Sostinės moteriškų drabužių salone „Gedimino 22“ virtualią stiliaus konsultaciją surengusi A. Gilytė kalbėjo, kad moterims išties svarbu aprangos detales rinktis atsižvelgiant į figūros tipą. Ir tai pasakytina ne tik apie drabužius, bet ir aksesuarus!

„Yra 4 pagrindiniai figūrų tipai – obuolys, kriaušė, stačiakampis ir smėlio laikrodis. Ir figūrų tipai nesusiję su kilogramais, centimetrais ar apimtimis. Tai – apie proporcijas, t.y. santykį tarp krūtinės, talijos ir klubų.

Kai rengiamės, turime galvoti ne tik apie tai, kas mums tinka ir patinka, bet ir apie tai, ką norime akcentuoti, o ką – maskuoti. Kiekvieną drabužį reikia matuoti, įvertinti figūros trūkumus ir privalumus“, – kalbėjo stilistė.
Agnė Gilytė

Kaip nustatyti savo figūros tipą?

Kriaušė: stambi apatinė dalis, klubai platesni už pečius.

Obuolys: stambi viršutinė kūno dalis, pečiai platesni už klubus.

Smėlio laikrodis: sutampa pečių bei klubų plotis, didelė krūtinė, labai grakšti talija, ryškūs užpakaliuko apvalumai.

Stačiakampis: tiesi, plokščia, sportiška figūra. Krūtinė maža, nežymūs klubų išlinkimai.

Vienos iš dažniausių įvaizdžio problemų, kurias pastebi A. Gilytė – tai ne tik pagal figūros tipą pasirinkta apranga, bet ir neapgalvotas aksesuarų pasirinkimas.

„Įsivaizduokite, turiu plačius klubus ir smulkią viršutinę kūno dalį. Užsidedu laikrodį, dešimt žiedų, nagus nusilakuoju raudonai. Kaip manote, kodėl visi žiūri į mano klubus?“ – retoriškai klausė stiliaus ekspertė.

A. Gilytė minėjo, kad turime galvoti ir apie aksesuarų dydį. Stambesnio sudėjimo moteris su itin maža delnine atrodys dar stambesnė, o itin smulki mergina su griozdiška, neproporcingai didele rankine – kone komiškai, tad būtina pasirinkti tinkamo dydžio aksesuarus.

Stilistės pamoka, kaip rengtis pagal figūros tipą – DELFI Stilius konferencijos vaizdo įraše:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)