Sakyčiau – viskas viename. Sportinis stilius gali atrodyti visaip, nuo „tragiško fiasko“ iki „plojimų atsistojus“, kaip atrodysi tu – priklausys nuo kelių esminių detalių.

Puikus pavyzdys, kaip galima labai greitai iš stiliaus ikonos tapti ta, į kurią kreivai žvalgosi praeiviai – dviratininko šortai. Visa paslaptis slypi viršutinių drabužių ilgyje: jei jį pasirinksi teisingai – atrodysi puikiai, jeigu ne – kaip reikiant prašausi pro šalį.

Dviratininko šortai – labai aptempti, todėl labai svarbi taisyklė – apsirengti ilgesnius marškinėlius ar švarką, taip pridengiant viršutinę šortų dalį. Viskas slypi subtilume, todėl jei jau ryškiai pabrėžiate šlaunis ir sėdmenis, nereikėtų taip pat daryti ir su viršutine kūno dalimi. Privalu išlaikyti pusiausvyrą.

„Ugly sneakers“ banga vis dar nesitraukia iš akiračio, tačiau vien todėl, jog ši avalynė dabar „ant bangos“ nereiškia, kad ji visada atrodo puikiai. Nors manekenės juos ypač pamėgusios, tačiau prie itin plonų kojų, aptemptų drabužių ir aukšto ūgio – jie atrodo keistai. Jūsų pėdos iškarto atrodo kur kas didesnės nei yra, išgaunamas nardymo ląstų efektas. Todėl itin dideli sportiniai batai, su plačiu ir storu padu geriausiai atrodo derinami prie plačių kelnių, laisvo sijono ar tiesaus kirpimo kelnių. Taip išlaikomos proporcijos.

Vienas iš seniausių ir tikriausiai labiausiai apdainuotų sportinio stiliaus drabužių – tamprės. Jos be proto patogios, leidžia tau jaustis puikiai bet kur ir bet kada, tačiau paslysti ir čia yra labai paprasta. Vėl gi, norint dėvėti tampres ne tik sporto salėje ar laisvalaikiu, bet ir keliaujant į darbą ar vakarienę, reikėtų visada taikyti panašią taisyklę kaip ir su dviratininko šortais – jei jau nusprendei išryškinti apatinę kūno dalį – labai svarbu tinkamai pasirinkti viršutinę.

Jei tamprės dėvimos kaip darbo drabužis – tuomet nepamiršk tinkamos medžiagos: ji turi būti gana stora, nei trupučio neperšviečiama ir tvirta. Be abejo, rinkis ilgesnius marškinius, oversize tipo (nes klasikinio kirpimo marškiniams ir tamprėms ne pakeliui); prailgintą švarką ar liemenę. Ir storapadžius, ar vyriško tipo batus.

Jei tamprės dėvimos prie vakarinės aprangos – nebijok eksperimentuoti su medžiagomis. Jos gali būti netikros arba tikros odos, blizgios ar ryškios. Prie tokių puikiai tiks aukštakulniai. Tačiau ne pernelyg didelio kulno, kad neatrodytum vulgariai.

Straipsnyje panaudotos Vida Press nuotraukos.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)