Nenuostabu, kad daugiausia jūsų klausimų ketvirtadienio DELFI Stiliaus konferencijoje per DELFI TV ir buvo susiję su šiluma, sluoksniavimu, paltais bei kitais rudens spintos atributais. Atsakau į tuos, kurie tiesioginio eterio metu dar liko neatsakyti.

Turiu platesnius klubus, atsikišusį užpakaliuką, ilgas kojas ir beveik jokio liemens, esu liekna. Kokia apranga man tiktų?

Gelbėtis tikrai nuo nieko nereikia, pirmiausia kviečiu pamilti savo kūną ir vadovautis dviem paprastais principais. Pirma, ilgos kojos ir riestas užpakaliukas – jūsų figūros privalumai, tad pabrėžkite juos. Antra, pabandykite vizualiai pailginti liemenį, taip siluetas atrodys proporcingesnis. Dėvėkite džinsus ar kelnes pažemintu juosmeniu, o jei veriatės diržą, pasistenkite, kad jis nebūtų per patį liemenį, o žemiau. Pabandykite rinktis tunikos tipo palaidines arba lengvai krentančio audinio marškinius, kuriuos vilkėtumėte ant kelnių (tik jie neturėtų būti per ilgi).

Tunikos tipo palaidinė

Patarkite, kaip išsirinkti kelis daiktus šaltajam sezonui, į kuriuos būtų verta investuoti ir kaip juos derinti, kad visada atrodytum stilingai?

Visuomet verta investuoti į bazinius daiktus: gerą paltą, švarką, avalynę bei rankinę. Visa kita gali būti iš jūsų pernykštės spintos arba, jei norite, įsigyti išleidžiant mažesnę sumą. Juos derinkite remdamasi „Spintologijoje” aprašomais principais. Pradžiai – saugūs ir patikrinti variantai, kitas žingsnis – originalios variacijos, įvedant tendencijas, raštus ir spalvas.

Švarkas

Kokią sumą turėčiau išleisti perkant gerą ir kokybišką paltą?

Paltą, kaip ir bet kurį kitą brangesnį daiktą, rinkitės ne pagal tai, koks skaičius užrašytas ant etiketės, o pagal tai, kiek jums kainuos vienas jo dėvėjimas. Konkreti suma pinigų – labai subjektyvus vertinimas, tad nurodyti tikslios sumos tikrai negaliu, be to, nežinau jūsų lūkesčių bei galimybių. Siūlyčiau pasvarstyti, kiek per metus galite skirti paltui, remiantis pirmame sakinyje mano minimu patarimu, o jei sumą padauginsite iš trijų, matysite, kiek maždaug gali kainuoti jūsų paltas, kurį dėvėsite trejus metus ir t.t. Nešokite aukščiau savo galimybių, bet ir nebūkite sau šykšti.

Paltas

Mano krūtinės apimtis - 96 cm, liemens – 82 cm, klubų – 98cm. Koks yra mano figūros tipas? Koks palto modelis tiktų mano figūrai? Kokius džinsus reikėtų pasirinkti? Aptemti išryškina nemažą užpakaliuką, o tiesūs stambina (plonos kojos, probleminė vieta - pilvukas). Kaip išsirinkti, jei džinsai yra geri per liemenį ir klubus, laisvi ties šlaunimis, o jei ties jomis priglunda puikiai, tuomet per pilvą veržia?

Jūsų figūra – berniukiško tipo arba banano, kai visos trys apimtys yra labai panašios, nėra išreikšta talija, gali būti pilvukas. Tokiam siluetui puikiai tiks tiesaus kirpimo klasikinis paltas su vienos eilės užsegimu. Spalva čia nėra svarbi, ją rinkitės pagal savo veido odos ir plaukų spalvą. Džinsus patarčiau pabandyti vos platėjančius, tuomet kojos atrodys lieknos ir ilgos, išlaikysite užpakaliuko riestumą, o juosmeninę dalį rinkitės klasikinę (vidutinio aukštumo), tačiau neatmeskite ir paaukštinto varianto, kuris prilaikytų pilvuką. Tiesa, kai renkatės iš kelių variantų ir nerandate idealaus, imkite tą, kurį galėtų patobulinti siuvėja (tarkime, pasiaurinti klešnes, jei juosmuo ir užpakaliukas atrodo puikiai).

Paaukštinto juosmens džinsai

Kaip žemesnio ūgio (1,65 m) ir tvirto sudėjimo moterims (70kg), turinčioms kriaušės figūrą ir aiškiai išreikštus klubus, dėvėti šį sezoną populiarių midi ilgio sijoną? Juk jis baigiasi ties blauzdų viduriu (storiausia vieta).

Pabandykite išsirinkti maksimaliai jums tinkantį midi ilgį, kad jis būtų kuo arčiau plonesnės blauzdos vietos. Prie jo rinkitės tokios pačios spalvos pėdkelnes ir batus, taip kojos atrodys lieknesnės ir ilgesnės. Tiesa, jei dėvite aukštakulnius – jie visada padeda.

Midi sijonas

Patarkite, kokį paltą pasirinkti, kad galėčiau jį nešioti kad ir 5 metus? Koks turėtų būti modelis (mano žemas ūgis, moteriška figūra), spalva, sudėtis, ilgis?

Rekomenduoju klasikinio kirpimo, kad jis neišeitų iš mados ir atrodytų taip pat puikiai ir šiandien, ir po kelerių metų. Audinys turėtų būti kokybiška vilna ar kašmyras, gali būti su šiek tiek elastano, kad ilgiau išlaikytų savo formą. Jums patarčiau rinktis susiaučiamą su vidutinio dydžio apykakle ir sujuosiamą diržu. Spalvą rinkitės pagal savo spintos turinį ir odos bei plaukų spalvą. Optimaliausi variantai: juoda, tamsi mėlyna, kupranugario, juodojo šokolado ruda, įvairūs pilki atspalviai, pieno baltumo. Nedidelio ūgio moterys neturėtų rinktis ilgo palto, tačiau ilgis iš karto po keliais puikiai tiks ir prie sijono, ir prie kelnių.

Paltas

Kokia medžiagos sudėtis tinkamiausia renkantis klasikinius baltus marškinius? Manau, sintetika yra labai nemaloni, tačiau medvilnė siaubingai glamžosi ir kartais būna per stora.

Esu už natūralius audinius, nes su jais oda kvėpuoja, be to, jie malonesni prie kūno. Medvilnė, būdama kokybiška, yra ir pakankamai standi, tačiau ne „stovinti” ar nepatogiai stora. Labai praktiškas sprendimas būtų rinktis medvilnę, kurios sudėtyje yra elastano, tuomet marškiniai nevaržo judesių. Prabangiau atrodys šilko palaidinė, kurią taip pat pravartu įsigyti, ypač jei norite drabužio kiek ypatingesnei progai. Lyginti, deja, teks ir medvinę, ir šilką, galite pabandyti tuos audinius, kurie turi „easy iron” prierašą jo priežiūros etiketėje.

Balti marškiniai


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)