Pamažu mes pradedame vertinti kokybę, atsisakome dalykų, kurie mums nereikalingi ir yra tik mūsų pačių sau primestas įvaizdis. Mes ieškome unikalumo, paprastumo ir norime, kad daiktai tarnautų mums, o ne atvirkščiai. Todėl jau nieko nebestebina, jog vienas turtingiausių pasaulio žmonių Billas Gates‘as vaikšto su tais pačiais sportiniais bateliais kaip ir tu. Mums nebereikia savo išore rėkti, kas mes. Mūsų darbai tai pasako už mus.

Tad visai nenuostabu, jog daugybė žmonių ypač dabar pradėjo domėtis rytų filosofija, užsiimti joga ar meditacija. Mes ieškome kažko daugiau. Natūralu, kad tai atsispindi ir mūsų kasdienybėje bei spintoje.

Svajonių spintos sąvokos pasikeitimas

Tikriausiai visi atsimena „MTV“ aukso amžių, kuomet visi sėdintys prie televizoriaus ekrano galėjo pamatyti savo dievaičių spintas iš arti, o pamatyti tikrai buvo ką. Spintoms buvo dedikuoti atskiri kambariai, į kuriuos įėjus pasijusdavai lyg prabangioje parduotuvėje Holivudo alėjoje.

Šiandien, pamačius tokius vaizdus, man darosi juokinga. Kuo toliau, tuo labiau suvokiu, jog kalbant ne tik apie spintą, bet ir apie gyvenimą – vis dažniau noriu lengvumo, paprastumo. Todėl ir spinta turi būti tokia. Jeigu man reikia net atskiro kambario, kuriame laikyčiau savo batus, tai jau aiškus ženklas, kad galbūt viduje man ne viskas gerai. O čia jau gilesnės problemos, kurių priežasčių reikia ieškoti ilgiau.

Dabar svajonių spinta tokia, kur vos atidarius jos duris, gali per kelias sekundes susikurti puikų derinį ir nesukdama sau galvos, keliauti gyventi gyvenimo.

Basic jau nebėra tik basic

Kai pradėjau gvildenti spintos kapsulės idėją, aš jau žinojau, jog tai nebus tik tie drabužiai ant kurių formuosi savo įvaizdį. Tai bus kur kas daugiau. Taip ir atsitiko. Šiandien basic tapo mada. Tu gali dėvėti tik mėlynus džinsus, klasikinius aukštakulnius ir baltus marškinėlius ir tai jau bus tavo išraiška. Tau nereikės violetinio švarko ar ryškios skrybėlės, nes tu jau esi ne apie tai.

Visada sakiau ir sakysiu, kad drabužis nesukuria žmogaus, atvirkščiai – jis gali netgi jį paslėpti. Todėl rinkis tokius drabužius, kuriuos atskleistumei tu. Nes kad ir koks drabužis bus įspūdingas, jeigu tavo asmenybė yra kitokia, tu nesijausi su juo gerai. Gali tuos pačius baltus marškinius apvilkti dviem to paties sudėjimo moterims ir jos atrodys kardinaliai skirtingai. Štai apie ką aš kalbu!

Ar reikia vaikytis madų?

Su kitokiu pasaulio suvokimu ir savęs priėmimu, keičiasi ir mūsų suvokimas apie madą. Nors kiekvienais metais vis dar skelbiama madingiausia metų spalva ar populiariausias rankinės modelis, tačiau pati pastebiu, jog žmonės ieško kažko kito. Taip, tikrai nesiginčysiu, jaunoms merginoms reikia įvairovės, kai jos yra savęs ieškojimo laikotarpyje, tačiau kai mes subręstam, mes nebenorime ieškoti ir kiekvienais metais bandyti naujų mados vėjų.

Mes suprantame save, pažįstame savo kūną, žinome, kas mums tinka ir su kuo jaučiamės gerai. To ir ieškome. Todėl kokybė tampa svarbiausiu vertinimo matu.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)