Daugiau nei dešimt metų dirbdama su savo klientėmis, esu linkusi ieškoti kompromisų. Taip vadinamus „netobulumus“ paversti privalumais ir padėti moteriai susikurti savo asmenybę atspindintį stilių, padėti kasdien jaustis puikiai ir nejausti streso dėl to, kaip atrodai.

Dėl to šiandien aš noriu su tavimi pasidalinti savo patirtimi. Štai 5 būdai, kaip savo mažus netobulumus ar trūkumus, kurių, žinoma, turime mes visos, paversti privalumais.

1. Plaukai. Tikriausiai ant vienos rankos pirštų galėčiau suskaičiuoti moteris, kurios yra patenkintos savo plaukais ir myli juos tokius, kokie jie yra. Tai bene dažniausia problema apie kurią tyliai ar garsiai užsimena kiekviena: tai jie per trumpi, tai per ilgi, tai jie pernelyg banguoti, tai pernelyg pasišiaušę, išsipūtę, jų per mažai ar per daug. O gal dar ir vienas kitas žilas plaukas kankina.

Žodžiu, gerai būna retai. Bet visa tai – tik požiūrio reikalas. Jei tavo plaukai natūraliai banguojasi – skatink tai, nevark kiekvieną rytą su tiesinimo žnyplėmis, nes jie vargiai išliks ilgai tobulai lygūs. Ir, atvirkščiai, jei tavo plaukai tiesūs kaip styga – atrask sau tinkamą kirpimą bei formavimo priemones. Beje, visos modernios trumpų plaukų šukuosenos, esu tikra, tau atrodys puikiai.

2. Nagai. Trumpi ir lūžinėjantys ar skilinėjantys nagai – dažnos moters problema. Tačiau anoks čia trūkumas. Bet ar tikrai verta prisiauginti nagus ar kažkaip kitaip tai slėpti? Juk esmė – tvarkingas manikiūras. Trupi nagai turi būti gerai suformuoti, odelės sutvarkytos ir pridrėkintos. Jei nori, kad nagai taptų tavo įvaizdžio dalimi, lakuok įvairiomis spalvomis, nebijok geometrinių formų. Dabar tai labai madinga, o trumpi nagai tam tinka puikiai.

3. Platūs klubai. Šiuolaikiniame manekenių pasaulyje net ir vos platesnių klubų savininkė gali pasijusti blogai. Tačiau visa tai – niekai. Platūs klubai simbolizuoja moteriškumą ir to gėdytis tikrai nevertėtų. Tuo labiau, jog gali susikurti begales iš koto verčiančių derinių, kurie sušvelnins klubų plotį, bet išlaikys moteriškas formas ir seksualumą. Dėvėk varpelio formos sijonus, jie tau turėtų tikti puikiai: trumpesni, virš kelių, ilgesni. Tai pat platėjančios kelnės arba plati jų versija.

4. Nemoteriškas kūno sudėjimas. Vienoms trūkumas per platūs klubai, kitoms – per siauri. Vienos kankinasi su didele krūtine, kitos nervinasi dėl per plokščios. Visos turime dėl ko graužtis. Kiek moterų – tiek ir nuomonių, ne iš vienos klientės esu girdėjusi, jog rubensiškos formos ar liesas ir gana berniokiškas kūno sudėjimas, kartais varo į neviltį.

Tiesa ta, jog turi begales privalumų, tik reikia mokėti juos atskleisti. Paprastai lieknos ir ilgos kojos – vienas iš jų. Naudokis tuo, parodyk tai, ką turi gražiausio, dėvėk skinny tipo kelnes, mini sijonus ar ilgas sukneles su skeltukais. Viskas tau tiks puikiai. Taip pat nepamiršk savo liemens – jis turėtų būti gana lieknas, todėl visada pabrėžk jį – taip sukursi smėlio laikrodžio iliuziją – krūtinė ir klubai atrodys moteriškesni.

5. Apvalesnis kūno sudėjimas. Bene dažniausiai mano girdima problema. Visos mes norime „numesti vos kelis kilogramus“ ir tada jau gyvenimas pasitaisys. Nors tai visai ne tiesa. Įsivaizduokite, jei visos mes būtumėm aukštos ir lieknos. Gyvenimas būtų nebeįdomus, visos būtumėme vienodos. O Marilyn Monroe ar Beyonce – niekada nebūtų tapusios grožio ikonomis. Pasaulis taptų banalus. Todėl aš visada siūlau pamilti savo apvalumus.

Turi didesnius sėdmenis? Puiku, vadinasi pieštuko formos suknelės tau atrodys puikiai. Pabrėžk tai. O jeigu tavo kūno sudėjimas – obuoliukas, vadinasi, tavo kojos lieknos ir ilgos, todėl pabrėžk jas. Kurk proporcijas ir parodyk tai, ką turi gražiausio. Lipdyk save iš to, kas jau yra, o nebandyk tapti n kilogramų lengvesnė vien tam, kad atrodytum kaip visos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt