Tačiau aš nebūčiau aš jeigu net iš nelabai malonios situacijos nesugebėčiau rasti išeities. Juk į viską galima žiūrėti dvejopai: neigiamai, galvoti, jog viskas sustojo ir panikuoti arba teigiamai ir atsikasti tą darbų sąrašą, kuris buvo vis atidedamas.

Man tai – laikas skirtas namams. Kaip dažnai tu peržvelgi visus savo daiktus, susirūšiuoji ir gerai pagalvoji, ko tau reikia? Aš per savo lėkimą ir skubėjimą tam skiriu tikrai ne daug laiko. Juk visada atsiranda svarbesnių darbų, tiesa? Tik ne šiandien.

Todėl aš kimbu į savo spintą ir kviečiu tave prisijungti.

Kuo būtina pasirūpinti?

- Daiktadėžės. Geriausia skaidrios, permatomos plastmasės.
- Pakabos. Geriausia būtų tos, kurios yra su šiurkščios medžiagos aptraukimu.
- Specialių įdėklų į stalčius. Tvarkingai atskiriančių kojines, pėdkelnes ir apatinį trikotažą.
- Pakabų kelnėms. Geriausia užspaudžiamos.
- Specialių maišų, užsidedančių ant pakabų.
- Vakuuminių maišių.

Sezoniškumas

Svarbiausia – spintos tvarka ir žinojimas, jog kiekvienas drabužis ar aksesuaras turi savo vietą. Todėl keičiantis sezonams, kaip yra dabar, vertėtų atskirti visiškai žieminius drabužius, kurių tikriausiai jau nebeprireiks: storas striukes, žieminius batus, vilnonius megztinius, kepures, šalikus ir pirštines. Ir visus šiuos daiktus arba laikyti dėžėse, arba vakuuminiuose maišuose, kur jie užims mažiau vietos. Lygiai taip pat ir su stora bei daug vietos užimančia žiemine patalyne.

Švara ir tvarka

Aš nemėgstu ryte daug laiko skirti savo aprangai, todėl bet kokie papildomi veiksmai, reikalingi drabužiui – tikrai neverti mano laiko. Todėl visada pasiruošiu spintą taip, jog galėčiau iškarto apsivilti rūbą ir keliauti. Kaip tai padaryti?

Pirmiausia, visi mano marškiniai, kostiuminės kelnės ar palaidinės išlyginamos iš karto, kai ištraukiamos iš džiovyklės. Jei tu neturi tam laiko, dabar pats metas tai padaryti. Susirūšiuok drabužius, kurie prašosi lygintuvo ir kibk į darbą. Po to visus juos gražiai susikabink, mat besiglamžantys drabužiai geriausiai išlaiko savo būseną ant pakabos. Jokiu būdu nepulk jų lankstyti.

Apatinių stalčius

Laikas susitvarkyti tą begalinę raizgalynę, kurioje nebegali atskirti pėdkelnių nuo kojinių. Tam puikiai tiks specialūs įdėklai į stalčius, kuriuos gali užsisakyti internetu. Jų yra įvairių formų ir dydžių, todėl tikrai rasi tinkamą savo apatinių stalčiui.

Dar vienas dalykas, kurį patarčiau padaryti, jei to dar nepadarei, atskirti savo kojines ir pėdkelnės, taip pat kelnaites ir liemenėles. Visą susirūšiuoti pagal spalvą ar tipą: kelnaitės su juostele, kelnaitės sportui, besiūlės kelnaitės, šviesos ir tamsios liemenėlės, margos liemenėlės ir pan. Tuomet vos atidarius stalčių iškart matysi, ko tau reikia ir nereikės ankstų rytą ieškoti būtent juodos liemenėlės stalčiuje. Viskas bus po ranka.

Batų dėžė

Nesvarbu ar savo batus laikai vienoje spintoje su drabužiais, ar turi atskirą batų dėžę koridoriuje. Visa avalynė taip pat turi būti pirmiausia tvarkinga ir švari. Tad dabar geras metas išsivalyti mėgstamus sportinius batelius (juk į lauką orui atšilus dar tikrai išeisime), tad pasiruošk savo mėgstamą avalynę. Taip pat šiltus ir ilgus batus atidėk į šalį, jų sezonas, tikriausiai jau baigėsi. Bei susiskirstyk batus pagal tai, kuriuos avi dažniausiai – tegul jie būna pirmose lentynose, o tie, kuriems dar per anksti – patrauk kiek toliau į batų dėžės galą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)