Tiesa, turiu ne vieną draugę ir klientę, kurios jau rugsėjį pradeda kalenti dantimis ir ieško itin šiltų drabužių. Visuomet patariu nepasikliauti vienu storu megztiniu ir išnaudoti daugiau, nebūtinai sezoninių drabužių: vasarines palaidines, plonus kašmyrinius megztukus, marškinėlius ant petnešėlių, švarkus, lietpalčius, liemenes.

Nepastoviais, vis vėstančiais orais, sluoksniavimas tampa būtinybe. Į sluoksniavimą aš visuomet stengiuosi žiūrėti lyg į tam tikrą formulę. Tinkamai sluoksniuoti drabužius reikia mokėti ir tai nėra taip paprasta, kaip gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio.

Dalinuosi savo atrasta ir išgryninta formule, taisyklėmis, kurias sekdama, visuomet pataikysi į dešimtuką.

1. Visuomet turėk tvirtą pagrindą. Balti marškinėliai – nepakeičiamas sluoksniavimo pagrindas. Jie praverčia daugelyje situacijų. Žinoma, jie nebūtinai turi būti balti, gali rinktis pilkus ar juodus. Svarbiausia - kokybiška medvilnė ir viena spalva. Tiesa, puiki alternatyva – šilkas ar viskozė, ypač jei vertini natūralius ir prie kūno maloniai glundančius audinius.

2. Diržas viską sudėlioja į vietas ir iš svogūno padaro puikų siluetą. Geras odinis diržas puikiai pasitarnaus sluoksniuojant. Dievinu vyriškus, storos, sendintos odos diržus. Jie suteikia deriniui šiek tiek prieskonių ir sukuria taliją ten, kur jos nori.

3. Skirtingų tekstūrų miksavimas suteiks stiliui daugiau žaismingumo. Velvetas, šilkas, vilna, džinsas, medvilnė, kailis. Ką jie turi bendro? O tu pabandyk suderinti bent tris tekstūras į vieną derinį – nustebsi, kokie grožiai gimsta!

4. Klasika ir sportas gali eiti koja kojon. Tikros stiliaus žinovės visuomet derina nesuderinamus dalykus ir gauna patį geriausią rezultatą. Siūlyčiau sluoksniuojant nebijoti eksperimentuoti. Aišku, nesiūlau iškarto leistis į ektsremumus, pradėti gali kad ir nuo detalių, svarbiausia, kad jaustumeisi gerai.

5. Sluoksniavimas vyksta ne tik aukščiau klubų. Nepamiršk, jog sluoksniuoti galima plačiau nei vien tik švarkus, palaidines ir megztinius. Pabandyk žongliruoti kelnėmis ir vasarinėmis suknelėmis ar ilgomis tunikomis. Puikiai sluoksniavimui tinka vasarinės marškinių suknelės, kurios užsisagsto sagutėmis.

6. Sluoksniuoti nereiškia slėptis. Net ir sluoksniuodama daugybę sluoksnių, nepamirštu, jog moteriškumas ir seksualumas neturi dingti. Juk nenorime pavirsti Skudurinėmis Onutėmis? Pabandyk storą, gilia iškirpte megztinį derini su plonyte šilko palaidine ar palaidine su nėriniais. Pakanka, kad matytųsi bent kraštelis.

7. Du paltai – mažai kieno atrastas būdas. Kodėl mes sluoksniuojame tik megztinius? Sluoksniuoti paltus, striukes ar švarkus – toks pats įdomus ir praktiškas stiliaus žaidimas. Ypač smagu sluoksniuoti plonytį vilnos ar poliesterio paltą su lietpalčiu, džinsinį švarką su pūkine striuke ir pan.

8. Megztukas aukštu kaklu. Jis puikiai tinka po raštuotoms vasarinėmis palaidinėmis. Tokiu būdu ištrinama linija tarp sezonų, nebelieka sezoninių ir nesezoninių drabužių atskirties, vasarinę palaidinę gali dėvėti ir vėsų rudenį ar net žiemą.

9. Sluoksnis ir ant liemens – jei neturi diržo. Užsirišti megztinį ir džinsinį švarką ant liemens gali būti puiki idėja sluoksniavimui.

10. Šalikas – nepamainomas aksesuaras sluoksniuojant. Šalikas gali būti vienas iš labiausiai dėvimų aksesuarų rudenį. Turėk kelis – nuo plonyčių ir ilgų iki storų ir itin šiltų. Kartais gali dėvėti net kelis vienu metu.

Nuotr. Agata Gri ir socialinių tinklų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)