Visai kaip kulinarijoje: išbandai nevieną miltų ir vandens santykį, kol randi būtent tai, ko reikia. Galų gale, kartais paaiškėja, kad tereikėjo trupučio cinamono arba tiesiog kitokių miltų. O pakeliui dar tiek naujo atrandi! Atidėkim samčius į šalį, grąžinsiu jus prie savo atostogų lagamino. Tiksliau jo ketvirtadalio, nes kitus tris užėmė mano trijų vyrų daiktai.

Šių atostogų savo lagamino dalį priėmiau kaip tyrinėjimo objektą. Ne, ne kaip iššūkį, - nes jau ne vienerius metus keliaujam su mažai, - o apmąstymą ir pasitikrinimą, ko tikrai reikia per tas 25 atostogų dienas. Taip, galima kasdien vilkėti tik šortus, trikotažo marškinėlius ir flipflopsus, bet man norisi šiek tiek daugiau. Tad savo atostogų garderobą šiek tiek praplėčiau marškiniais, skaromis ir suknelėmis. Tikslus sąrašasČIA.

Po savaitės saloje supratau, kad viena suknele pasiėmiau per daug, pritrūkau minkštų kelnių jaukiems vakarams savo terasoje. Be jų šaltoka, o su džinsais ne taip patogu. Tiesa, puikus sprendimas buvo pasiimti marškinių tipo tuniką (beveik suknelę-marškinius), kurie tarnavo kaip lengvas drabužis pusryčiams namuose ar greitam nulėkimui iki baseino.

Labiausiai džiaugiausi juoda suknele ant plonyčių petnešėlių (pasivaikščiojimams, kelionėms automobiliu, paplūdimiui ar vakarienei su draugais), paplūdimio skaromis (jas pasiėmiau dvi ir jos tarnavo ir kaip šalikai nuo vėjo, kaip turbanai nuo saulės, ir kaip paplūdimio ar baseino rankšluosčiai), Ilgais plonytės medvilnės marškiniais, kuriuos velkuosi ant džinsų, šortų, sijono (surišdama ties juosmeniu) ar tiesiog vietoje suknelės ant maudymosi kostiumėlio. Na ir, žinoma, converse bateliai: patogūs, lengvi, patikimi, šįkart juodi ir puikiai skalbiami (jie buvo visiškai pilki nuo pasiviakščiojimo po Teide ugnikalnį).

Tiesa, mažai vietos užima ir akimirksniu nuotaiką keičia ryškūs lūpų dažai ir mėgstami kvepalai.

Pridedu derinius, kurie, akivaizdu, kartais pasikartodavo, kartais vos pasikeisdavo persirengiant marškinėlius ar pridedant vyrišką šiaudinę skrybėlę, o vakare pridėjus daugiau sluoksnių. Arba raudonus lūpų dažus.

Daugiau kelionės aprašymų ir aprangos idėjų: www.gilyte.lt

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)