Kita vertus, tikiu, jog tam, kad būtum laiminga, nereikia lygintis su niekuo, pakanka tiesiog būti savimi. Kiekviena turime savo stiliaus įkvėpimą: tą merginą, kurią sekame „Instagram“, savo kolegę, kuri visuomet sugalvoja pačius įdomiausius derinius, savo draugę, kuri net dėvėtų rūbų parduotuvėje sugeba rasti tikrus perliukus, o gal žinomą aktorę, kurios stilių formuoja kažkas kitas? Kad ir kas ji bebūtų – mes dažnai pagalvojame, o kaip apsirengtų JI?

Ko tikra stiliaus ikona niekada nedarytų?

Ji niekada neavėtų batų su pernelyg aukštais kulnais

Aukšti kulnai – jau seniai išstumti iš mados olimpo, dabar moterims svarbu ne tik išvaizda, bet ir patogumas bei praktiškumas. Šiuolaikinė stiliaus ikona – ne ant žurnalų viršelių pozuojanti manekenė. Ji – dirbanti ir veikli moteris, todėl dangų remiantys kulnai jai visai ne pakeliui.

Šiandien jos renkasi kitten heel tipo aukštakulnius, kurie ne tik patogūs, bet ir elegantiški arba stambaus kulno batelius, su kuriais jautiesi taip, lyg avėtum lygiapadžius. Jos nebijo eksperimentuoti ir atrodyti nemoteriškai, todėl dažnai renkasi grubius aulinukus ar boyfriend stiliaus avalynę.

Ji niekada nedėvės liemenėlės su storais pakietinimais

Šiuolaikinė ikona – ta, kuri myli save. Visai nesvarbu ar tavo krūtinės dydis A ar D. Ji moka priimti savo kūną, ji žino, kas jai tinka, ji jaučiasi patraukliai ir puikiai supranta savo privalumus. Todėl slėptis už paraloninių liemenėlių – jai nebūdinga. Todėl net turėdama nedidelę krūtinę – ji drąsiai dėvės nėriniuotas braletes. Arba jos išvis nedėvės ir nesuks sau galvos. Šiais laikais mada aukština įvairias formas, todėl apibrėžto idealo – nėra. Kiekviena jį apsibrėžia sau pati.

Ji niekada nesigirs vardais

Baigėsi tie laikai, kai savo statusą galėjai apibrėžti vardiniu rankinuku ar prabangiu automobiliu. Dabar iš tolo šviečiančios etiketės ar dizainerių vardai – yra vulgaru. Moterys siekia subtilumo, jos nori išlaikyti paslaptį, susikurti tokį įvaizdį, kuris ne kalbėtų už moterį, o moteris kalbėtų už jį. Juk drabužiai – tik apvalkalas, padedantis asmenybei atsiskleisti, o ne atvirkščiai.

Ji niekada nenešios krūvos papuošalų

Kiekviena stilinga moteris turi gausią papuošalų dėžutę, tačiau tai anaiptol nereiškia, jog išeidama iš namų ji susikraus visą ją ant savęs. Prancūzės remiasi viena taisykle – dėvėti daugiausiai tris skirtingus papuošalus vienu metu. O jeigu sugalvoji pasipuošti su išties išskirtiniu papuošalu – tegul jis būna pagrindiniu tavo derinio akcentu.

Jos niekada neperkraus savo įvaizdžio ir išlaikys mažą paslaptį, kuri dažniausiai ir traukia akį labiausiai. Nebent toks tavo tikslas – more is more prie labai minimalistinių drabužių.

Ji niekada nepersistengs

Tikra stiliaus ikona niekada nedėvės ryškios suknelės ir ryškaus makiažo vienu metu. Ji niekada neišeis į miestą su pernelyg tvarkingais ir tvirtai sušukuotais plaukais, ji niekada neužsiaugins pernelyg ilgų nagų ir nesilakuos jų ryškiomis spalvomis. Ji žino ribas. Ir ji visada žino, ką su kuo derinti, todėl ji puikiai supranta, jog stiliaus esmė – balansas.

Straipsnyje panaudotos Vida Press nuotraukos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt