Nuolaidos sukurtos taip, jog kuo labiau paveiktų žmogaus psichologiją ir priverstų jį pirkti. Tai subtilus „menas“, kuris kasmet pritraukia šimtus tūkstančių pirkėjų. Tikriausiai esi mačiusi tuos vaizdo įrašus iš parduotuvių, kai visi žmonės į vežimėlius krauna viską iš eilės ir bėga kasų link. Kaip kokiame išlikimo žaidime, lyg rytojus jau nebeatneš nei drabužių, nei televizorių, nei maisto.

Artėjant šiai masinei apsipirkimo dienai patariu susiimti ir elgtis protingai. Štai keli mano atradimai, kaip tai padaryti. Per daugelį darbo su klientais metų jau žinau taisykles, kuriomis verta vadovautis. Ko reikėtų vengti, į ką atkreipti dėmesį, ką verta įsigyti ir ką geriau apeiti kelių metrų spinduliu?

Ar pirktum be nuolaidos? Visada paklausk savęs šio klausimo. Jeigu drabužis, kurį jau nešiesi link kasos, būtų be 20, 30 ar net 50 % nuolaidos, ar vis tiek įsigytum jį? Jeigu atsakymas „ne“, tuomet tau jo tikrai nereikia, net jeigu jo kaina ir labai patraukli. Tai bus dar vienas drabužis, kuris visą laiką lauks to „rytoj“, o jis niekada taip ir neateis.

Kiek sezonų nešiosi šį drabužį ar aksesuarą? Per didžiuosius metų išpardavimus visuomet nusiperku kažką tikrai kokybiško, amžinai stilingo, ko už pilną kainą sau neleisčiau. Pavyzdžiui, klasikinę, tvirtos odos dizainerio rankinę arba nuostabius demisezoninius batus. Va, vienus jau trečią žiemą išsitraukiau ir vis dar negaliu atsidžiaugti. Jie atsipirko jau keliasdešimt kartų – neturėčiau laiko ieškotis naujų kas pusę sezono. Kaip ir ta rankinė: žinau, jog ji tarnaus ilgus metus, todėl visai nėra gaila išleisti didesnės sumos. Arba storą pūkinę striukę, kuri įprastai kainuotų gerokai brangiau, mat ją dėvėsiu ne vieną ir ne du sezonus.

Ar pameni, jog didžiosios metų šventės ne už kalnų? Tokios dienos, kaip „Juodasis penktadienis“ ne veltui daromos prieš pat didžiąsias metų šventes. Kelias dienas prieš susižiūrėk, ką norėtum padovanoti artimiesiems, o atėjus didžiųjų išpardavimų dienai, tereikės viską supirkti.

Esi nusižiūrėjusi super madingą daiktą? Tuomet dabar pats laikas leisti sau pasilepinti. Kartais daiktai, kurie yra „ant bangos“ kainuoja gerokai per daug, todėl jei jau seniai svajoji apie tuos madingus sportinius batelius, rankinę ar paltą – nepraleisk progos. Kartais smagu stačia galva pulti madai į glėbį.

Nepamiršk savo namų. Neretai, puošdamos save, pamirštame savo aplinką. Mano galva, erdvė, kuri supa tave, ją turi ir atspindėti. O susikurti malonią, jaukią ir stilingą aplinką galima gana greitai. Moderniais rėmeliais, išskirtiniu šviestuvu ar ryškia lovatiese, o gal antikvarinio stiliaus žvakidėmis ar naujomis taurėmis vynui? Todėl šaudydama naujų drabužių, neapeik ir interjero parduotuvių.

Pirk internetu. Nori apsipirkti, tačiau nenori praleisti visos dienos eilėse, tarp krūvos žmonių? Nori sveikų nervų ir gražios dienos? Tuomet tau nėra ką veikti prekybos centruose. Šiais laikais gali įsigyti tą patį per daug trumpesnį laiką. O dėl dydžių nesuk galvos, jei netiks – visuomet gali grąžinti.

Atkreipk dėmesį:

1. Į drabužio būklę. Niekada nepirk prastos medžiagos, pasitampiusio, pairusio ar dar kokio „ne iki galo“ kokybiško rūbo, net jeigu jo kaina ir labai gera. Taip skatini taršą ir be reikalo leidi pinigus, jau geriau pasilepink skaniu desertu ar įdomiu žurnalu.

2. Etiketes su kaina. Kai kurios parduotuvės užklijuoja dvi ar net tris kainas viena ant kitos, kurios neatitinka realybės. Pavyzdžiui, pradinė kaina būna mažesnė nei nuolaidos – nepaslysk ant šios apgaulės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt