradėk pirkti ir vilkėti tuos drabužius, kurie yra skirti tokiam kūnui, koks yra dabar. Ne tokiam, koks jis galėtų būti. Pamatysi – tapsi laimingesnė ir nejausi sąžinės priekaišto matydama ne savo dydžio džinsus, kabančius tavo spintoje. Tu esi graži šiandien. Niekada nepamiršk to.

Mitas nr. 2 – Šie drabužiai dar grįš į madą

Nors mados sukasi ratu ir yra sakoma, jog viskas grįžta bumerangu, tačiau ar tikrai verta laukti ir kaupti drabužius, kurie dabar tiesiog atrodo juokingai? Platūs džinsai su kutukais šonuose, bambų nesiekiančios palaidinės, dažais nupurkšti marškinėliai, aukštos platformos. Visi mes turime kažką, kas kažkada atrodė nerealiai. Metas tarti adios!

Realybė

Net jeigu tas drabužis ir grįš į madą, ar tu esi įsitikinusi, jog tu vis dar norėsi jį nešioti vien dėl to, jog jis „ant bangos“? Metai bėga, požiūris į gyvenimą ir į drabužius keičiasi. Ir ne tik tai. Keičiasi tavo požiūris, padėtis visuomenėje, statusas, pareigos, vertybės, stilius. Tai kodėl esi tokia tikra, kad atėjus mados bangai bėgsi ir ant savęs krausi viską, ką tau sako TV ekranai ir ką randi spintoje iš senų laikų?

Geriau investuok į amžinus dalykus, kokybę ir klasiką. Tokie drabužiai niekada neišeis iš mados. Klasikinis juodas švarkas, vienspalvis megztukas aukštu kaklu ar balti marškiniai. Tai laiko patikrintas dėsnis.

Mitas nr. 3 – Man tai daug kainavo arba pirkau per išpardavimą

Yra dar dviejų tipų drabužiai, kurie priklauso vienai kategorijai. 1. Brangūs daiktai, kurių nesinori išmesti, nes jie kainavo daug, bet dėvėti jų taip pat nesinori. 2. Pigūs daiktai, kuriuos pirkote per išpardavimą apimti azarto. Jūs visad save teisinate, nes juk „velniai nematė, vos dešimt eurų, nepatiks – kažkam atiduosiu“ ir tokių daiktų spintoje tik kaupiasi ir kaupiasi.

Daiktų, kurie neturi vertės, bet užima vietą. Kiti daiktai – kurie turi labai didelę vertę ir taip pat užima vietą. Galbūt tau tą rankinę kažkas padovanojo ir žinai, jog ji labai brangi, o gal pati nusipirkai, tačiau dabar visai nebenori jos, bet išmesti kaip ir gaila.

Realybė

Visų spintose kartais pasitaiko išpardavimų laimikių, tačiau kas sezoną, darydama spintos detoksą, privalai jų atsikratyti. Jie neverti vietos tavo spintoje ir tau net nepatiko kai juos pirkai. Tu juos pirkai tik tam, kad pirktum. Pripažink.

Žinoma, yra ir tokių, kurie išties brangūs – juos išmesti gaila. Todėl puiku, kad turime daug internetinių svetainių, kur tokius daiktus galime parduoti. Tikrai atsiras mergina, kuri tą daiktą nešios ir vertins, o tu jai jį gali parduoti. Ir tau laimėjimas, ir jai. Ji gavo kokybišką daiktą pigiau, o tu išvalei savo spintą nuo to, ko tau net nereikia.

Agnė Gilytė
Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt