Labai praktiška ir patogu, nes pasirinkus tinkamus drabužius, gali juos dėvėti ištisus metus: vasarą – lengviau, žiemą – šiek tiek šilčiau, sluoksniuojant ir miksuojant. Būtent taip mano spintoje atsirado odinis sijonas. Norėjau laikui ir sezonams nepavaldaus drabužio, kuris turėtų tą raziną, kuri paįvairina tai, kas įprasta. Jis toks, kurį apibūdintum nei per daug, nei per mažai. Pabrėžia viską, ką reikia pabrėžti, paslepia mažyčius mūsų trūkumus, tinka į poras visiems topams, o pasitelkus fantaziją, ir (beveik) visoms progoms.

Agnė Gilytė

Taigi, šiek tiek apie universalumą ir derinius. Kažkur viena ausimi girdėjau mitą, jog oda vasarą – ne, ne, ne. Tačiau tai nėra teisingas požiūris. Kodėl? Na, visų pirma, gali rinktis ne natūralią, eko odą. Ji – plonesnė, lengvesnė, pralaidesnė orui nei tikra oda. Todėl su ja net ir esant dideliems karščiams nesijausi nepatogiai. Beje, tokia oda nesitraukia ir nesitampo. Ji išlaiko savo formą ir puikiai priglunda.

Derinimas. Atrodytų, vasarą juodas odinis sijonas – ne pats geriausias pasirinkimas, tačiau toms, kurios mėgsta klasiką ir visada užtikrintą sprendimą, juodas odinis sijonas pravers bet kur ir bet kada. Ypač prie klasikinių baltų marškinių (o rudenį – prie jaukaus džemperio ar megztinio bei klasikinio švarko). Šiek tiek siauresnis sijonas prie didelių plačių baltų marškinių – tai ne tik modernus, bet ir patogus įvaizdis kiekvienai. Jau vien su šiuo deriniu gali nemažai sužaisti:

* Iš lengvų įspiriamų basučių – įsispirk į klasikinius laivelius ir atrodysi pasiruošusi darbui biure;

* Iš klasikinių laivelių – šok į dabar tokius madingus mules (įspiriami) tipo batelius ir atrodysi puikiai žygiuodama į vakarienę mieste;

* Iš mules – šok į kitten heels tipo aukštakulnius ir tu jau pasiruošus vakarėliui su daug šokių;

* Galiausiai, apsiauk storapadžius vyriško tipo aulinukus – ir štai tu jau moderni gatvės stileiva.

Agnė Gilytė

Šaltuoju sezonu šis sijonas puikiai tiks sluoksniavimui. Naudok patogią glaustinukę kaip pagrindą ir sluoksniuok su marškiniais, šilko palaidine, prailgintais trikotažiniais marškinėliais, kašmyriniu megztuku, sportiniu džemperiu ar storos vilnos megztiniu – žodžiu, vietos fantazijai apstu.

Juk universalumas turi gana paprastą formulę: klasikinis kirpimas + kokybiška medžiaga + prie visko derantys tonai + nepavaldumas tendencijoms/sezonams = universalumas.

Galiausiai, tai drabužis, su kuriuo kiekviena atras sau labiausiai tinkantį derinį: svarbu pasirinkti ne per trumpą ir ne pernelyg aptemptą – o subalansuotą variantą. Atsisėdus neturi jaustis nepatogiai ir neturėtum nuolat „tampyti“ sijono žemyn.

Stovint – tarp sijono apačios ir tavo kelių turi tilpti bent plaštaka. Arba jis turi dengti kelius ir baigtis tiek ploniausia blauzdos vieta. Žinoma, turi drąsiai su juo žengti žingsnius ir nevaržomai lipti laiptais – jeigu tokį radai, vadinasi, tau pasisekė. Jis – tobulas.

Agnė Gilytė
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)