Kadangi tais laikais moterims buvo nepriimtina dirbti, jos dažniausiai vilkėdavo suknelėmis. Būtent šis drabužis asocijuodavosi su moterimi – elegantiška, lengva, šviesu. Jokių kalbų apie griežto kirpimo švarkus nė būti negalėjo.

Kol nepasirodė maištautoja Coco Chanel. Vyriško būdo ir laisvų pažiūrų moteris pradėjo eksperimentuoti ir buvo viena pirmųjų mados pasaulyje pradėjusių dėvėti vyrišką kostiumą. Galiausiai, lūžio taškas buvo tuomet kai ji, 1954 metais sukūrė savo legendinį tvido švarką – vyriško švarko versiją pritaikytą moterims.

Agnė Gilytė

Dabar, bene populiariausias drabužis moters garderobe – švarkas. Kokybiško, patogaus ir puikiai tinkančio ieško kiekviena. Pati esu prisiekusi švarkų mylėtoja. Tai tas drabužis, kuris gelbsti bet kokioje situacijoje. Kartais pakanka tik apsivilti tinkamą švarką ir jautiesi kitaip: pakylėta, pasiruošusi ir pasitempusi. Jis tinka prie paprasčiausios aprangos ir suteikia jai elegantiškumo.

Dažnai bevaikščiodama su klientėmis po parduotuves, ilgiausiai ieškau paprasčiausių dalykų, nes juos rasti – sunkiausia. Pasiūla – milžiniška, tačiau tinkamą atrasti gali būti nemenka užduotis.

Ieškodama arba jau pirkdama švarką visada atkreipiu dėmesį į kelis pagrindinius dalykus:

  • Sukirpimą. Niekad nesirink pernelyg siauro švarko, tavo pečiai neturi įsitempti, nebent tik, kai apkabini draugę ar draugą. Nugaroje neturi atsirasti ryškių raukšlių. Švarkas turi būti gana laisvas ir patogus, kad tiktų tiek ant plonos palaidinės, tiek ant storesnio golfo.
Agnė Gilytė
  • Neutralios spalvos. Jeigu renkiesi pirmąjį švarką arba tokį, kurį galėtum nešioti visur, ieškok neutralių spalvų: juoda, pilka, ruda, tamsiai mėlyna. Tokie nereikalaus daug derinimo ir atrodys puikiai prie bet kokio drabužio esančio tavo spintoje.
Agnė Gilytė
  • Sagos. Jei švarkas yra su sagomis, žiūrėk, kad jos būtų kokybiškos. Plastmasinės sagos – greitai susidėvi, sulūžta, iškrenta. Todėl geriau rinkis kaulines. Jos brangesnės, bet patikėk, verta. Jeigu radai tobulą švarką, tačiau sagos atrodo netinkamos – visada gali jas persisiūti.
Agnė Gilytė
  • Pamušalas. Vasarai galima rinktis švarkus ir be pamušalo, tačiau ilgesniam ir kokybiškesniam dėvėjimui aš rinkčiausi su pamušalu. Jei švarkas neutralus, pamušalas gali būti ryškesnis, įdomesnis. Žinau, jis retai kada pastebimas, tačiau tokios detalės ir daro tavo derinį išskirtiniu. Kokybiškas ir gerai įsiūtas pamušalas tarnaus ilgai.
Agnė Gilytė
  • Ilgis. Jeigu renkiesi švarką prie suknelės – ieškok specialaus, patrumpinto. Gali būti trijų ketvirčių rankovėmis, tokie atrodys geriausiai prie lengvos suknios. Jeigu ieškai klasikinio varianto, kuris tiks prie kelnių – rinkis šiek tiek prailgintą – jis puikiai atrodys tiek prie aukšto liemens kelnių, tiek prie žemo.
Agnė Gilytė
  • Medžiaga. Rinkis natūralumą. Nepatingėk perskaityti etikečių, pačiupinėti, pasimatuoti. Taip pat, jeigu sieki patogumo, žiūrėk, kad švarko sudėtyje būtų šiek tiek elastano. Švarkas su šiek tiek vilnos – puikiai tiks ir šaltuoju sezonu. Natūralios medvilnės ar viskozės švarkas – leis tau jaustis komfortiškai ir vasarą, ir rudenį.
Agnė Gilytė
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)