Plaukai – viena lengviausiai pažeidžiamų kūno vietų vasarą. Dažnai moterys nė nesusimąsto, kaip plaukus gali paveikti išoriniai ir organizmo viduje vykstantys procesai. Kaip teigia profesionalai, plaukų grožis didele dalimi priklauso ne nuo priemonių, kurios yra naudojamos, o nuo kasdienių sveikos gyvensenos įpročių, rašoma „Biocell“ pranešime spaudai.

Gerai plaukų būklei profesionalai pataria subalansuoti savo mitybą, mat privalu užtikrinti, jog organizmas gautų pakankamai vitaminų ir mikroelementų. Šių medžiagų yra gausu pieno produktuose, kiaušiniuose, morkose ir uogose.

Tuo tarpu plaukų blizgesiui palaikyti, mityboje turėtų būti užtektinai mėsos, žuvies, kruopų, dribsnių, daržovių ir vaisių. Nepaisant to, organizmas ne visada įsisavina pakankamai maistingųjų medžiagų, tokiu atveju privalu imtis organizmą gelbstinčių priemonių.

Žinomas modelis S. Starkutė teigė plaukų priežiūrą patikinti profesionalams. Kaip sakė žinoma moteris, savo plaukus ji stengiasi lepinti įvairiomis SPA plaukų procedūromis, tačiau neslepia, jog jas stengiasi darytis kuo natūralesnes.

„Suprantu, jog savo išvaizdą reikia prižiūrėti ne tik iš išorės, bet ir iš vidaus, tad išbandžiau naują natūralią plazmos procedūrą galvos odai bei veidui. Taip puoselėdama plaukus, sugebėjau juos greitai atgaivinti. Dabar jie tapo švelnesni ir sveikesni bei auga daug greičiau“, – pasakojo grožio industrijoje gerai žinoma moteris.

Simona Starkutė

Anot dainininkės I. Martikėnaitės, dažnai šukuojamiems, sukamiems plaukams natūralių metodų neužtenka. Todėl žinoma moteris teigia reguliariai vartojanti maisto papildus, nors pasilepina ir gamtoje randamų augalų kaukėmis. „Kartais savo plaukus drėkinu kaukėmis, kurias pati gaminu, pavyzdžiui, su avokadu arba kiaušinio tryniu, įvairiais aliejais“, – pasakoja dainininkė.

Gerai odos būklei palaikyti specialistai pataria gerti daug vandens, sumažinti išgeriamos kavos kiekius ir maitintis maistingomis medžiagomis turtingais produktais. Sveikai, jaunai atrodančiai odai svarbūs vitaminai, gaunami iš vaisių bei daržovių, tad jų racione turėtų netrūkti.

Visgi, ekspertų teigimu, vertėtų atsisakyti pernelyg didelio pieno produktų vartojimo, saldumynų, šokolado bei miltinių produktų – tai neigiamai veikia odos būklę. Taip pat dėl žalingų įpročių ar netinkamo gyvenimo būdo odą dažnai reikia maitinti papildomai. Nuomonės formuotoja Agnė Kulitaitė sako savo odą vitaminais ir maisto papildais lepinanti jau kurį laiką.

„Mano oda linkusi į bėrimus, jai dažnai trūksta drėgmės ir jos ji reikalauja labai aiškiais ženklais ant savęs. Stengiuosi gerti kuo daugiau vandens, šiuo metu vengiu cukraus, o ir rūpinuosi lepindama ją kaukėmis“, – pasakojo mergina.

Savo ruožtu žinomas modelis S. Starkutė teigė, jog dažnos kelionės lėktuvu išsausina ir neigiamai paveikia odą. Jaunai atrodantį veidą moteris puoselėja kolagenu, kurį gauna iš vitaminų. „Keliaujant mano rankinėje visada galima rasti vienkartines kaukes. Jų dėka pradedu pamiršti, ką reiškia išsausėjusi oda. Taip pat jas naudoju po saules vonių. Iš esmės odos priežiūra visais metų laikais reikalauja išskirtinio dėmesio, tad net keliaujant mažiau, stengiuosi odai skirti daugiau laiko“, – pasakojo moteris.

Štai dainininkė I. Martikėnaitė sako, jog vasarą daug keliauja, todėl skrydžių metu odą mėgsta lepinti vienkartinėmis veido kaukėmis, kurios drėkina išsausėjusį veidą, nebelieka tempimo ar perštėjimo jausmo.

„Jeigu turiu laisvo laiko, odą būtinai lepinu įvairiausiomis kaukėmis, kurias pati darausi namuose arba parinktas profesionalų. Manau, kasdieniai grožio ritualai yra efektyviausia priemonė prieš senėjimą“, – kalbėjo I. Martikėnaitė.

Ingrida Martinkėnaitė
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)