„Nors iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti, jog papuošalų paieškos prasideda ir pasibaigia sprendimu – gražu arba ne, tačiau iš tiesų, kiekvienas aksesuaras skirtingai atsiskleidžia priklausomai nuo žmogaus odos spalvinio tono ir aprangos stiliaus. Tinkamai parinkti papuošalai padeda išryškinti veido bruožus bei išpildo skirtingus rūbų derinius iki vientisumo“, – patarimais dalinasi A. Gilytė.

Anot stilistės, renkant papuošalus derėtų atsižvelgti į trijų kriterijų taisyklę: odos ir plaukų spalvinį toną, veido formą bei žmogaus stilių, rašoma pranešime spaudai.

Šilti ir šalti tonai

Visų pirma reikėtų atsižvelgti į moters odos ir plaukų spalvinį toną: „Dėmesį derėtų atkreipti ne į tai ar moteris blondinė, ar brunetė, tačiau į tai koks spalvinis tonas dominuoja: šiltas ar šaltas“, – sako A. Gilytė.

„Jei moters plaukų ir veido atspalvis yra šiltas, ji dailiau atrodys dėvėdama šiltesnių spalvų aksesuarus: auksinės, oranžinės, raudonos ar koralinės spalvos. Tuo tarpu prie šaltesnių tonų, į rausvumą linkusiai odai puikiai tiks sidabrinės, mėlynos ar žalios spalvos papuošalai“.

Svarbiausia – proporcijos

Anot stilistės, prie apvalios veido formos gražiau derės ilgi, kabantys auskarai, kurie vizualiai prailgina veidą. Tuo tarpu segimi pakabukai turėtų būti ne itin prigludę prie kaklo, kad vizualiai jo nesutrumpintų.

Prie ovalaus veido puikiai atrodys neilgi, kampuoti auskarai ir įvairaus ilgio kaklo papuošalai. Jei veido forma kampuota – aštresnius bruožus galima sušvelninti su ovaliais auskarais, kaip žiedo formos rinkės.

„Renkantis papuošalus reikėtų atkreipti dėmesį į proporcijas – mažo ūgio moterims netiks masyvūs auskarai, nes privers jas atrodyti dar smulkesnėmis. Tuo tarpu moterims su pilna krūtine netiks stambūs karoliai, nes sukurs dar didesnės apimties iliuziją. Visas aksesuarų derinimo procesas – tarsi žaidimas, kuriame itin svarbu atsižvelgti į žmogaus kūno kompleksiją“, – sako stilistė.

Aprangos stilius

Galiausiai, svarbu atsižvelgti į tai, kad papuošalas derėtų prie bendro žmogaus stiliaus. Jei moteris mėgsta minimalizmą, papuošalas neturėtų būtų perdėtai iššaukiantis ar apkraunantis aprangą. Ir atvirkščiai, jei moters spintoje dominuoja masyvūs papuošalai, aksesuarai yra pagrindinis jos aprangos akcentas.

„Dovanojant papuošalus tikrai nereikia kopijuoti moters jau turimos papuošalų dėžutės turinio. Svarbiausia atkreipti dėmesį į bendrą nešiojamų papuošalų tendencingumą: ar dominuoja sidabras ar auksas, masyvūs ar smulkūs papuošalai. Na, o tuomet – laisvė jūsų fantazijai“, – šypsosi stilistė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)