Esu iš tų moterų, kurios dovanas perka iš anksto, na bent jau planą, ką pirksiu, žinau žiemai dar neprasidėjus, todėl tikrosios kalėdinės karštinės dažnai nepajuntu. Nors, prisipažinsiu, tikrai suprantu, ką reiškia dovanų ieškoti paskutinę akimirką (visi mes esame paslydę) ir stovėti ilgose eilėse prie prekybos centro stovėjimo aikštelės. Todėl kad taip nenutiktų ir šventinis sezonas būtų išties ramus ir kupinas džiaugsmo – jūsų dovanų sąrašu šį kartą pasirūpinsiu aš.

Taigi, kokios dovanos būtų tobulos kiekvienai moteriai: sesei, mamai, draugei, kolegei?

Kosmetika

Kiekvienai moteriai gera ir kokybiška kosmetika niekada nebus pro šalį. Svarbiausia nesusikonkretizuoti, t.y. nepirkti ryškių lūpų dažų, nebent tikrai esi įsitikinusi, kokios spalvos norės draugė. Geriausia dovanoti kažką labai universalaus – kūno ar rankų losjoną, plaukų priežiūros priemones. Tai, ko kiekvienai moteriai reikia kas dieną.

Drabužiai

Ko, ko, bet drabužių nei vienai moteriai nebus per daug, o jeigu dovaną dovanoji artimai draugei, mamai ar sesei – puikiai žinai ir jos dydį, todėl kokybiški marškiniai ar net jaukus megztukas – būtų puiki dovana kiekvienai. Kartais tai, kas praktiška, gali tapti pačia geriausia dovana.


Papuošalai

Tačiau jeigu visgi bijai prašauti su dydžiu – rinkis papuošalus, čia retai kada prašausi pro šalį. Kaklo papuošalas, auskarai ar apyrankė – tiks visuomet. Todėl nustebink savo artimą drauge įspūdingu papuošalu, kurio ji pati sau galbūt neleistų įsigyti. Juk papuošalai – tokia miela smulkmena, kuri išlieka ilgam.

Saldumynai

Žinoma, jei turi ribotą biudžetą – saldumynai gali būti tikrai puiki dovana. Ieškok rankų darbo saldainių ar šokolado, rinkis šventines pakuotes, o dar geriau – paprašyk, kad šokoladinėje galėtumei pati susirinkti rinkinį iš įvairių skirtingų rūšių šokoladų ir saldainių.

Smulkmė namams

Jeigu nori, kad dovana puoštų ne tik tavo artimą žmogų, bet ir jo namus – padovanok šilkinį pagalvės užvalkalą. Jie pagyviną miegamojo interjerą ir suteikia jam prabangos jausmą, beje, ar žinojai, jog šilko užvalkalai labai sveika tavo plaukams? Miegant ant tokios pagalvės plaukai mažiau veliasi, yra lengviau šukuojami ir labiau blizga. Taigi, vienu šūviu nušausi du zuikius.

Laikas sau

Man asmeniškai, viena geriausių dovanų yra laikas sau. Tad dovanodama laiką sau, tu padovanoji kur kas daugiau nei gali įsivaizduoti. Suplanuok dieną draugei, SPA ar masažas, o gal vizitas pas manikiūro meistrę ar net kirpėją? Juk kartais moterys per visus darbus labiausiai nuskriaudžia save, todėl valanda, pusdienis, o gal visa para laiko sau – pati geriausia dovana.

Knyga

Visų laikų klasika, kuri bėgant metams taip niekad ir nesensta. Gera knyga – geriausia investicija ir viena geriausių dovanų artimam žmogui. Tai investicija ne į savo išorę, o į vidų ir vidinį tobulėjimą, ką dažnai šiais laikais dažnas iš mūsų pamiršta.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)