Visi didžiausi trendai atsiranda gatvėse, kur verda gyvenimas, kur dirba ir ilsisi visi, kurie gerai atrodo, kurie atranda ir parodo tai, ko kiti galbūt nemato. Tendencijų prognozuotojai keliauja po miestus ir miestelius, stebėdami, kaip gyvena žmonės, ką jie dėvi ir kas jiems patinka. Štai kad ir visai neseniai išpopuliarėjusi banglentininkų mada. Ji persikėlė į gatves ir ant podiumų tik pačių bangų gaudytojų dėka.

Ne paslaptis, jog vandens sportas pastaruoju metu žaibiškai išpopuliarėjo, net ir tie, kurie sportuoti nelinkę, yra išbandę vandenlenčių, banglenčių, vandens slidžių ar kitą vandens sportą. Šios Havajuose gimusios sporto šakos užkariavo pasaulį ir tapo ne tik sportu, bet ir gyvenimo būdu bei mada, kurios vaikosi daugelis.

Nenuostabu, jog ir jų gyvenimo būdas bei apranga pradėjo žavėti – įvairiaspalviai marškinėliai, „havajietiško“ stiliaus marškiniai, sportiniai sandalai, su kuriais gali maudytis ir akmenuotose pakrantėse, bei iš kriauklių pagaminti papuošalai – viskas atrodo labai romantiškai ir puikiai tinka kasdienai.

Štai penkios pagrindinės banglentinikų aprangos tendencijos, kurias šią vasarą verta svarstyti į savo spintą:

1. Įvairiomis spalvomis dažyti drabužiai. Tai iš „gėlių vaikų“ arba hipių atėjusi tendencija, kuri byloja apie laisvę, spalvingą ir nevaržomą gyvenimo būdą bei primena haliucinacijas. Dabar tokiomis spalvomis puošiasi ne tik vandens sportui neabejingi, bet ir didžiausios mados pasaulio žvaigždės.

2. Papuošalai iš kriauklių. Bene didžiausia šios vasaros tendencija. Įvairių dydžių kriauklėmis puošiamas kaklas, riešai ir net kojos. Kartais į bendrą kompoziciją įmaišomi netaisyklingos formos perlai, koralai ar kita jūrinė simbolika, kurie puikiai tinka prie kriauklių.

3. Žvejo kepurė. Nors kai kuriems tai vis dar „neįvaldyta“ paslaptis, tačiau ne viena garsi stileiva puikiai moka priderinti šią kepurę prie savo kasdieninio garderobo. Vis daugiau merginų ir vaikinų drąsiai renkasi šią neįprastą kepurę kaip pagrindinį savo stiliaus akcentą.

4. Sportiniai arba paplūdimio sandalai. Akivaizdu, kad kuo toliau, tuo labiau patogumas groja pirmuoju smuiku, todėl drabužius pirmiausia renkamės patogius ir funkcionalius, tokius, kurie netrukdytų užsiimti mėgstama veikla ar aktyviai leisti laiko, todėl šie sandalai tapo pamaina šaltuoju sezonu išpopuliarėjusiems „ugly sneakers“.

5. Banglentininko marškiniai. Klasikų klasika – ryškiaspalviai banglentininko marškiniai, kitaip dar vadinami „havajietiškais“ marškiniais. Laisvo stiliaus, plataus ir patogaus silueto, trumpomis rankovėmis, dažnai nešiojami ant medvilninių berankovių marškinėlių. Jų esmė – ryškios spalvos, egzotinių augalų raštai ir motyvai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)