O grįžus į biurus, į savo darbinę aplinką, ateina tas laikas, kai ištinka panika. Reikia naujų drabužių, naujos avalynės, šukuosenos ir apskritai, „kaip aš taip apsileidau?“. Tokios mintys užpuola ne vieną, tačiau visai netiesa, jog tu reikia naujo garderobo ar naujos šukuosenos. Tau tereikia – atsišviežinti.

Taigi, kaip tai padaryti greitai, be didelio vargo ar pastangų? Štai keli esminiai akcentai, kurie dominuos ateinantį sezoną biuruose:

90-tųjų akcentai. Kai vyriškas stilius buvo gana aiškiai įsirėžęs į moterų spintas. Dideli švarkai su plačiais pečiais, languotos medžiagos, stora vilna, plačios kelnės. Nesakau, kad būtina rengtis būtent taip, tačiau vienas ar kitas akcentas tavo aprangoje – sukurtų tikrą tavo garderobo revoliuciją. Pavyzdžiui, standžios medžiagos aukšto liemens kelnės, popierinio maišelio viršumi, sujuostos sendintu odiniu diržu. Arba platesnis švarkas. Oversize tipo marškiniai, kurie puikiai atrodytų su pieštuko formos sijonu.

Ryškūs papuošalai. Kartais norint pakeisti savo įvaizdį pakanka papuošalų, kurie taptų tavo derinio akcentu, pavyzdžiui, šį sezoną itin madingos grandinės – tiek apyrankės, tiek kaklo papuošalai, nuo smulkių iki itin stambių. Jos ypač tiks prie 90-tųjų stiliaus biuro aprangos. Žinoma, perlai išlieka neatsiejami biuro palydovai. Tačiau šį sezoną siūlyčiau rinktis ryškesnius, didesnius, netaisyklingų formų. Neapsiriboti tik kaklo papuošalais ar auskarais iš minimalistinių perlų – drąsiai nešiokite žiedus ir net seges.

Basic. Niekas nepaneigs, jog biuro baisic yra švarkas ir marškiniai, o kokie jie – čia jau tavo sprendimas. Gal tu klasikė ir ieškai drabužių, kuriuos dėvėtum ilgai, o gal mėgsti ryškius akcentus? Visai nesvarbu, svarbu – turėti savo uniformą su kuria jaustumeisi puikiai.

Šį sezoną siūlyčiau atkreipti dėmesį į nepamainomą švarko ir kelnių tandemą. Klasikinis švarkas ir tiesaus kirpimo kelnės, kaip aš vadinu – vyriškas stilius, šį sezoną gali padėti tau atsiskleisti naujomis spalvomis. Ir tai tikrai nereiškia, jog atrodysi vyriškai. Anaiptol. Prie klasikinių, gal kiek platesnių kelnių ir švarko – derink seksualius aukštakulnius ir lengvą šilko palaidinę su karšteliu nėrinių, tačiau išlik subtili!

Ryški avalynė. Nors biuruose norisi išlikti subtilioms, kartais ateina nenumaldomas jausmas atrodyti kažkaip kitaip. Kiekviena tą jausmą žino. Ryškiau. Tačiau nedrąsu. Ką pagalvos kolegos, o ir keliauti ieškoti naujų ryškių akcentų – nėra laiko.

Todėl šį sezoną siūlyčiau investuoti į kelias poras ryškių batų. Vienus – aukštakulnius, kurie puikiai tiks prie vyriško tipo kostiumo ar švarko. Nebijok eksperimentuoti su spalvomis – neoninės spalvos itin madingos šį sezoną. Ryškios, šviečiančios, jos atgaivins tavo įvaizdį, o kitus rinkis lygiapadžius, jei darbo taisyklės leidžia – rinkis sportinius batelius, jei ne – storapadžius iš gyvatės ar krokodilo odos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)